reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Te dźwięki karuzel są upiorne :D KOjarzą mi się z horrorami
No wiekszosc ma takie same melodyjki i takie upierdliwe, ale nie wszystkue. Ja dla mlodej dostalam taka z melidyjkami, dwie byly z muzyka klasyczna a dwie z odglosami natury. To nam odpowiafalo. Do tego ten palak z zabawkami mozna bylo wyjmowac, zeby w nocy nie rozpraszal.

reklama
Na allegro sprzedają też na metry, można kupić prostokątny i przyciąć, tylko pokrowiec trzeba uszyć... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny, mam pytanie. Lekarz powiedzial mi, ze nie ma zadnych przeciwskazan do robienia paznokci w ciazy np. gel lub acrylic albo malowania. A co z robieniem tego samemu? Bo to juz wymaga wiecej czasu spedzonego z wszystkimi produktami. Macie jakies kolezanki, ktore robia innym paznokcie profesjonalnie i byly w ciazy? Bo chcialam w koncu sprobowac sama sobie zrobic akrylowe, bo nie za bardzo chce mi sie wychodzic nigdzie, a mam jakies tanie pudry z amazonu, akurat dobre na probe....

Dziewczyny, mam pytanie. Lekarz powiedzial mi, ze nie ma zadnych przeciwskazan do robienia paznokci w ciazy np. gel lub acrylic albo malowania. A co z robieniem tego samemu? Bo to juz wymaga wiecej czasu spedzonego z wszystkimi produktami. Macie jakies kolezanki, ktore robia innym paznokcie profesjonalnie i byly w ciazy? Bo chcialam w koncu sprobowac sama sobie zrobic akrylowe, bo nie za bardzo chce mi sie wychodzic nigdzie, a mam jakies tanie pudry z amazonu, akurat dobre na probe....
Ja robie sobie sama :) Tylko muszę Ci powiedzieć ze od kiedy jestem w ciaży nie wydziwiam ze wzorkami itp bo jak za długo siedzę przy lampie, pochylona to zaraz mnie brzuch boli. Ale ten ból wynika z pozycji a nie z faktu robienia paznokci. Ostatnio robiłam sobie na pól leżąco na kapie i było spoko :)

Ja już pisałam wcześniej mam na dole salon z kuchnia łączony i łazienka sypialnie na gorze wiec dziecko musiałoby być samo na gorze a ja na dole jak będę robić woec mi wygodniej w takim koszu go sobie położyć i niech sobie śpi a ja mogę gotować sprzątać pozatym moja córka tylko pierwszy miesiąc spała jadała potem już chciała czuć obecność innych i cały czas musiałam d niej zagłada ten kosz mi ułatwił

16udyx8di9hvrs5t.png
Ok ja wszystko rozumiem. Tylko ja bym sie bala, ze dziecko bedzie mialo problemy z zasypianiem w nocy przez to, ze jego lizeczko do spania wedruje pi calym domu. Niemowlaki lubia stalosc i przewidywalbosc. Chodzi mi o to, ze ja bym do przebywania w dzien na dole domu miala cos innego, np. kojec, kosz, bujaczek. A lozeczko w ktorym spi tylko tam gdzie spi.
Ale wiadomo, kazdy musi wypracowac swoj system

Dziewczyny co ja dziś za sen miałam. Oczywiście sniła mi sie wizyta, która trwała aż 1,5 godziny! Bylismy u mojej gin i zrobiła mi usg jakoś na odległosc ze ja siedzialam przy jej biurku, ona przy sprzęcie iw ten sposób zrobiła mi usg i powiedziała ze spoko, teraz mam sie polozyć. Połozylam sie na ta kozetkę, a ta do mnie ze mi zrobi usg serca. Troche sie zdziwiłam, ale mówie dobra, moze to jakies super wazne w ciązy a ja nie wiem? I wiecie co zobaczylismy na usg serca? Ze w moim sercu biegają trzy dziki! i powiedziała mi ze musze isc do apteki i tam mi zamontują specjalny sprzęt zeby to monitorowac. Wsiedlismy w auto i moj Ł do mnie mówił że dobrze ze jestem na l4, bo z tym sprzętem będę wygladała jak okablowana terrorystka i nikt by mnie do pracy nie wpuscił. Nie wiem co sie dzieje z moja głową w ciaży, serio :D
Hahaha Ale sie usmialam.

Ok ja wszystko rozumiem. Tylko ja bym sie bala, ze dziecko bedzie mialo problemy z zasypianiem w nocy przez to, ze jego lizeczko do spania wedruje pi calym domu. Niemowlaki lubia stalosc i przewidywalbosc. Chodzi mi o to, ze ja bym do przebywania w dzien na dole domu miala cos innego, np. kojec, kosz, bujaczek. A lozeczko w ktorym spi tylko tam gdzie spi.
Ale wiadomo, kazdy musi wypracowac swoj system
Dlatego u mnie będzie układ - łóżeczko w sypialni, a drzemka w ciągu dnia w salonie np w pontonie, powinno się udać ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja miałam nianie elektrycznsma, teraz zainwestuje w nianie z kamerka :) będę miała cały czas na oku a na parterze, jak cis wprowadzę wózek

Do góry