reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Super że mama przyjedzie [emoji4] przez tydzień będzie miał kto Ci dotrzymywać towarzystwa i na pewno załapiesz się na domowe obiadki [emoji4][emoji4][emoji4] leż i nigdzie nie wstawaj [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
@Onaszczesliwa2018 a mama niech robi większe porcje tych obiadków i niech Ci w razie możliwości pomrozi to będziesz miała na początek coś więcej niż kanapki jak już pojedzie ;-)
Ja planuję robić tak od kwietnia, aby na pierwsze tygodnie zanim się ogarnę po CC mieć ułatwienie, bo mój P potrafi zrobić tylko jajecznicę i jedną sałatkę z kurczakiem ;-)

reklama
Powiem Ci, ze to wiele zalezy od lekarza. Jeden zalozy szybciej inny czeka do ostatniej chwili. Mi lekarz powiedzial, ze mam przyjsc na zalozenie od razu jak sie zaczela skracac szyjka. I dobrze, bo po tygodniu byla juz duzo krotsza. Mam zalozony pessar, ale dzieki temu nie musze lezec. Tzn. wiadomo musze sie oszczedzac, nie dzwigac, ale nie musze lezec, a czuje sie bezpieczniej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie tak myślę , że porozmawiam z moja lekarka jeszcze też na ten temat czy może nie byłoby lepiej w razie w tego założyć bo ja i te moje panikarstwo ...

@Onaszczesliwa2018 a mama niech robi większe porcje tych obiadków i niech Ci w razie możliwości pomrozi to będziesz miała na początek coś więcej niż kanapki jak już pojedzie ;-)
Ja planuję robić tak od kwietnia, aby na pierwsze tygodnie zanim się ogarnę po CC mieć ułatwienie, bo mój P potrafi zrobić tylko jajecznicę i jedną sałatkę z kurczakiem ;-)

No znając moja mame to narobi bigosu , krokietow , gołąbków i co tylko :D że do samego lipca nam wystarczy hahaha :D

U mnie jest to że ja przy tym jelicie mam na zmianę biegunki z zaparciami i musze to wyregulować dieta
Biedna.. ale ty mi się kojrzysz z jedzeniem więc jaka dieta ?:o
Najgorsze jest to ze trzeba z tym zyc[emoji53][emoji53] po porodzie znowu kolonoskopia mnie czeka... Co 5 lat musze robic brrr...

0d1ysek2w9if3k12.png
Współczuję.. mialam gastroskopię i nigdy więcej się nie zgodzę..

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt !!! :***

Ja wróciłam na obiad ze spaceru i znowu chodzić nie mogę :( czyli za dużo się ruszać nie mogę w takim razie. Wczoraj się małe nie odzywało to chociaż dzisiaj zapukało dwa razy i jestem spokojniejsza.
Zrobiłam zdjęcie bo aż sama jestem w szoku, dzisiaj to i ja zauważyłam , że jednak brzuch urósł :p
* Macie jakiś pomysl jak zmienić tło na zdjęciach ? Żeby było czyste ?
201836_123550910_1024x1843_768x1382.jpg

Załączniki

• 201836_123550910_1024x1843_768x1382.jpg
    201836_123550910_1024x1843_768x1382.jpg
    138,3 KB · Wyświetleń: 301
Biedna.. ale ty mi się kojrzysz z jedzeniem więc jaka dieta ?:o

Współczuję.. mialam gastroskopię i nigdy więcej się nie zgodzę..

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt !!! :***

Ja wróciłam na obiad ze spaceru i znowu chodzić nie mogę :( czyli za dużo się ruszać nie mogę w takim razie. Wczoraj się małe nie odzywało to chociaż dzisiaj zapukało dwa razy i jestem spokojniejsza.
Zrobiłam zdjęcie bo aż sama jestem w szoku, dzisiaj to i ja zauważyłam , że jednak brzuch urósł :p
* Macie jakiś pomysl jak zmienić tło na zdjęciach ? Żeby było czyste ? Zobacz załącznik 841504

Pięknie wyglądasz :)I rosniecie ż dnia na dzień widać gołym okiem myślę , że z tad te bóle :*

Ja tylko na szybko, bo jestem u mamy, później będę czytać i nadrabiać [emoji15]
Na wizycie ok, Hania waży pół kg :)
Szyjka "na oko" ok, ładnie zamknięta itd, ale zmierzyć się nie da z powodu nadżerki - jest cały czas zaogniona, próba zbadania to pewny krwotok, więc... Nie da się... :(
Jeśli chodzi o bóle, które miałam są całkiem normalne, poza tym maleństwo urosło w ciągu 5 dni 100g, więc musiało się trochę porozciagać...
Odezwę się wieczorem [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, ze wszystko ok! Duza juz dziewczynka[emoji3] A z szyjka na prwno jest ok, bo w badaniu bylo by widac, ze cos nie tak[emoji5]

Ale te 100g w ciagu tygodnia dalo mi do myslenia[emoji19] Bo jesli by Emilka przybierala po 100g na tydzien to w skonczonym 23tc wazylaby wiecej niz jej siostra. A to stwaza podejzenie, ze przy porodzie tez moze byc wieksza[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry