reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja lubię ruskie i z kapusta i grzybami [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
z kapustą i grzybami też :D ale boję się, że mogą być niezbyt dobre w okresie KP, stąd raczej koncepcja potraw, które będę mogła w miarę spokojnie i bezpiecznie zjeść w pierwszych kilku tygodniach ;)

Makaron też dobry hahaha :D
no dobry, ale O. nie umie gotować... jak byłam w szpitalu to jadł makaron 2 tygodnie, więc - dziękuję nie skorzystam ;) ewentualnie czasami, ale z jakimś dobrym sosem, albo chociaż alio & olio (przepraszam, nie mam pojęcia jak się to pisze... :oops: )

Jak tu nietyc:D jak tu ciagle o jakiś pysznosciach :D
ale jakich zdrowych pysznościach ;)
mnie ostatnio chyba trochę przybyło, więc może już przekroczę za tydzień wagę sprzed ciąży ;)

klaudiaa975, zwłaszcza, że mąż obok obiad gotował ;) jak jadłam dziś śniadanie, to sobie myślę o boże :D
To może mi też pozwoli odstawić ;)
i liczę na pozwolenie na seks :p
też bym chciała, ale nawet nie liczę... już usłyszałam, że mój najbliższy sex to jak dojdę do siebie po porodzie, więc... jak żyć? :p

Moj lekarz to wgl taki lelcewazacy.
Troche zla jestem ale zobaczymy jak we wtorek sie zachowa. W 8 tygodniu nic nir powiedzial o duph. Dopiero jak spytalam. To : a tak, tak. Prosze brac po 1.
Jak spytalam do kiedy to ; no jak juz pani chce brac to do 16tyg.

Trzymam kciuki :D
naprawdę dziwnego masz tego lekarza.....
a mialaś jakieś konkretne wskazania do duphastonu?

ufff, nadrobiłam ;)

Ale biorąc pod uwagę, że mam lenia, i nie chce mi się nic, to wzięłam laptopa, żeby zrobić porządek ze zdjęciami na telefonie, mam już co najmniej kilka tysięcy, więc pomijając porządek, muszę choćby backup zrobić, tak na wszelki wypadek ;)
Zamowienie pewnie dopiero na koniec tygodnia, więc torby nadal szyć nie mogę... jedynie planuję uszyć podszewki, przyciąć wszystko, itd ;)

i muszę paznokcie skrócić... przed ciążą rosły mi bardzo szybko, ale teraz to ok 2mm na tydzień, a takie 5-6mm paznokcie już przeszkadzają na klawiaturze laptopa....
ale - nie będę narzekać, ważne, że zdrowe, mocne itd ;)

klaudiaa975, tak gin. A jak się jej o coś zapytam to pada magiczne hasło- to normalne w ciąży.
Liczę, że mnie teraz ginekologicznie zbada bo jeszcze ani raz tego w ciąży nie zrobiła.
hmmm, też trochę dziwne... ja mam badanie+usg co wizytę...

Tak już powoli ogarniam, wychodzę na dwór. Co prawda po sklepach nie chodzę boję się, bo duszno i tyle tych ludzi zaziebionych. Dzisiaj mnie chyba coś w biodrze boli trochę się wystraszyłam bo już nie wiedziałam czy to mnie rana po cesarce boli czy faktycznie to biodro, a, że ten brzuch już mam duży to się martwię, żeby mi ta blizna wytrzymała i każde ukłucie mnie stresuje:/ A tu jeszcze 2 tygodnie do wizyty. A Ty ogólnie jak się czujesz?

Mnie też te biodra tak pobolewaja i plecy ale dziś lekarka posprawdzala i mówi że najwidocznie mój organizm tak reaguje i się wszystko rozszerza także mam nadzieję że to też taka twoja "ciążowa uroda " :) no to fajnie że już chociaż troszkę możesz sobie na coś pozwolić :)

@peszek a chodzisz prywatnie czy na nfz.
No dziwne. Bo ja co wizyte pierw na fotel a pozniej usg. Przeciez powinna sprawdzac, czy macica ladnie rosnie czy sluz wporzadku.. Moze teraz na najblizszej wizycie popros o badanie.

reklama
Do góry