reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To powodzenia! Ja jutro polowkowe[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja też na która masz ? Ja nam podjechać między 9:30 a 10

reklama
Ale też nie wiadomo czy nie będę miała takiego problemu i nie będę musiała ściągać i karmić butelka. Dlatego nie wiem, jaki kupić. Żeby nie wydawać pieniędzy podwójnie

to wszystko w praniu wychodzi i nie przewidzisz co do komody ja mialam przy corce podobna do tejj 1 i sper sie sprawdzala teraz tez czegos poobnego bede szukac

to wszystko w praniu wychodzi i nie przewidzisz co do komody ja mialam przy corce podobna do tejj 1 i sper sie sprawdzala teraz tez czegos poobnego bede szukac
Dokładnie leżała koło mnie dziewczyna , urodziła córeczkę ale ta nie miała odruchy ssania przez parę dni ja sondowali i rehabilitacjia i załapała ale u niej pokarm się nie pojawił,plakala bo chciała karmić a musiała przejść na mm

Z tym, że dziewczynki są bardziej zzyte zgadzam się w 100%, ale jeśli chodzi i zainteresowania... Komputer mnie wciągnął odkąd miałam atari, wszelakie klocki, konstrukcje, rozkrecanie czy naprawianie sprzętów, lutować się uczyłam mając ok 3 lata (oczywiście dziadek trzymał lutownicę ze mną, żebym się nie oparzyła ;)) i w sumie zostało mi do dzisiaj [emoji23]
Jestem informatykiem ;)
Kobieco zaczęłam się ubierać od kilku lat (w sumie odkąd biegam jakoś polubiłam chodzenie w sukienkach), wcześniej głównie jeansy ;)

Jako ciekawostka, rozmowa z O na temat dzieci.. Zaczęło się od rozmowy na temat maszyny do szycia, bo tak wyszło, że mam nową, ale stara na 100% zostaje ze mną...
O - no tak, jak będzie córka, to będziesz ją na niej uczyła szyć
ja - a jak będzie syn to co?
O - to ja go będę uczył obsługi traka (mamy małą stolarnię)
ja - a córki nie nauczysz obsługiwać takiego sprzętu?
O - nie no, córkę to ty będziesz tego uczyć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Haha[emoji3] U nas w domu akurat wiele rzeczy jest na odwrot. M gotuje, a ja lepiej ogarniam sprzety[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja to muszę powiedzieć, że moja córka jest od początku moja[emoji5]️ tzn ona jest podobna do mnie mimo, że nie jest[emoji5]️ wszystko robi jak mama i jest mamy[emoji5]️ synek też jest mamy ale juz się bardziej interesuje tym co robi tata[emoji5]️
Moja np. intetesuje sie tym jak ja sie maluje, lubi sie ubietac podobnie, wlosy chce podobnie obcinac. Ale to tatus musi ja tulac do snu i trzymac za raczke[emoji6] Poza tym on jest bardziej podatny na jej manipulacje[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A takie pytanie o kupno większych rzeczy, czy któraś z was już kupiła wózek, czy łóżeczko, czy czekacie z tym jeszcze?
Ja mam po synu łóżeczko tylko jest brazowo białe a chcemy te elementy brazowe przemalowac na szaro.wozek mam dwa typy Quinny buzzy albo mood albo mutsy igo mysle kupic w maju gdzieś chce używany obserwuje aukcje na bieżąco ale na wiosne mysle bedzie wiecej do sprzedania bo dziewczyny zaczna zmieniac na lekkie spacerówki i najlepiej bym kupila tylko głeboki bo z doswiadczenia mojego wiem ze te spacerowki w 3w1 sa ciezki i ja wole wtedy kupic mniejsza lżejsza.tez bedziemy sie brac za pokoj dla syna chce szaro bialy moze jeszcze jakies dodtaki mięty milego dnia

reklama
My robilismy ze swojego zlota i zaplacilismy tylko za robocizne[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też była taka opcja, ale woleliśmy z nowego... Dostałam co prawda obrączki dziadków, ale powiedziałam, że ich nie przetopię - leżą u mamy i czekają, powiedziałam, że kiedyś trafią do moich dzieci, w całości, takie jak są... A innego złota nie mieliśmy, tylko takie mega sentymentalne

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry