reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Muszę w końcu ruszyć tyłek bo leże od wczoraj i nic nie robię.. od tygodnia chodzi za mną sernik ale też w życiu nie robiłam i na razie wezmę się za gofry ;) mój tyłeczek przynajmniej w taki sposób na tym skorzysta że muszę się przejść do sklepu:) Smacznych kokosanek :-D
Tez bym chętnie zrobila gofry ale nie mam gofrownicy[emoji53][emoji25]

0d1ysek2lswwmhul.png
 
Zleci :) ja 12 i 16 też mi się dluzy :(
Tez po gastronomi jesteś ?:D
A masz gofrownice ?:)

CHRUPIĄCE GOFRY składniki:

  • 2 szklanki (300 g) mąki pszennej (najlepsza luksusowa)
  • 2 szklanki (500 ml) mleka
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki cukru
  • opcjonalnie: owoce/powidła/cukier puder/rozpuszczona czekolada
Przepis na chrupiące gofry:

W pierwszej kolejności oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną masę a żółtka przekładamy do dość głębokiej miski. Do żółtek dodajemy kolejno: mąkę, mleko, olej oraz cukier, następnie całość dokładnie mieszamy (w tym celu używam miksera). Konsystencja gofrów powinna być jednolita i pozbawiona jakichkolwiek grudek. Do ciasta dodajemy wcześniej ubite białko i całość delikatnie łączymy. Rozgrzewamy gofrownicę. Urządzenie nie wymaga smarowania tłuszczem gdyż ciasto nie przywiera do powłoki. Ciasto nakładamy równomiernie i czekamy aż się zarumieni.

Tak, po gastronomi jestem :) gofrownice mam :) i zaraz idę do sklepu po jakieś dodatki i zobaczymy co mi wyjdzie :frown: mało ostatnio gotuje bo nie wychodzi mi to za dobrze, mój tato narzeka że przesalam a mi takie smakuje dlatego to on teraz przejął rolę gotowania :ninja2:
 
reklama
Do góry