reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No więc po staram się króciutko o sobie :)

Mam 31 lat, to moje pierwsze dziecko, najprawdopodobniej noszę pod sercem chłopca :)

Niestety, nie obyło się bez problemów w trakcie starań: pierwszą ciążę poroniłam w 9 tc, potem przez 6 miesięcy nic, robiliśmy diagnostykę w niemal każdym kierunku. W październiku 2017 zaszłam ponownie w ciążę, ale okazała się biochemiczną.

Udało się szczęśliwie w kolejnym cyklu! No i teraz jestem już w 16 tc :)

Biorę profilaktycznie zastrzyki Neoparin, witaminy prenatalne Femibion, kwas foliowy metylowany, Essentiale forte (niezbyt dobre parametry wątroby w wynikach) i Duphaston, którego teraz zmniejszam dawkę (1 tabletka co drugi dzień). Jeśli wszystko będzie ok, to za miesiąc odstawię go w ogóle.

Jestem już pod badaniach genetycznych, wyniki bardzo ładne, więc jestem spokojniejsza, choć i tak co chwile w głowie włącza mi się "czerwona lampka" strachu. Ale to chyba normalne, prawda?

To chyba tyle, tak na prawdę na szybko :)

Gdzie mogę znaleźć kilka słów/informacji o Was? :)
Przykro mi z powodu Twoich strat. Jest nas tu wiele z takimi doswiadczeniami i bardzo sie wspieramy. Super, ze sie udalo i teraz juz na pewno bedzie dobrze[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
I pomyśleć że tyle radości może dać kobiecie odkurzacz- ale ja Cię rozumiem! Jak zaczynaliśmy z M. mieszkać razem, to oczywiście mieliśmy oboje pourządzane w pełni mieszkania więc wybieraliśmy co z którego zabieramy do wspólnego- i np odkurzacz wzięliśmy jego, bo niby nowszy... i go szczerze nienawidzę! Niby jakiś mega dobry, nowy, ma kilka szczotek do zmiany- ale jest tak ciężki przy tym i nie skrętny, że jak odkurzam to czuję się jak Kahleesi z GOT, jak na polu bitwy kurde! Już milion razy dostałam wk**** i powiedziałam że na dzień kobiet najpóźniej (którego nie lubię ;) ) ma kupić nowy :D No bo taki morał jak facet wybiera odkurzacz! Eh. To się rozpisałam :D

Nie, ja nawet codziennie tego nie stosowałam- czasami tylko :)

U nas było dokładnie tak samo :p prawie 5 lat miałam okropny, drący ryja odkurzacz :p i powiedziałam DOŚĆ wybrałam najładniejszy i najbardziej cichy, aby też móc trochę odkurzyć jak bobas będzie spał! ;)

reklama
Do góry