gfusiarz
Fanka BB :)
Hehe no w pracy przed komuterem siedze to pewnie dlatego...Mnie tak boli ale to raczej od kregoslupa jak sie zasiedze na forum![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hehe no w pracy przed komuterem siedze to pewnie dlatego...Mnie tak boli ale to raczej od kregoslupa jak sie zasiedze na forum![]()
Dzieki dziewczyny! Czuje sie kiepsko, ale chyba jednak lepiej. Siegnelam po Sinupret i chyba zaczal dzialac. Jutro juz sie poinhaluje i mam nadzieje, ze za kilka dni przejdzie.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Jestem po jednej cesarce, i powiem że długo dochodzi się do siebie. Brzuch bardzo boli. Jak to po operacji. Nie miałam planowanego cc tylko nie dałam rady urodzić córki, która miała 62cmtym razem też będę mieć na pewno długie dziecko i też pewnie będzie cc. O naturalnym, tzn siłami natury nic nie powiem bo nie wiem
![]()
Ciekawe jak bedzie u mnie ,bo jak narazie to u mnie mowia ze nic nie widac,moze troche wieczorem a rano plaska jestem jak decha.Oj tak to bym nie chciała [emoji16] brzusio musi być wiosna widoczny i latem bo chce się nim z duma chwalić hehe [emoji16]
![]()
Dokladnie dodaj jeszcze powiekszajace sie piersiEj, dziewczyny, pamiętajcie, że to nie tylko nasza waga to, co w ciąży przybieramyto głównie maluszek, łożysko, wody plodowe i zwiększona objętość krwi. To przecież nie jes obrastanie tluszczem
![]()
Super sa takie spodnie ja mialam takie nie bedac w ciazy . ale musialam wzuazc xs bo na tylku wisialy jak pielucha. Daj znac jak zamowisz i dojda to moze i ja sie skusze.Dziewczyny czy kupowałyście może takie spodnie? Fajnie wyglądają i to zawsze jakieś urozmaicenie między legginsami a jeansami. Ciekawe jak na żywo się sprawują
Link do: SPODNIE ciążowe dresowe LENA kokarda rozm XL
@olaaa7 hmmm co u mniejakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić
jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna
napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło
kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu
to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Klaudia nie martw się waga pisałam wyżej moja przyjaciółka schudła 5 kg w ciazy a do porodu szła to miała +2kg od wagi przed ciąża a mała Eliza 3500g zdrowa jak rybka
![]()
Dziewczyny a jak się objawia kolka w ciąży? Bo mnie kluje boleśnie z prawej strony a dziecko mam z lewej ponoc
![]()
Ola ja czuje to pukanie cały czas z prawej Str na dole tak jak leżał mały od początku a dwoją droga ciekawe od którego tyg dziecko się przemieszcza bardziej na srodek
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
My mieszkamy w domu i mamy ogrod altane dzieciaki domek i zjezdzalnie bujawki Oliwia ka swoj warzywnik i ogrodeczek z truskawkami. I to jest plus wyjda na podworko w lato szaleja i mamy slepa ulice wiec na rowerach moga smigac rolkach i nie obawiam sie ze cos im sie stanie. Ja nie wiem czy umialabym sie odnalezc w bloku. No chyba zeby mnie zycie zmusilo.A ja w dodatku zazdroszcze tym ktore mieszkaja w domu, nie w bloku. W pizamie na sniadanie mozna wyjsc na powietrze. A tu trzeba sie ubierac, wychodzic.. Pozatym mozna siedziec wtedy caly dzien na hamaczku przed domem i nikt Ci nic nie powie![]()
Z tego co wiem to kwestia płacenia zależy od konkretnego szpitala, w moim jest za darmo przez całą dobę, wcześniej kosztowało 500 czy 700 zł (nie pamiętam) było tylko w ciągu dnia bo anestezjolog też był tylko w ciągu dnia. Powiedzieć trzeba nie wiem kiedy bo to moja pierwsza ciążaAle pewnie max do jakiegoś tam rozwarcia, żeby nie było za późno
Ale w razie czego u mnie jest też gaz z którego można skorzystać
![]()
Zs znieczulenie trzeba zaplacic wczesniej i wczesniej powiedziec, ze by sie chcialo tak ?
Ehh ja tez dzis gorzej
Bol glowy okropny, cisn ok i puls .79/...118/78
Wxielam juz dwa razy 500 mg paracetamol I nic bypam sie przejsc z Nicole I tez nic , tak od wczoraj nocy bol ;// cierpliwosc
Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny
![]()
Jestem po jednej cesarce, i powiem że długo dochodzi się do siebie. Brzuch bardzo boli. Jak to po operacji. Nie miałam planowanego cc tylko nie dałam rady urodzić córki, która miała 62cmtym razem też będę mieć na pewno długie dziecko i też pewnie będzie cc. O naturalnym, tzn siłami natury nic nie powiem bo nie wiem
![]()
Dokładnie, dobrze mówisz. Najgorzej to czytać to co wypisują w internecie i potem dobierać sobie do głowy. No i gratulacje udanego naturalnego porodu.Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny
![]()