reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
U mnie w mieszkaniu dostawne by sie zmiescilo ale wprowadzimy sie jak male bedzie mialo z 3/4 miesiace to pozniej juz za pozni na dostawne, lepiej zeby spalo sobie osobno :)
Pewnie ze tak. Ja tez chce zeby max 3 mce ze mna spalo bo sie przyzwyczai i problem bedzie.

0d1ysek27fwlna7d.png

Ja caly czas smaruje na poczatku olejkiem ale od kilku dni kremem z rosmanna Palmers. Czytalam na forum ze jest bardzo dobry i szybko sie wchłania i powiem szczerze ze brzuch bardziej nawilzony niz po oliwce

0d1ysek27fwlna7d.png
Bo oliwka może wysuszac skóra. Może też często działać powierzchownie. Też mam ten krem i jest Ok + olej kokosowy lub aloes. Ale ja i tak pewnie nie unikne rozstępów. No cóż taki mój urok.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Kolezanka mi mowila ze jak brzuch swedzi w ciazy tzn ze rozstępy sie robia

0d1ysek27fwlna7d.png

Nie zawsze.. po 1 ciąży nie mam żadnych rozstępów, nawet na piersiach, moja mama też nie miała, więc liczę że życie mnie tym razem nie zaskoczy :) po prostu skóra się rozciąga i tyle.. ja się smaruję regularnie całe życie, teraz mega tłustymi balsamami dla ciężarnych, a i tak swędzi ;)

Sama już czekam aż skosztuje krem marakuja bita śmietana i owoce [emoji7][emoji7][emoji7]
Powiem wał mam 8 dzieci w domu a ryku jakby 20 było dobrze ze jest animator bo ja bym tego nie przeżyła

16udyx8di9hvrs5t.png

No nic nie chciałam mówić że podziwiam za kinder party :D Ale jak jest animator to super- i tak pewnie miałaś dużo pracy z przygotowaniem i potem będzie sprzątanie :) Ale raz w roku trzeba to przeżyć... ja nie robię w domu a i tak jestem ubita rok w rok jak koń po westernie... ale ten wyraz szczęścia u dziecka nadrabia wszystko..! Mój już 2 mce po urodzinach planuje następne :D

Ja bym tak chciała poszaleć przy corce[emoji173] no może nie koniecznie w takiej dawce różu, ale z jubilatka się nie dyskutuje.[emoji6] sto lat dla corki[emoji182]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png
Przynajmniej widac ze to urodzinki dziewczynki. Ja zawsze bylam chłopczyca i zamiast lalek mialam samochody [emoji13][emoji13] tak samo urodziny wyglądały jak u chłopczyka zreszta zawsze mialam wiecej kolegow niz kolezanek lepiej sie dogadywalam... Moze tez dlatego tak dobrze mi sie z mezem uklada [emoji13][emoji13]

0d1ysek27fwlna7d.png

Aha z jednej strony fajnie bo wiesz kiedy urodzisz wszystko zaplanowane zadnej niespodzianki i meczenia mozliwe ze tez tak bede miala. Niedługo sie okaże

0d1ysek27fwlna7d.png
Bo to moja 3 CC chyba że dzidziol zechce wychodzić jak mój synek 35 tydz żadne się planu nie trzymało ☺️ z córką miałam zaplanowane CC 4 dni po terminie zaczęłam rodzić w terminie, z synkiem miałam mieć parę dni przed terminem 26 maja a wyszedł 35 tydz☺️

Bo to moja 3 CC chyba że dzidziol zechce wychodzić jak mój synek 35 tydz żadne się planu nie trzymało [emoji5]️ z córką miałam zaplanowane CC 4 dni po terminie zaczęłam rodzić w terminie, z synkiem miałam mieć parę dni przed terminem 26 maja a wyszedł 35 tydz[emoji5]️
O widzisz czyli jednak nie zaplanujesz [emoji13][emoji13]

0d1ysek27fwlna7d.png

Jak sie zmienia odpowiednio czesto i pierze, sprzata to kurzu nie ma az tyle.a przynajmniej ladnie wyglada lozeczko :)
Ja przy synku miałam ochraniacz ale tylko na jednej stronie gdzie było od ściany, był raczej cienki miękki nie jakieś grube poduchy jak są teraz, kurzu żadnego nie było, przy każdej zmianie kołderki czy prześcieradła zmieniałam tez ochraniacz, trzeba mieć na zmianę. Gdybym miała jeden i nie prala to może by i było zbiorowisko kurzu :-D

reklama
Do góry