reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Podobal mi sie taki kolor : Zobacz załącznik 838649ale nie bylo na stanie, wiec wybralismy inny, jakby pomaluje i wyschnie to wstawie zdjecia :) wzielismy farbe antyalergiczna, zmywalna. :) Aga Ty po tym plamieniu bylas w szpitalu ?
Kolor ładny :) trochę "nie moj", ale bardzo neutralny :)

W szpitalu nie byłam, to było jednorazowe, moje nie pierwsze, bez żadnych skurczy, bólu, itd, za to z zatwardzeniem, więc wyglądało na kolejny raz z nadżerki...
poczekam do wtorku do wizyty, też nie chciałam spędzać co najmniej 3 dni w szpitalu, zwłaszcza, że tak naprawdę nic by to nie zmieniło.... Mniej bym się trochę stresowała, choć wczoraj znowu dostałam kopa, ale i tak się boję czasem, że może ja sobie te ruchy wmawiam itd... [emoji15]
Ale staram się być dobrej myśli

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Wywalczyłam obiad bezmięsny ufff :D dziś będzie cukinia zapiekana z warzywami ( farsz- środek cukini, marchewka, na górze pieczarki) wszystko zasypane serem mozzarellą :) a na dole sos z pomidorów z czosnkiem, ziołami i cebulą :) ciekawe jakie wyjdzie :D

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Hm raczej nie powinniście mieć szans żeby was zarazilo bo moja lekarka kiedyś mówiła że 3 dni przed wyrzuceniem się chrostek dziecko zaraza a później już nie , chociaż ostatnio tutaj którąś dziewczyna pisała że dziecko zaraza wtedy kiedy ma te chrostki więc opinie różne , ale myślę że wy jesteście bezpieczni :) I drugi trymestr jest najbardziej " bezpieczny "dla dzidzi pod względem chorób zakaźnych :) także nie martw się , fajnie że Cię poinformowała wcześniej a nienarazila na nic :)
Nie do konca ospa zaraża do przyschnięcia wszystkich wykwitow. Ospa przestaje być az tak groźna po 20 tyg ciąży i staje sie na nowo przed porodem bo dziecko może się urodzić z ospą wrodzona. Inne wirusowki są zazwyczaj mniej grozne dopiero w 3 trymestrze

Jeśli chodzi o kącik dla maluszka to pewnie nie będę miała a dużego pola do popisu ale postaram się tak wszystko ustawić żeby było dobrze :) na pewno przewijak będę chciała taki na łóżeczku zakładany bo nie będę miała miejsca na nic innego, ciuszki maluszka pewnie będą w jakiejś głównej szafie naszej ale te najbardziej potrzebne rzeczy będę miała pod ręką, myślałam o takich kieszonkach co się przywiązuje do łóżeczka, ale ustawienie podoba mi się takie :)
1518260309-63fde85306c297dc-aaaaaa.jpeg
kolorystyka też w sumie :) to taki tylko zarys :)

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]

Ospa zaraża na 3 dni przed wystąpieniem objawów. U mnie chrześniak dostał jakiejs dziwnej wysypki nie wiadomo co mam nadzieję, że to nie rumień zakaźny albo inna wirusowki teoretycznie sie juz teraz chyba z 2 tygodnie nie widzieliśmy

No właśnie też moja lekarka mówiła że zaraza się przed paroma dniami przed wysypem , a jak Oni się widzieli w zeszły weekend a syn tej siostry nadal nic nie ma to myślę , że niemaja się czego obawiać :)

Nie do konca ospa zaraża do przyschnięcia wszystkich wykwitow. Ospa przestaje być az tak groźna po 20 tyg ciąży i staje sie na nowo przed porodem bo dziecko może się urodzić z ospą wrodzona. Inne wirusowki są zazwyczaj mniej grozne dopiero w 3 trymestrze
Yyy piszecie o ospie... I mam pytanie [emoji780] ja przechodziłam ospe już ale mój chrześniak ma a mam jechać do siebie do domu gdzie on jutro będzie.... I teraz pytanie [emoji780] czy coś mi grozi???? W sensie mimo że już na nią chorowałam mogę coś załapać??? Albo dzidziuś nie daj Boże

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Wywalczyłam obiad bezmięsny ufff :D dziś będzie cukinia zapiekana z warzywami ( farsz- środek cukini, marchewka, na górze pieczarki) wszystko zasypane serem mozzarellą :) a na dole sos z pomidorów z czosnkiem, ziołami i cebulą :) ciekawe jakie wyjdzie :D

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]
Na pewno pyszne :D
Brzmi bardzo apetycznie :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry