reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny :) właśnie czekam w kolejce na obranie krwi na TSH. Wczoraj jak leżałam w łóżku na lewym boku to poczułam kilka razy takie jakby puknięcie, nie wiem czy to było to :) zobaczy dzisiaj :)
@Karla88 sto lat :*
To pewnie to ja też czuje takie pukniecia właśnie :) na początku poczułam a później ze 3 dni była cisza a dziś z rana tez dostałam kopniaczka te kopniaczki mnie uspokajają mam nadzieje ze będą coraz częściej

reklama
Mnie zawsze słabo jak mi pobiera :/taka mam naturę chyba to jakkis lek? Ciekawe pewnie jest na to nazwa
Współczuję :(

Ja teoretycznie nie mam takich problemów, jako honorowy dawca krwi trochę już jej oddałam, ale teraz, jak jestem głodna, to mam mdłości...
Więc zawsze mam coś do zjedzenia, żeby zaraz po pobraniu móc coś przegryźć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga też bym chciała oddawać krew naprawdę mieć to uczucie że robisz coś dla innych pomagasz, ale dla mnie pobranie krwi wiąże się naprawdę z niezłym stresem, a w domu nieraz coś sobie zrobię, krew leci i mnie tak bardzo nie rusza jak przy pobraniu :/

Paracetamol 500mg za 3€ tabsy tez pomaga ale biore tylko jak b boli
Potem biore jakies z dm za 4€ schwanger cos( moj niemiecki[emoji23][emoji23]) i daje rade a ty masz duze czeste bole ? Moze zapytaj jutro ginko o 11:00

No ja od początku najpierw plamienia później bóle itd więc od początku biorę ten magnez wcześniej jeszcze progresteron bralam ale po 14 tygodniu kazała już odstawić bo powiedziała że łożysko już przejęło funkcję więc nie ma sensu tego brać :) no i witaminki :) zapytam jej dziś na wizycie czemu się tak dzieje i czy ewentualnie mi coś na te napinanie i bóle da

To twardnienie brzucha to byly u mbie przedwczesne skurcze. Mloda ustawila sie juz do porodu i lezala glowka na pessarze. Gdyby nie pessar zalozony w 18tc(bo szyjka sie bardzo skracala) to bym urodzila w tym 24tc. Dostalam fenoterol i lezenie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ohhhhh horror
U mnie poprzednia ciaza od 24-26 tc twardy brzuch ale nic nie przepowiadalo porodu uff oby teraz tez nie

reklama
W pierwszej ciąży miałam podane w 35 tyg, teraz pewnie lekarz poda wcześniej se względu na historię w pierwszej ciąży

Jak to ? Czyli u mnie cc lozysko przodujace, w 29 tc sterydy dwa razy i 34
Ale nikt mi nic nie mowi teraz
Moge sn w wodzie - taki wstepny temat porodu bo musze czekac do trzeciego trymestru z ta decyzja , narazie zdrowko nasze ok [emoji30]

Do góry