reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Omg! Ale sen. A Ł tez sie musial niezle nastraszyc w pierwszej chwili.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ł już przyzwyczajony, ogarnął schemat swojego działania-co mówić, co obić, jak mnie uspokoić i położyć z powrotem. :)

Ja też!!! Tyle co ja się ostatnio nakrzyczę i naklnę w aucie [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja kierowcą nie jestem, ale jak jedziemy to klnę i wymachuję rękami za 3 :D Ł mówi, że jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę jak jakis dresiarz co z maczetą z auta wysiada bo ktoś przed Nim nagle zahamował :D

reklama
A jak. Robisz syrop?

hchygzu3s1ksbpf1.png
Dużo cebuli ;) (dokładnie umytej, z poobcinanymi ogonkami, ale bez obierania skórek), do tego woda w ilości ok 2/3 ilości cebuli (na 3kg 2 litry), i gotuję na malutkim ogniu aż wody zostaje połowę - z 3 kg cebuli wychodzą mi ok 4 szklanki - piję po 1/4-1/5 szklanki, często - nawet co godzinę, jak kaszel się uspokaja to co dwie, trzy. W lodówce dwa dni wytrzymuje, i zwykle to wystarcza, żeby przeszło
(dolewam odrobinę wrzątku, żeby takie zimne nie było)
Ewentualnie do gotowania dorzucam jabłko (bez ogryzka) - nie zaszkodzi a w smaku jest dużo lepsze ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

dziewczyny czy ktoras z was zarazila sie tokspolazmoza w czasie ciazy ???

nie chce czytac google bo sie okaze ze mam przy okzji 100 innch chorob wole doswiadczenia z zycia
U mnie było podejrzenie bo wynik był niejednoznaczny i gdy powtórzyłam po dwóch tygodniach to urósł... Już byłam przerażona bo lekarz mi miał już dać skierowanie do poradni chorób zakaźnych i egzotycznych , ale poleciałam na drogi dzień i był wynik niższy od pierwszego... Więc lekarz powiedział, że sprawdzimy za kolejne 2tygodnie i nic nie urosło ani igm ani igg ...powtarzałam już kilka razy i nie rośnie mi :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wiec dziewczyny wszystko ok posiew czysty.
Gadalam z Pania ginekolog i ona robi cc po skonczonym 39. Ehhhh a kazdy inny lekarz mi mowil ze bede miec w skonczonym 38. I proponuje mi szpital Wolski w Warszawie bo tam pracuje,a ja myslalam nas Starynkiewicza. No wiec mam jeszcze czas......ale sama watpi ze dam rade do 39.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że posiew czysty [emoji106]

A co do szpitala - niestety całkiem nie moje rejony, więc nie doradcę, ale na szczęście masz jeszcze czas na decyzję ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

pytam hipotetycznie moja kolezanka w 3 trymestrze sie zaraziła robiac pulpety na obiad skosztowala mielone ale glupio mi jej zadzwonic i wypytywac o szczegoly wiem ze ma antybiotyki do konca ciazy
Ja miałam podejrzenie już w 10tc... Najgorzej zarazić się w pierwszym trymestrze... Z każdym następnym ryzyko spada :) pocieszyć mogę tym, że nawet jeśli przejdzie przez łożysko to niekoniecznie dziecko się zarazi... Ale fakt antybiotyk przez całą ciąże Sue wtedy bierze

f2w39n7303c24ozn.png

dziewczyny a Wy też macie już wyznaczony termin kolejnego usg prenatalnego po 30 tygodniu ?
ja juz na koniec grudnia dostałam skierowanie na połowkowe i kolejne prenatalne w 31 tygodniu na 28 maj [emoji14]
czy tylko moja lekarka taka do przodu jest :D chodzę na ffz
Nie wiem, czy będę robić trzecie - musiałabym za nie zapłacić a nie wiem, czy będzie potrzebne - myślę, że "wyjdzie w praniu"

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jak nie czułyście ruchów 1-2 dni ,biegłyście do lekarza na usg? Moja lekarka jest na urlopie. Ja już mam czarne myśli i zaczynam panikować. Na IP jakbym pojechała to lekarz raczej mnie wyśmieje,że w 18tc mówię, że nie czuję ruchów? Ech.. wykończe się :(
Ja jestem w 18tc 1dniu i jeszcze nigdy nie czułam... Spokojnie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry