reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dzieki dziewczyny! Czuje sie kiepsko, ale chyba jednak lepiej. Siegnelam po Sinupret i chyba zaczal dzialac. Jutro juz sie poinhaluje i mam nadzieje, ze za kilka dni przejdzie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ehh ja tez dzis gorzej
Bol glowy okropny, cisn ok i puls .79/...118/78

Wxielam juz dwa razy 500 mg paracetamol I nic bypam sie przejsc z Nicole I tez nic , tak od wczoraj nocy bol ;// cierpliwosc

Jestem po jednej cesarce, i powiem że długo dochodzi się do siebie. Brzuch bardzo boli. Jak to po operacji. Nie miałam planowanego cc tylko nie dałam rady urodzić córki, która miała 62cm :D tym razem też będę mieć na pewno długie dziecko i też pewnie będzie cc. O naturalnym, tzn siłami natury nic nie powiem bo nie wiem :)

Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny

16udyx8di9hvrs5t.png

Oj tak to bym nie chciała [emoji16] brzusio musi być wiosna widoczny i latem bo chce się nim z duma chwalić hehe [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ciekawe jak bedzie u mnie ,bo jak narazie to u mnie mowia ze nic nie widac,moze troche wieczorem a rano plaska jestem jak decha.

Ej, dziewczyny, pamiętajcie, że to nie tylko nasza waga to, co w ciąży przybieramy :) to głównie maluszek, łożysko, wody plodowe i zwiększona objętość krwi. To przecież nie jes obrastanie tluszczem:p
Dokladnie dodaj jeszcze powiekszajace sie piersi
Dziewczyny czy kupowałyście może takie spodnie? Fajnie wyglądają i to zawsze jakieś urozmaicenie między legginsami a jeansami. Ciekawe jak na żywo się sprawują :)
Link do: SPODNIE ciążowe dresowe LENA kokarda rozm XL
Super sa takie spodnie ja mialam takie nie bedac w ciazy . ale musialam wzuazc xs bo na tylku wisialy jak pielucha. Daj znac jak zamowisz i dojda to moze i ja sie skusze.

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Marika to normalne ze sie obawiasz,co do ruchow to kocgana mysle ze to wlasnie to. Ja wlasnie najczeciej czuje wlasnie z lewej strony choc ost jakby tezna srodku. Ost taka gulke mialam az D. Czul i reke przylozyl ,czulam takie wypuchanie. Ale zaczynalo sie od smyrania i pukania. Wieczorem jak lezysz spokojnie to bardziej mozesz odczuwac niz w ciagu dnia jak w ruchu jestes. Wiec smialo moge ci napisac gratuluje pierwszych ruchow maluszka.

Klaudia nie martw się waga pisałam wyżej moja przyjaciółka schudła 5 kg w ciazy a do porodu szła to miała +2kg od wagi przed ciąża a mała Eliza 3500g zdrowa jak rybka

16udyx8di9hvrs5t.png

Niestety tak jest ze jedne jedza wszystko i malo przytyja a drugie sa na koncu plus 20. Najwazniejsze aby dzidzia zdrowa byla a kg po ciazy bedziemy sie martwic.

Dziewczyny a jak się objawia kolka w ciąży? Bo mnie kluje boleśnie z prawej strony a dziecko mam z lewej ponoc

f2w39n7303c24ozn.png

Kluje cie z przodu czy z tylu? Pijesz duzo? Bo moze to nerka sie odzywa,oby nie ja przez to kilkakrotnie przechodzilam i bol nie do wytrzymania gorszy niz bol zeba

Ola ja czuje to pukanie cały czas z prawej Str na dole tak jak leżał mały od początku a dwoją droga ciekawe od którego tyg dziecko się przemieszcza bardziej na srodek

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wlasnie mi sie wydaje ze u mnie powoli zaczynam czuc bardziej w strone srodka.

A ja w dodatku zazdroszcze tym ktore mieszkaja w domu, nie w bloku. W pizamie na sniadanie mozna wyjsc na powietrze. A tu trzeba sie ubierac, wychodzic.. Pozatym mozna siedziec wtedy caly dzien na hamaczku przed domem i nikt Ci nic nie powie ;)
My mieszkamy w domu i mamy ogrod altane dzieciaki domek i zjezdzalnie bujawki Oliwia ka swoj warzywnik i ogrodeczek z truskawkami. I to jest plus wyjda na podworko w lato szaleja i mamy slepa ulice wiec na rowerach moga smigac rolkach i nie obawiam sie ze cos im sie stanie. Ja nie wiem czy umialabym sie odnalezc w bloku. No chyba zeby mnie zycie zmusilo.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem to kwestia płacenia zależy od konkretnego szpitala, w moim jest za darmo przez całą dobę, wcześniej kosztowało 500 czy 700 zł (nie pamiętam) było tylko w ciągu dnia bo anestezjolog też był tylko w ciągu dnia. Powiedzieć trzeba nie wiem kiedy bo to moja pierwsza ciąża :D Ale pewnie max do jakiegoś tam rozwarcia, żeby nie było za późno :) Ale w razie czego u mnie jest też gaz z którego można skorzystać :p

Tylko najpierw się upewnij ze jest anestezjolog [emoji23] bo jak ja poprosiłam onznoeczulenie to powiedzieli ze nie ma teraz anestezjologa i nie zrobia [emoji23] ale wtedy już mi było wszystko jedno chciałam tylko urodzić

16udyx8di9hvrs5t.png

Ehh ja tez dzis gorzej
Bol glowy okropny, cisn ok i puls .79/...118/78

Wxielam juz dwa razy 500 mg paracetamol I nic bypam sie przejsc z Nicole I tez nic , tak od wczoraj nocy bol ;// cierpliwosc

Trzymaj sie :( jakas grypa widocznie panuje, a pogoda tez nie sluzy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny

16udyx8di9hvrs5t.png

Dla mnie to marzenie sn oby sie spelnilo[emoji110][emoji4]oczywiscie 1 msce zdrowko Francesco

Jestem po jednej cesarce, i powiem że długo dochodzi się do siebie. Brzuch bardzo boli. Jak to po operacji. Nie miałam planowanego cc tylko nie dałam rady urodzić córki, która miała 62cm :D tym razem też będę mieć na pewno długie dziecko i też pewnie będzie cc. O naturalnym, tzn siłami natury nic nie powiem bo nie wiem :)

Kazdy porod inny , moxe tym raxem sn u ciebie ;))

Ja cc bo emergency cc bylo teraz chcialabym sn [emoji111]️narazie nie mam przeciwskazan ;)

reklama

16udyx8di9hvrs5t.png
Dokładnie, dobrze mówisz. Najgorzej to czytać to co wypisują w internecie i potem dobierać sobie do głowy. No i gratulacje udanego naturalnego porodu. :)

Do góry