reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

O matko mi tez ostatnio jest jeszcze gorzej z zolodkiem. Co bym nie zjadla tak mnie boli, ze sie dotknac nie moge[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

mnie kilka dni temu ścisnęło tak że musiałam chwilę poleżeć zgięta w pół. Ostatnio jakoś odczuwam mniejszą potrzebę jedzenia.

reklama
Monika ja z córka tez nie byłam na tych pierwszych bo lekarz zrobił usg i nie widział przeciwwskazań byłam potem w 20 tyg nie martw się napewno jest Ok tym bardziej ze mas usg co wizytę wiec jakby cis było niepokojącego to twój lekarz wysłałby cię do specjalisty

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi lekarz mowił tez o tym usg prenatalnym w 1 trymestrze a ja go pytałam czy widzi taka potrzebe , a on ze nie ale ma obowiazek mnie poinformowac

miałam zamiar ale jak mój lekarz powie że z tą szyjką jest coś nie tak to mogę sobie pomarzyć..
Przemyśl to jeszcze :) Mi moja gin surowo zabroniła jazdy na rowerze, bo upadki z niego w ciąży są mega niebezpieczne i niestety zdarzają sie częściej... Moja kolezanka będąc w 5 miesiacu ciąży musiała się przemieścić szybko o jakies 5 km. A że było lato to stwierdziła że przejedzie się na rowerze zamiast brać auto. I wywaliła się od razu po wejsciu na rower, bo nie ogarnęła że ma przesunięty środek ciężkości.
Ja pytałam o jazdę na łyżworolkach, powiedziała, że też mega niebezpieczne w ciaży . Nasze ciało i wszystko co w nim przechodzi ciężkie zmiany i mamy mocno zachwianą równowagę. Pamietaj o tym :)

Ja się jeszcze zastanawiam jakiej wielkości brzucha spodziewać się pod koniec maja :szok: Żeby wcisnąć się w jakąś kieckę na tą komunie i nie wyglądać jak krupniok (kaszanka) :-) :):baffled:
Ja brałam ślub w październiku i była u Nas na weselu koleżanka która urodzila równo miesiąc później. Miesiąc przed weselem kupiła sukienkę taką piękną dopasowaną, ale z dużyyyym zapasem miejsca na brzuszku. W dniu ślubu dzwoni do mnie jej mąż i mówi, że Ania nie chce przyjść bo nie mieści się w tą sukienkę :D Załozyła w końcu tunikę i leginsy i w tym z Nami swiętowała, ale pokazała Nam zdjecie z domu w tej sukience. Nie wiem jak w nią weszła, ale wyglądała jak ściśnięty salceson, a na brzuchu sukienka aż prześwitywała z napięcia :D

Przyznam, że na rowerze wiosną nie miałabym odwagi... Mam koleżanki, które do 6mc biegały itd, ale rower nie dość, że niewygodny (uciska...) to w wypadku wywrotki może być bardzo niebezpiecznie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja na rowerze uwielbiam jeździć ale jeżeli będę miała przeciwwskazania to nie wsiądę.. moja jedna znajoma jeździła do samego porodu druga do 8 msc, mogły to jeździły :)

reklama
Do góry