reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też te biodra tak pobolewaja i plecy ale dziś lekarka posprawdzala i mówi że najwidocznie mój organizm tak reaguje i się wszystko rozszerza także mam nadzieję że to też taka twoja "ciążowa uroda " :) no to fajnie że już chociaż troszkę możesz sobie na coś pozwolić :)
Ja tymi biodrami to aż tak się nie przejmuje bo biodra i pachwiny to mnie w każdej ciąży bolały tu się najwięcej przejmuje tą moją raną ale mam nadzieję, że jestem tak dobrze zszyta jak w 1 ciąży i nic się nie rozjeździe☺️

reklama
ufff, nadrobiłam ;)

Ale biorąc pod uwagę, że mam lenia, i nie chce mi się nic, to wzięłam laptopa, żeby zrobić porządek ze zdjęciami na telefonie, mam już co najmniej kilka tysięcy, więc pomijając porządek, muszę choćby backup zrobić, tak na wszelki wypadek ;)
Zamowienie pewnie dopiero na koniec tygodnia, więc torby nadal szyć nie mogę... jedynie planuję uszyć podszewki, przyciąć wszystko, itd ;)

i muszę paznokcie skrócić... przed ciążą rosły mi bardzo szybko, ale teraz to ok 2mm na tydzień, a takie 5-6mm paznokcie już przeszkadzają na klawiaturze laptopa....
ale - nie będę narzekać, ważne, że zdrowe, mocne itd ;)
Ja dziś czuję że mam super moce :D Zrobiłam już 2 prania, rozładowałam zmywarkę, pościerałam kurze, potańczyłam z odkurzaczem a przed chwilą umywałam podłogę. No i zaraz po pobudce zdążyłam być w sklepie, wracać się do niego po worki na śmieci i przygotowac produkty do obiadu(robię dziś tortille z warzywami( Ł dorzucę kurczaka) i sosem :) Chyba służy mi poranne wstawanie zamiast spanie do oporu :)

Witam wszystkich!! Dzisiaj zaszalalam ze spaniem... O 11 sie obudziłam [emoji13][emoji13] standardowo snil mi sie poród... Tym razem podczaw tsunami...[emoji23][emoji23][emoji23]Za duzo o tym mysle i później snią mi sie pierdoly.

0d1ysek2n95thgly.png

ufff, nadrobiłam ;)

Ale biorąc pod uwagę, że mam lenia, i nie chce mi się nic, to wzięłam laptopa, żeby zrobić porządek ze zdjęciami na telefonie, mam już co najmniej kilka tysięcy, więc pomijając porządek, muszę choćby backup zrobić, tak na wszelki wypadek ;)
Zamowienie pewnie dopiero na koniec tygodnia, więc torby nadal szyć nie mogę... jedynie planuję uszyć podszewki, przyciąć wszystko, itd ;)

i muszę paznokcie skrócić... przed ciążą rosły mi bardzo szybko, ale teraz to ok 2mm na tydzień, a takie 5-6mm paznokcie już przeszkadzają na klawiaturze laptopa....
ale - nie będę narzekać, ważne, że zdrowe, mocne itd ;)

Tez mam ten problem ze zdjeciami.
Zgubilam jednego pendrive na ktorym byly tysiace zdjec Lenki. Mojej chrzesnicy od dnia narodzin do 4 roku zycia i tak u obolewam...
Tersz na telefonie mam z 3 tysiace zdjec i musze kupic pd. Bo cos mi sie telefon psuje wiec wole nie ryzykowac. A na komputer to brata ulubione miejsce i zazwyczaj usuwa wszystko co nie jego..

Mnie też te biodra tak pobolewaja i plecy ale dziś lekarka posprawdzala i mówi że najwidocznie mój organizm tak reaguje i się wszystko rozszerza także mam nadzieję że to też taka twoja "ciążowa uroda " :) no to fajnie że już chociaż troszkę możesz sobie na coś pozwolić :)

Ooo biodra :no: mnie tez bola dosc czesto. A ostatnio do tego doszlo pobolewanie brzucha jak na okres. I bol wchodzi na noge.. :/

klaudiaa975, na fundusz. Ona podobno słynie z tego że może dwa razy za całą ciąże robi sprawdzenie dołu ;) cytologię mówiła, że będzie pobierać ostatnio to się upomnę o nią ;)
pierwsze usg w 6tc też miałam przez brzuch

A moze zmien lekarke ?.
Zauwazylam, ze na fundusz jeden lekarz rzadko robi usg a drugi rzadko albo wgl nie bada.
Ja bym tak nie mogla, martwila bym sie ze cos jest nie tak. Troche olewaja ciaze na fundusz :/

reklama
Do góry