reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja planuję pranie itd zostawić na maj, a nawet na początek czerwca - jeszcze w między czasie przeprowadzka mnie (oby) czeka...
Ale za to moja torba leży cały czas spakowana ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja w maju mogę już leżeć w szpitalu bo cc kolo 15 czerwca pewnie będzie także wole wyprać i wyprasowac wcześniej

reklama
Właśnie też muszę sobie kupić torbę i się spakować bo teściowie akurat wyjeżdżają w czerwcu to torby pozbieraja, a siostra wyjechała do pracy wiec tez walizki zabrała mam nadzieje ze jakąś fajną i spora torbe znajdę, a Ty gdzie kupujesz? No i ubranka na dniach musze poprzebierac bo dużo mam i tylko potrzebne rzeczy kupie a pranie to już w kwietniu zrobię i poprasuje żeby mieć z głowy. Myślę że ten marzec jeszcze taki spokojny a później to już bliziutko
Nie wiem, gdzieś w mieście. Ale ja mam fajny sklep gdzie wielkie torby kosztują nawet do 40zl. Więc dużo nie wydam. Na pewno nie są na lata ale tak żeby coś włożyć przewieść raz na jakiś czas to się nada. Ja będę prasowała gdzieś maj /czerwiec. No od kwietnia poleci już..

Prywatnie nie ma kto. Ginekolog nie prowadzi ciąży tutaj, przyjmuje tylko w związku z chorobami ginekologicznymi. Zresztą u mnie w mieście nie ma ginekologów prywatnych niestety. Zostaje tylko szpital, ale muszę mieć jakiś poważniejszy powód aby jechać na ostry dyżur.
A np. Jak sklamiesz, że masz skurcze? Lub, że boli Cię brzuch? Może wtedy zrobią usg :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja mam sezamowa waniliowa [emoji16] ale czeka na jutro [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Zdecydowałam się na waniliowo-cacaową ;)
Przed ciążą jadłam dużo - kupowana taka bez cukru itd., jak była okazja, to kupowałam po parę kg [emoji23]
Ale dla mnie chałwa była jednym z lepszych sposobów dostarczenia kcal - często miewałam z tym problem.. Nie jem w ogóle cukru, jestem wege, więc tak naprawdę orzechy i tym podobne zostawały z takich wysokoenergetycznych, a jeśli np po pracy biegłam 11km na basen, chwila rozciągania, potem 2h na basenie, to niebardzo było kiedy zjeść, bo w pracy aż tyle się nie dało, przed biegiem też, przed basenem to już w ogóle nie ma szansy na coś konkretniejszego, max banan, i nagle okazywało się, że powinnam zjeść w ciągu dnia ze 4000kcal, a wychodziło, że więcej niż 1,5-2tys być nie chce... (warzywa z kaszą nie mają za dużo kcal...)
A wtedy właśnie chałwa, orzechy, itd ;)

Choć gdybym teraz jadła jak przed ciążą, to zamiast wychodzić wagowo mniej więcej na zero ważyłabym pewnie z 20kg więcej [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zdecydowałam się na waniliowo-cacaową ;)
Przed ciążą jadłam dużo - kupowana taka bez cukru itd., jak była okazja, to kupowałam po parę kg [emoji23]
Ale dla mnie chałwa była jednym z lepszych sposobów dostarczenia kcal - często miewałam z tym problem.. Nie jem w ogóle cukru, jestem wege, więc tak naprawdę orzechy i tym podobne zostawały z takich wysokoenergetycznych, a jeśli np po pracy biegłam 11km na basen, chwila rozciągania, potem 2h na basenie, to niebardzo było kiedy zjeść, bo w pracy aż tyle się nie dało, przed biegiem też, przed basenem to już w ogóle nie ma szansy na coś konkretniejszego, max banan, i nagle okazywało się, że powinnam zjeść w ciągu dnia ze 4000kcal, a wychodziło, że więcej niż 1,5-2tys być nie chce... (warzywa z kaszą nie mają za dużo kcal...)
A wtedy właśnie chałwa, orzechy, itd ;)

Choć gdybym teraz jadła jak przed ciążą, to zamiast wychodzić wagowo mniej więcej na zero ważyłabym pewnie z 20kg więcej [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
To istnieja chalwy bez cukru? Ja zawsze uważałam, że to bomba kaloryczna mnóstwo tłuszczu i cukru [emoji16] ale czasem lubie...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry