reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Możecie polecić jakiś sprawdzony sposób na duże loki? Chciałabym spróbować jakiś fryzur ale nie wiem jak uzyskać fajne delikatne loki :p

reklama
W jakiej komodzie będzie mi wygodniej trzymać rzeczy dziecka ? Musimy teraz w marcu przemyśleć i rozrysować ze znajomym, żeby już zaczal nam meble po kolei robić. Myślałam o samych długich szufladach. Ale nie wiem czy nie wygodniej by było gdyby była choć jedną szafka. Ale gorzej to trochę wygląda. Zobacz załącznik 840795 Zobacz załącznik 840796
Mi się wydaje ze 1 wersja lepsza, wygodniej ciuszki ułożyć na półkach jak w szufladzie i łatwiej później coś znaleźć, my np wiemy co gdzie leży ale mąż czy ktoś inny nie bardzo . Tez mam taki układ w komodzie dla synka a na środku szuflady (na skarpetki, bieliznę, czapeczki), a potem bokach zamykane na drzwi i w środku po 3 półki. Mi akurat taki układ pasuje, niektórzy wolą tylko szuflady :-)

Laski ostatnie sukienkowe pytanie i już obiecuję nie męczyć tym tematem, co myślicie o tej na ślub? Nadaje się czy nie bardzo? Podoba się Wam czy jest raczej brzydka?
Zobacz załącznik 840791
Czy uważacie, że lepsza byłaby ta:
Zobacz załącznik 840790
Tylko nie wiem czy ten dekolt nie jest za duży, no i czy jeszcze ją w ogóle kiedyś założę :p
Ta niebieska piekna! I nafaje sie jak najbardziej[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny, macie jakąś listę, co trzeba kupić dla niemowlaka? Jest ich sporo, a ciekawa jestem, którą wy się sugerujecie. To nasze pierwsze dziecko i jestem kompletnie spanikowana tym wszystkim..
Ja mam liste z pierwszej ciazy. Wklejalam ja w watku wyprawkowym. Moze Ci sie cos przyda.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Możecie polecić jakiś sprawdzony sposób na duże loki? Chciałabym spróbować jakiś fryzur ale nie wiem jak uzyskać fajne delikatne loki :p
Ponoć duże wałki (takie z 7cm...) ale nie testowałam na sobie z przyczyn oczywistych [emoji23]
(kiedyś nakręciłam włosy na wałki, i to była jedna z głupszych rzeczy w życiu - 2h wyplątywania wałków, dużo łez, a w paru miejscach nożyczki...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

To ja się podzielę ze mam 5 rodzeństwa 3 siostry i dwóch najmłodszych braci najstarsza 27 potem ja 24 potem siostra 21 i kolejną 20 i bracia 14 i 13 ... do tego bardzo okazała grono kuzynów mama ma 4 rodzeństwa A tata 8 ale u nas wieży krwi to nie wszystko tak naprawdę i nas to sąsiad sąsiadowi dzieci wychowuje moją Wieś to taka Stara rodzina co się wspiera wszyscy się znają wiemy gdzie się spotkać i to bez telefonów mamy swoje sygnaly głosowe jak Indianie dymne

3jgxskjo51j6485i.png

W jakiej komodzie będzie mi wygodniej trzymać rzeczy dziecka ? Musimy teraz w marcu przemyśleć i rozrysować ze znajomym, żeby już zaczal nam meble po kolei robić. Myślałam o samych długich szufladach. Ale nie wiem czy nie wygodniej by było gdyby była choć jedną szafka. Ale gorzej to trochę wygląda. Zobacz załącznik 840795 Zobacz załącznik 840796
Ja bym wybrała tą drugą - zdecydowanie preferuję szuflady - koszulki, jeansy, wszystko, co nie na wieszaku mogę mieć w szufladach
I dla maleństwa też same szuflady będą :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mi się wydaje ze 1 wersja lepsza, wygodniej ciuszki ułożyć na półkach jak w szufladzie i łatwiej później coś znaleźć, my np wiemy co gdzie leży ale mąż czy ktoś inny nie bardzo . Tez mam taki układ w komodzie dla synka a na środku szuflady (na skarpetki, bieliznę, czapeczki), a potem bokach zamykane na drzwi i w środku po 3 półki. Mi akurat taki układ pasuje, niektórzy wolą tylko szuflady :-)
Właśnie na takie większe rzeczy to będę miała miejsce w szafie, a w szufladach myślałam poukładać ciuszki , czapeczki , skarpetki itp. K i tak nie musi wiedzieć dokładnie co gdzie lezy bo zawsze będę obok gdyby coś potrzebował :p no jeszcze przemyśle :) no jedna półka by też była dobrym rozwiązaniem :blink:

Kupuję reczny Harmony z Medeli. Elektryczne te dobre sae drogie i tak na prawdę przydaja sie jesli sciagasz pokarm na biezaco a karmisz butelka. Moja kolezanka tak robila. Sciagala co 2-3 godziny i karmila potem z butli bo jej córka miala problem ze ssaniem z.piersi. na sporadyczne odciaganie reczny wystarczy.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mialam Harmony i bylam bardzo zadowolona. Niestety mialam problem z rozhulaniem laktacji i musialam sciagac regularnie. Ale wtedy wypozyczalam elektryczny. A w wypozyczalbiach zawsze maja medele, wiec koncuwek nie musialam kupowac[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry