reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do wody święconej :D Byłam dość schorowanym dzieckiem. Pewnego lata spędząlam z rodzeństwem wakacje u mamy mmojego ojca. Strasznie religijna, myślę ze jakby mieszkała w Warszawie to by przywiązywała się do krzyża pod pałacem prezydenckim :D W kazdym razie dostałam boleści brzucha(wieloletni problem z jelitami) ale to takich ze az sie tarzałam po podłodze. Mama zostawiła dla mnie moje leki a ta sie uparla ze mi nie da bo leki to zło. I co? I kazała mi wypić wodę swieconą... Nastęonego ranka zabierała mnie karetka :D

To u Nas na szczęscie tak nie ma. Policzyliśmy sobie ile wydamy na urządzenia tak jak chcemy i bralismy pod uwage zapas na około 15tyś. Mamy taki sam gust, wiedzielismy ze wszystko musi byc dobrej jakos bo ma słuzyć na lata. Jeszcze mój Ł zaczął sobie kupowac sprzęty typu wiertarki, szlifierki, bo mówi ze teraz jestesmy na swoim i on musi być złotą rączką :D ALe wychodzi mu to :)

To i ja tak miałam... Ale musiałam dac pracodawcy zaswiadczenie o ciązy juz 5 tyg, bo mialam duzo nocnych zmian i czasami praca po 12 h... Ale bardzo fajnie do tego podeszli, trzymali info dla siebie, wiecpopracownikach się nie rozeszło :)

To mój Ł jak wczoraj w nocy wrócił z pracy patrzy na mieszkanie i domnie z tekstem "sprzątałaś?!" wiec się przyznałam ze tak. A on do mnie z wywodem ze mam uważać na Nas, ze przeciez on by posprzątał i na koniec dał mi bana na sprzątanie :D Ale jak zobaczył że zostawiłam mu troche pizzy to mu przeszło :D
Dobrze, że Cię nie włożyli do pieca na 3 zdrowaśki ☺️

reklama
@agnes_ Nie próbowałam, ale jakbym opisała jej życzliwe akcje to mogłabym książkę napisać, i nie jedna dałaby mi alibi w razie gdyby jej się coś przydarzyło:D:D
No ale fakt faktem, to mama mojego męża, więc wiadomo,z szacunkiem i wpuszczam jednym uchem i wypuszczam. Będzie też babcią. Ale już mi zastrzegla, jak dziewczyna będzie to super a jak chłopak to bawić nie będzie bo ma ich dość (ma już dwóch wnuków, wychowała dwóch synów) Także tego... Jak wnuk to chyba będę musiała ze skarby rzucic:D

O kurde to się nazywa babcia z sercem haha :D zobaczy malucha to nie będziesz umiała jej odgonic:D

Ostatnia edycja:
4 lata bedzie 14 lutego. Z nia nigdy nie mialam zadnego kontaktu. Jest raczej zapatrzona w siebie, nawet synami sie nie interesuje. Znalazla sobie nowego faceta i siedzi z glowa w chmurach jak nastolatka. Nawet by mi to nie przeszkadzalo, ze sie z nia nie widuje o nic nie pyta gdyby w grudniu nie zaczela sie wtracac w nasz zwiazek i dziecko. Ze 500+ bedzie mi starczalo na miesiac na dziecko ze K nie bedzie musial mi nic zostawiac itp. Zaszla mi za skore i tylko czekam az pewnego pieknego dnia stane z nia twarza w twarz. Juz do K nie oszczedzam w slowach. Wie co mysle o jego mamusi. Ktora jego z reszta tez ma gdzies i dzwoni tylko jak czegos potrzebuje.

Uhuhuhu to Ci tesciowka chyba szybkiego powrotu do figury z przed ciąży życzy :D 500 zł z dzieckiem? A na same pieluchy niewiadomo jak z mlekiem , szczypionki itd itd to na samo dziecko może Ci braknac więc Ty chyba o powietrzu będziesz musiała żyć :) nie no masakra... Co ja interesuje ile Ci zostawi albo nie zostawi wy jej do portfela też niezagladacie...nielubie takich ludzi wrr

Zaraz wstaje zrobię sniadanko ogarnę siebiw i małego i na kontrol jade, juz mnie zdążyło na kibelek Pogonic ech.. chyba cała ciaze będę tak przeżywać, swoją drogą mam być w szpitali po obchodzie a w niedziele to pewnie gdzieś kolo 10 dopiero?
A moj mąż ranny ptaszek iobudzi mnie bo zmywa podloge wcziraj juz mi sie nie chciało to dziś z samego rarana bo przeciez niedziela
Dodam ze zaczol mi tak pomagac bardziej po ostatnim Usg jak byl że mna :) no i wie jak bylo w pipierwsz ciąży

Daj znać po wizycie :) trzymam kciuki

Hej dziewczyny:)

Dopiero nadrobiłam wszystko co wczoraj napisalyscie. Ja niestety w weekend pracuje i nie miałam czasu nic wczoraj naskrobac.
U mnie w pracy tez juz wszyscy wiedza, powiedziałam w 10tyg bo czasem musiałam dźwigać ciężkie rzeczy a teraz jak juz wiedza to inne osoby sie tym zajmują.
Macie niezle historie z teściowymi, ja akurat nie moge narzekać na swoją.

Dzień dobry w niedzielę;) mąż pojechał się postrzelać kulkami należy się chłopu coś po ciężkim tygodniu pracy;) wklejam to co obiecałam u nas na chwilę obecną wygląda to tak;) mąż w tym tygodniu ma zamiar skończyć łazienkę ;)
1517130223-02b66f5d5927a1d1-aaaaaa.jpeg
1517130240-39aa0d013e61be86-aaaaaa.jpeg
1517130264-001fd81a77de62a1-aaaaaa.jpeg
1517130275-bff8737c1ee643f0-aaaaaa.jpeg
1517130284-f11669f5c5fc61d7-aaaaaa.jpeg

16udqqmzgjmhetdf.png

Hej dziewczyny:)

Dopiero nadrobiłam wszystko co wczoraj napisalyscie. Ja niestety w weekend pracuje i nie miałam czasu nic wczoraj naskrobac.
U mnie w pracy tez juz wszyscy wiedza, powiedziałam w 10tyg bo czasem musiałam dźwigać ciężkie rzeczy a teraz jak juz wiedza to inne osoby sie tym zajmują.
Macie niezle historie z teściowymi, ja akurat nie moge narzekać na swoją.

Moja też bardzo fajna kobietka :)na szczęście

reklama
Do góry