reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć babeczki...

czytałam co pisałyście, pozaznaczałam posty i wszystko mi skasowało :/

Nas pół dnia dzisiaj nie było w domu- najpierw pojechaliśmy do galerii, korzystając że nie ma jeszcze Frana i jesteśmy we 2, M. chciał pokupować trochę ubranek dla juniora. @Karla88 też już mam zestaw batmana! :D Te różki na czapeczce wymiatają. W ogóle w H&M te ubranka niemowlęce są chyba tak samo zawyżone jak dla starszych dzieci.. jakieś "duże" mi się wydają...

Później mieliśmy zaproszenie na obiad do znajomych (on jest Włochem, same pary mieszane :D) i 4h festiwalu jedzenia... 2 rodzaje makaronu (makaron "oczywiście" home made..), jagnięcina, konina (!!), ryba dla mnie i koleżanki (bo nie jadam ani konika ani owieczki), warzywa pieczone, jakieś roladki z wątróbką, smażone placki z chleba z parmezanem (pierwszy raz jadłam) itp... ja odpadłam po 2 makaronach i rybie... Panowie oczywiście jedli wszystko po kolei- miało być JESZCZE jakieś mięso ale już nikt nie miał siły... Więc jak wróciliśmy do domu jedyne na co miałam ochotę to drzemka :) Potem wrócił synuś z nart więc też lekkie zamieszanie i dopiero teraz mam chwilkę na komp. :)

A widzę że nawet sporo pisałyście, chyba "zasługa" pogody :)

Zaraz śmigam spać, koniec ferii, jutro znowu kierat....

A! @Karla88 super ciuszki! I w ogóle wyglądasz super na zdjęciach, w ogóle nie widać brzuszka! I ja też cały czas śmigam w sumie na obcasach, ale ja tak całe życie ;) :)
O ja, ale mieliscie wyzerke[emoji3] Fajnie tak pojesc u kogos[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
@Jola92 zyje Czytam Was ciagle metoda nadganiania, ale jakos nie wychodzi mi pisanie. W weekend zamienialismy pokoje i chlopaki maja teraz razem wiekszy a my sypialnie w mniejszym. I jeszcze jakis czas bedzie zamieszanie, bo chcemy sie pozbyc z ich pokoju dwoch mebli a zastapic je czyms innym. I tak jakos czas ucieka.
Dzidzia chyba rosnie zdrowo, bo czuje jak tanczy czasem. Polowkowe mam 7 lutego i czekam niecierpliwie. Niedlugo wejde w 19 tc. Mdlosci jako staly elemwnt dnia mi minely w 17tc. Ale czasem nagle nadchodza i mecza pol dnia. Grunt, ze jest postep i nie mam ich codziennie cale dnie. Niestety znow smakuje mi czekolada. Zbytnio smakuje. Nie moge wlaczyc sobie hamulca. Zle sie to skonczy. Juz wrocilam do wagi sprzed ciazy. Bardzo szybko. Zbyt szybko.

Jeśli chodzi o opłacalnosc, to stopy procentowe są niskie, więc kokosów nie ma, ale że leżą oddzielnie, to łatwiej nie wydawać...
Zbieram od kilku lat, nie wiem, ilu, ale coś kolo 4 pewnie, może nawet dłużej, uzbierało się prawie równe 10tys. Na większość wyprawki starczy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też odkładamy w ten sposób kasę. I jak nam brakuje bierzacej kasy do wiekszyh wydatków to z tamtad bierzemy. W rok koło 2-3 tys. Czasem więcej. Ostatnio nowy fotelik dla starszaka kupowałam właśnie z tej kasy.

Wstałam rano o 10 potem spałam popołudniu 2 godz teraz dochodzi 1 w nocy a mi się nie chce spac [emoji58] masakra

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Karla88 doskonale Cię rozumiem. A o 19 oczy na zapalkach wspierałam, a teraz nie mam co z sobą zrobić :D

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witajcie[emoji5]
Tez juz nie spie. A wlasciwie to prawie niespalam cala noc. Najpierw zasnac nie moglam, jak wreszcie zasnelam to sie mloda przebudzila i pokaslywala[emoji53] A potem juz sie tak denerwowalam, ze nie zasnelam, a o 4.30 trzeba bylo wstac. Nie wiem jak dotrwam do wieczora.

Jade teraz do pediatry po to nieszczesne skierowanie, ktorego ostatnio nie udalo mi sie zalatwic, a potem pobrac badania. Juz mnie muli z glodu[emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

I ja już nie śpię, starszak stwierdził, że 5 rano jest idealną godz na rozpoczęcie dnia, a już było tak fajnie przez kilka dni gdy wstawał po 8.

Wczoraj mieliśmy rocznicę i planowaliśmy w końcu gdzieś wyjść bez dzieci, ale niestety bratowa nawaliła i nie przyjechała posiedzieć z chłopakami, więc musieliśmy zmienić plany...

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

reklama
I ja już nie śpię, starszak stwierdził, że 5 rano jest idealną godz na rozpoczęcie dnia, a już było tak fajnie przez kilka dni gdy wstawał po 8.

Wczoraj mieliśmy rocznicę i planowaliśmy w końcu gdzieś wyjść bez dzieci, ale niestety bratowa nawaliła i nie przyjechała posiedzieć z chłopakami, więc musieliśmy zmienić plany...

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app
Haha, moja mloda jest budzona o 5.00[emoji6]

Szkoda, ze sie nie udalo wyjsc. Moze za tydzien sie uda.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry