reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi pod koniec ciężko było znaleźć pozycję do spania. Pod koniec to tak na polsiedzaco spałam. A poza tym zawsze spałam lub leżałem tak, żeby było mi wygodnie. Bardzo długo też spałam na brzuchu. Myślę, że gdyby było coś nie tak to nie dałabym rady spać w takich pozycjach.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie tak jest :) organizm nam podpowiada :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Normalnie nie ma tutaj wizyt u ginekologa (UK), ja mam z powodow podwyzszonego ryzyka zdrowotnego ogolnie, co moze sie odbic na ciazy tez (odpukac). Mam wrodzone wady niektorych narzadow wewnetrznych, ktore nie sa bardzo uciazliwe, ale powoduja troche problemow jak infekcje, ktore moga sie zdarzac czesciej w ciazy. Plus ze strony mojego meza jest tez troche podwyzszonego ryzyka.

Mi polozna mowila, ze na poczatku nie ma problemu, ale pozniej moze byc niewygodnie, tj. mdlosci i takie sprawy, jak sie lezy dlugo na plecach.
No jak niewygodnie to pewnie, że trzeba poszukać dobrej pozycji :) dziecko czuje to co my i jemu nasze nerwy i zmęczenie nie jest potrzebne :)

f2w39n7303c24ozn.png

Cieszę się, że dzisiejsze wizyty dobrze :)

Co do spania, to czekam na poduszkę, tzn części składowe - jutro mąż odbierze, więc w środę szycie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Trendy się zmieniają. Kiedyś lekarze zalecali wino w ciąży teraz każda kropla alko jest zabroniona ;)
I to nie tylko trendy na temat ciazy, przeciez co chwile sie slyszy, ze czegos nie mozna, jak np. dwa lata temu powiedzieli w TV tutaj w UK, ze bekon moze powodowac raka, to przez miesiac chyba nikt nie jadl u nas w hotelu bekonu na sniadanie, tylko obcokrajowcy :D Ale juz ludzie zapomnieli. Nie mowiac juz o wszystkich lekarzach z mojego meza kraju, ktorzy jeszcze 30 lat temu przepisywali dzieciom papierosy na poprawienie oddechu (moj tak zaczal palic w wieku 14 lat :/ ), a teraz na szczescie wiedza, ze to trucizna.

Nie mam pojecia. Ale bardzien chyba chodzi tu o ost trymestr kiedy coaza jeat juz duza i uciska na tetnice. Ale to tylko moje domysly. Nigdy nie lubilam spac na plecach wiec nie zaglebialam.sie w ten temat.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No o to wlasnie chodzi, ale to tez zalezy od wielkosci dziecka i ciezaru samej macicy chyba, w sensie mi jest bardzo niedobrze nawet teraz i slyszalam, ze wiele kobiet pod koniec ciazy ma problem ze spaniem tak wlasnie dlatego, ale podobno dopoki nie czujesz sie zle, to nie ma co sie matwic

Ja praktycznie nie mam jeszcze brzucha.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie cos widac, ale nie jest duzy, jeszcze moge na brzuchu spac, chociaz robi sie troche niewygodnie.

Ja zasypiam na boku. Raz prawym, raz lewym. Ostatnio sie obudziłam w nocy i odkryłam że jakimś cudem sie w tym rogalu przekręciłam i spałam na plecach. A obudziłam się bo było mi mega nie dobrze. Także unikam pleców żeby nie było powtórki :)
Ja tez mam takie wlasnie mdlosci jak leze na plecach plasko. Za to np. jak w lozku TV ogladam i mam poduszki pod plecami to jest spoko, jesli pod katem leze.
No wlasnie dlatego pytam, bo sie okaze, ze ten mit tez obalono :D i bede mogla glaskac bez przerwy hehe :D
Niech ktos to wyszuka, bo mi sie nie podoba to, troche glaskam brzuch :D Jakos mi lepiej, jak mi sie robi niedobrze, jak glaskam. No i jak to niby ma pobudzac do skurczy, no bez przesady, nie cisne brzucha jakbym z gliny lepila czy cos :p

reklama
Do góry