reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Przy corce zaczelam kupowac grubo po 25 tc dopiero ;)) zdazylam ufff hih
Teraz postanowilam wszyagjo juz miec gotowe bo z silami sadze za dwa msce bedzie ciezko

Wogole zaczynam myslenia na temat macierzynstwa;)) corka 15 mscy w czerwcu nie bedzie spac za dnia a synek w noc karmienia kiedy ja odpoczne, chyba bedzue ciezko[emoji848][emoji16]
Też się nad tym zastanawiam... Może Ci się trafi promocyjny egzemplarz, który Będzie dobrze spał od urodzenia... Ja pewnie za najwcześniej 2 lata się wyspie.

Pogadałam z nim jeszcze o tym i powiedział, że zdazalo mu się na boso przez okno wyjść na ogród, sikać na płot sasiada lub kwiaty i wracać spać po czyn budzil się z czarnymi od ziemi stopami i czarna pościelą [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
O matko dobrze, ze wysoko nie miał, ze tak mogl wyjść

Pogadałam z nim jeszcze o tym i powiedział, że zdazalo mu się na boso przez okno wyjść na ogród, sikać na płot sasiada lub kwiaty i wracać spać po czyn budzil się z czarnymi od ziemi stopami i czarna pościelą [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja skakałam do basenu(na podwórku stał takie ogromny basen a ja sie przebudziłam i tam chciałam skakać) Ł dorwał mnie w ostatnie chwili, 2 razy obudziłam sie w piżamie na klatce schodowej przy tablicy ogłoszeń, w tym raz obudziłam się na klatce schodowej bloku obok. Jak już byłam w ciąży, byłam sama w domu zrobiłam sobie drzemkę i obudziłam sie w momencie gdy wrzeszczałam, przez uchylone drzwi do mieszkania. Wiadomo na korytarzu wszystko się niesie ale chyba wszyscy byli w pracy :D

Jak myślicie kawa rozpuszczalna z mlekiem (nie lubię innej) pomoże mi trochę? Albo się zależałam bo nie mam takich zaleceń wszystko jest okej a ja cały czas leżę 'w razie co' nie no ja nie wiem jak ja dotrwam do końca :D

Ja dzisiaj mialmi 80 na 60 ale puls pelna wariacja 132☺️

Niziutkie... Za to puls... Biegasz czy co?
Ja mierzylam tez .. 130/80 puls 75. Ja zawsze mam lekko podwyzszone cisnienie w ciazy. Ogolnie jestem z tych normalnych :laugh2: cisnieniowcow.

Wlasnie zrobilam pulpety w sosie koperkowym , ziemniaczki i gotowana marchewke,a za godzine do pracy... :no2:

Niziutkie... Za to puls... Biegasz czy co?
Ja mierzylam tez .. 130/80 puls 75. Ja zawsze mam lekko podwyzszone cisnienie w ciazy. Ogolnie jestem z tych normalnych :laugh2: cisnieniowcow.

Wlasnie zrobilam pulpety w sosie koperkowym , ziemniaczki i gotowana marchewke,a za godzine do pracy... :no2:
No za dzieciakami od rana☺️ chociaż też to jeszcze ciężko bieganiem nazwać ☺️

Mnie też ostatnio ciągle głowa boli...czasem tylko z jednej strony :( chyba takie uroki ciąży..
Pisałyście co niektóre o ruchach w 10 tc (dziecko ma wtedy z 2,5cm..) , w 12 czy 14tc. Ja myślę, nawet jestem pewna,że to niemożliwe. :) ja od 13tc mam codziennie szalone ruchy jelit i nigdy wcześniej (tzn. Przed ciąża) nie czułam czegoś podobnego, czasem coś jeździło,ale nigdy w taki sposób, teraz to takie jakby mrowienia, puknięcia, smyranie, ale wiem,że to nie dzidziuś (choć baaardzo bym już chciała) , bo czasem czuje to koło pępka,innym razem aż na wzgórku, a tam dzidzi nie ma :D na grupie na fejsie jedna dziewczyna pisała,że dziecko ją kopie w 16czy 17tc po żebrach...no cóż :D
Ja też jeszcze nie kupuje nic,bo się po prostu boję :(
Moja szyjka ostatnio na ip miała 5,5cm (!), mój gin wcześniej też mówił,że jak u żyrafy :p ale mam łożysko przodujące póki co i krwiaka. W piątek wizyta,mam nadzieję,że krwiak się wreszcie wchłania,Niunia zdrowo rośnie i łożysko poszlo do góry..i tak już się przyzwyczaiłam do myśli,że to Córeczka, trochę mam obawy,że się nagle płeć zmieni i byłoby mi..dziwnie :D
Któraś też nie może sobie poradzić z grzybicą? Brałam już pimafucin i gyno pevaryl i dalej dokucza :(
Czy wszystkie wstajecie w nocy na siusiu? Ja od początku ciąży czesto chodzę w dzień,ale całą noc prześpie bez pobudek. To normalne? :D
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

reklama
Spoko, ja jeszcze nie mam nic, nawet jednego małego śpioszka i coś mi się nie spieszy. Nie wiem czemu ale dla mnie w 15 czy 17 tygodniu kupować już wszystko to przegięcie. Do rozwiązania jeszcze pół roku, mnie by było szkoda kisić tyle czasu rzeczy w domu chociażby ze względu na niepotrzebnie tracenie gwarancji. No ale każdy robi jak uważa :)

Tak? Mnie by stresowało z kolei kupowanie wszystkiego na raz, po pierwsze w w kwestii kumulacji wydatków, po drugie dlatego że nie wiem jak się będę czuła... oraz czy np. (oby nie!) nie trafię do szpitala wcześniej... któraś pisała, ze teściowa kupowała rzeczy a mąż wybrał paskundy wózek :D to spełnienie moich koszmarów :D

Uuuu to nie dobrze.... Ale uprzedzałą jakoś ze się jej przedłuży czy coś?

Nieeee.... :( ale często jak tam ludzie jeżdżą to potem mają problem z odnowieniem wizy :/

f2w39n7303c24ozn.png

O fak. Jednak dzieci to potrafią przygotować rodzicom niezłe atrakcje :D

Ja skakałam do basenu(na podwórku stał takie ogromny basen a ja sie przebudziłam i tam chciałam skakać) Ł dorwał mnie w ostatnie chwili, 2 razy obudziłam sie w piżamie na klatce schodowej przy tablicy ogłoszeń, w tym raz obudziłam się na klatce schodowej bloku obok. Jak już byłam w ciąży, byłam sama w domu zrobiłam sobie drzemkę i obudziłam sie w momencie gdy wrzeszczałam, przez uchylone drzwi do mieszkania. Wiadomo na korytarzu wszystko się niesie ale chyba wszyscy byli w pracy :D

Jola, po Twoich opowieściach zawsze po prostu opada mi szczęka :D :D :D

Do góry