reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do wody święconej :D Byłam dość schorowanym dzieckiem. Pewnego lata spędząlam z rodzeństwem wakacje u mamy mmojego ojca. Strasznie religijna, myślę ze jakby mieszkała w Warszawie to by przywiązywała się do krzyża pod pałacem prezydenckim :D W kazdym razie dostałam boleści brzucha(wieloletni problem z jelitami) ale to takich ze az sie tarzałam po podłodze. Mama zostawiła dla mnie moje leki a ta sie uparla ze mi nie da bo leki to zło. I co? I kazała mi wypić wodę swieconą... Nastęonego ranka zabierała mnie karetka :D

To u Nas na szczęscie tak nie ma. Policzyliśmy sobie ile wydamy na urządzenia tak jak chcemy i bralismy pod uwage zapas na około 15tyś. Mamy taki sam gust, wiedzielismy ze wszystko musi byc dobrej jakos bo ma słuzyć na lata. Jeszcze mój Ł zaczął sobie kupowac sprzęty typu wiertarki, szlifierki, bo mówi ze teraz jestesmy na swoim i on musi być złotą rączką :D ALe wychodzi mu to :)

To i ja tak miałam... Ale musiałam dac pracodawcy zaswiadczenie o ciązy juz 5 tyg, bo mialam duzo nocnych zmian i czasami praca po 12 h... Ale bardzo fajnie do tego podeszli, trzymali info dla siebie, wiecpopracownikach się nie rozeszło :)

To mój Ł jak wczoraj w nocy wrócił z pracy patrzy na mieszkanie i domnie z tekstem "sprzątałaś?!" wiec się przyznałam ze tak. A on do mnie z wywodem ze mam uważać na Nas, ze przeciez on by posprzątał i na koniec dał mi bana na sprzątanie :D Ale jak zobaczył że zostawiłam mu troche pizzy to mu przeszło :D
Dobrze, że Cię nie włożyli do pieca na 3 zdrowaśki ☺️

reklama
@agnes_ Nie próbowałam, ale jakbym opisała jej życzliwe akcje to mogłabym książkę napisać, i nie jedna dałaby mi alibi w razie gdyby jej się coś przydarzyło:D:D
No ale fakt faktem, to mama mojego męża, więc wiadomo,z szacunkiem i wpuszczam jednym uchem i wypuszczam. Będzie też babcią. Ale już mi zastrzegla, jak dziewczyna będzie to super a jak chłopak to bawić nie będzie bo ma ich dość (ma już dwóch wnuków, wychowała dwóch synów) Także tego... Jak wnuk to chyba będę musiała ze skarby rzucic:D

O kurde to się nazywa babcia z sercem haha :D zobaczy malucha to nie będziesz umiała jej odgonic:D

Ostatnia edycja:
4 lata bedzie 14 lutego. Z nia nigdy nie mialam zadnego kontaktu. Jest raczej zapatrzona w siebie, nawet synami sie nie interesuje. Znalazla sobie nowego faceta i siedzi z glowa w chmurach jak nastolatka. Nawet by mi to nie przeszkadzalo, ze sie z nia nie widuje o nic nie pyta gdyby w grudniu nie zaczela sie wtracac w nasz zwiazek i dziecko. Ze 500+ bedzie mi starczalo na miesiac na dziecko ze K nie bedzie musial mi nic zostawiac itp. Zaszla mi za skore i tylko czekam az pewnego pieknego dnia stane z nia twarza w twarz. Juz do K nie oszczedzam w slowach. Wie co mysle o jego mamusi. Ktora jego z reszta tez ma gdzies i dzwoni tylko jak czegos potrzebuje.

Uhuhuhu to Ci tesciowka chyba szybkiego powrotu do figury z przed ciąży życzy :D 500 zł z dzieckiem? A na same pieluchy niewiadomo jak z mlekiem , szczypionki itd itd to na samo dziecko może Ci braknac więc Ty chyba o powietrzu będziesz musiała żyć :) nie no masakra... Co ja interesuje ile Ci zostawi albo nie zostawi wy jej do portfela też niezagladacie...nielubie takich ludzi wrr

Zaraz wstaje zrobię sniadanko ogarnę siebiw i małego i na kontrol jade, juz mnie zdążyło na kibelek Pogonic ech.. chyba cała ciaze będę tak przeżywać, swoją drogą mam być w szpitali po obchodzie a w niedziele to pewnie gdzieś kolo 10 dopiero?
A moj mąż ranny ptaszek iobudzi mnie bo zmywa podloge wcziraj juz mi sie nie chciało to dziś z samego rarana bo przeciez niedziela
Dodam ze zaczol mi tak pomagac bardziej po ostatnim Usg jak byl że mna :) no i wie jak bylo w pipierwsz ciąży

Daj znać po wizycie :) trzymam kciuki

Hej dziewczyny:)

Dopiero nadrobiłam wszystko co wczoraj napisalyscie. Ja niestety w weekend pracuje i nie miałam czasu nic wczoraj naskrobac.
U mnie w pracy tez juz wszyscy wiedza, powiedziałam w 10tyg bo czasem musiałam dźwigać ciężkie rzeczy a teraz jak juz wiedza to inne osoby sie tym zajmują.
Macie niezle historie z teściowymi, ja akurat nie moge narzekać na swoją.

Dzień dobry w niedzielę;) mąż pojechał się postrzelać kulkami należy się chłopu coś po ciężkim tygodniu pracy;) wklejam to co obiecałam u nas na chwilę obecną wygląda to tak;) mąż w tym tygodniu ma zamiar skończyć łazienkę ;)
1517130223-02b66f5d5927a1d1-aaaaaa.jpeg
1517130240-39aa0d013e61be86-aaaaaa.jpeg
1517130264-001fd81a77de62a1-aaaaaa.jpeg
1517130275-bff8737c1ee643f0-aaaaaa.jpeg
1517130284-f11669f5c5fc61d7-aaaaaa.jpeg

16udqqmzgjmhetdf.png

Hej dziewczyny:)

Dopiero nadrobiłam wszystko co wczoraj napisalyscie. Ja niestety w weekend pracuje i nie miałam czasu nic wczoraj naskrobac.
U mnie w pracy tez juz wszyscy wiedza, powiedziałam w 10tyg bo czasem musiałam dźwigać ciężkie rzeczy a teraz jak juz wiedza to inne osoby sie tym zajmują.
Macie niezle historie z teściowymi, ja akurat nie moge narzekać na swoją.

Moja też bardzo fajna kobietka :)na szczęście

reklama
Do góry