reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie dwujajowe, więc to chyba przypadek. Chociaż w rodzinie mieliśmy trochę bliźniaków i jednojajowych i dwujajowych. Mój tata np. ma bliźniaka z jednego jaja :)

Jednak lekarz mi powiedział, że to przypadek, a nie geny.

Geny byłyby gdyby Twoja mama miała siostrę bliźniaczkę (lub np. babcia od strony mamy), bo skłonność do bliźniąt dziedziczy się ze strony matki. Moja mama miała miała bliźniaki 3 razy i my z siostrami dziedziczymy skłonność (tzn.mamy większe prawdopodobieństwo, że się trafią), natomiast mój brat już nie i szanse na bliźniaki ma takie jak pary, u których nie było w rodzinie bliźniąt. Moja mama miała wszystkie bliźniaki dwujajowe. (u nas w rodzinie wszystkie kobiety mają skłonność do hiperowulacji)

reklama
My juz kupilismy lozeczko, zeby juz sie przelamac z tymi zakupami i nabrac jeszcze wiecej nadzieji, ze bedzie dobrze :)

Mi sie skrocila w pierwszej ciazy w ciagu dwoch tygodni, pomiedzy wizytami :/ z 4 cm bylo 1,5 cm i rozwarcie 0,8 cm. To bylo miedzy 19-21 tygodniem ciazy. A i skrocila sie bezobjawowo, bez bolu, bez krawienia :/

I bdb dobrze
Ja juz mam wszystko procz pieluch malych rozmiaru 1;)) zobacze koncowke mniej wiecej jak duzy bedzie

No niestety każdy ma jakieś troski ale nie można się poddawać trzeba być silnym . Nie ma sprawy nie do rozwiązania :) ( Boże żebym tak w życiu umiała sobie samej przetlumaczyc jak komuś ale by było pięknie:D bo teoretycznie wszystko wiem gorzej z praktyką:/ no to jedz wszystko o czym pomyślisz hehehe

Najlatwiej wlasnie komus doradzic i pocieszyc :) tez tak mam :) no wlasnir dzisiaj cos sie boje jesc. Boli mnie ciagle brzuch a jeszcze chyba wzdecia mi sie zaczynaja, bo sie ruszyc nie moge tak mi brzuch napuchl. Az sie boje, bo ostatnio przy takim zaparciu mdlałam ze zmeczenia i bolu..

Ja tez wlasnie mam problemy z kregoslupem i od dwoch dni tak mnie bola zebra po jednej stronie, ze nie moge sobie znalezc dobrej pozycji[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja noszac corke tez bol plecow maz masuje wieczorem

Weekend to on nosi [emoji3]

Najlatwiej wlasnie komus doradzic i pocieszyc :) tez tak mam :) no wlasnir dzisiaj cos sie boje jesc. Boli mnie ciagle brzuch a jeszcze chyba wzdecia mi sie zaczynaja, bo sie ruszyc nie moge tak mi brzuch napuchl. Az sie boje, bo ostatnio przy takim zaparciu mdlałam ze zmeczenia i bolu..

I nie wiem czy wziac nospe czy sie wstrzymac od tabletek.. Bo magnezu nie mam

Ja to chyba najlepsza z was
Mam juz lozeczko, jutro dostawa , couszki z 200sztuk 50-74[emoji23][emoji23]( kuzynka meza wyslala czesc plus przeceny teraz)
Wozek kupujemy za tydz ;))
Ale porod cgce w czerwcu [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Spoko, jak u mnie będzie dziewczynka to też mam prawie wszystko [emoji2] łóżko ubranek, łóżeczko turystyczne, leżaczek, wózek... tylko przejrzeć, pogrupować wiekiem i czekać [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Gdybym miala wybor to raczej bym nie chciala 3 na raz :o dwojka slodko ale jedno jak najbardziej jak narazie mi starczy do kochania. [emoji173][emoji173] juz by moglo byc przy mnie :)

Ja to bym chyba kleczala caly dzuen w podziece za trojke[emoji13][emoji2][emoji2]
Tak rzadko spottkane rany[emoji7][emoji7][emoji7]e kobiety wszystko dadza rade

reklama
Do góry