reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Mmm ale super wyglądają :) Ja nie umiem robić zakwasu, nie mam wcale pojęcia co i jak :(
Zakwas mam, mogę się podzielić ;)
(malutki słoiczek pocztą bez problemu da radę - ale to jak będzie trochę cieplej, bo przy takich temperaturach może nie przetrwać...)
Zakwas robi się raz albo zazwyczaj bierze od kogoś, potem tylko "dokarmiasz" mąką żytnią, i każdorazowo robiąc chleb odkładasz znowu do słoiczka, żeby było "na zaś"

0d1yrjjgtd95fou3.png

Luteina to hormon progesteron. Dostaje się to na podtrzymanie, przy plamieniach lub skurczach.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli przy jakiś infekcjach nie muszę się go spodziewać? Bo czuję, że coś mnie łapie i chciałabym wiedzieć co mnie czeka we wtorek na wizycie :)

Dopiero nadrobilam [emoji3]

Dziewczyny jestescie niesamowite! M sie ani razu nie zapytal jak sie czuje, a tu zapytania od trzech osob [emoji7] Dziekuje! Nie ma to jak wsparcie innych ciezarowek [emoji8]

To jak w koncu wyszlo z ta grupa zamknieta? Do kogo mam napisac?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zakwas mam, mogę się podzielić ;)
(malutki słoiczek pocztą bez problemu da radę - ale to jak będzie trochę cieplej, bo przy takich temperaturach może nie przetrwać...)
Zakwas robi się raz albo zazwyczaj bierze od kogoś, potem tylko "dokarmiasz" mąką żytnią, i każdorazowo robiąc chleb odkładasz znowu do słoiczka, żeby było "na zaś"

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super to będę pamiętać :) tylko będziesz musiała mi dać znać co i jak dokładnie.

Ja biorę. Też dostałam infekcji po niej więc mi lekarz zmienił na podjezykowa i jest ok. Ja bym sama nie odstawiala. Podobno odstawiam się miedzy 17 a 19 tygodniem dopiero kiedy łożysko już samo pięknie pracuje.

A moja lekarka wczoraj powiedziała mi że po skończonym 14 tygodniu już nie trzeba brac bo między 13 a 14 dochodzi do przejęcia funkcji przez łożysko i mimo że jestem w 15 tygodniu zostały mi 3 tabletki powiedziała że jak chce to mam je wziąść do końca j potem już nie muszę kurde mam nadzieję , że wie co mówi

Mam Franusia i potwierdzam że jest słodki :)

Mła :) Zaraz, 10.40

Najgorzej będzie, jak będziemy już po terminie i będziemy wciąż czekać :D

To faktycznie jest trochę przykre... ale może faktycznie, tak jak dziewczyny wspomniały, powinnaś wspomnieć co czujesz...? Może są takimi osobami, że chcą zostać poproszeni? Sama znasz ich najlepiej zresztą, ale może trzeba zacząć temat, tym bardziej że dojdą Wam wydatki związane z dzieckiem.

Powiem Wam że strasznie zazdroszczę Wam tych terminów na początek miesiąca! U mnie będzie dopiero genetyczne za tydzień! :confused2:

Dam znac po porodzie [emoji1]

Ojej, podziwiam za dzieciaki z tak mala roznica wieku. Jeszcze trojka. Ja bym nie dala rady.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Na pewno byś dała radę :) przy drugim było dużo łatwiej, niż tylko ze starszakiem. Sam fakt, że się sobą zajmą troszeczkę, dużo ułatwia. Starszy był sam, w pobliżu żadnych dzieci i on cały czas domagał się naszej uwagi. A teraz potrafią się bawić pół dnia i rodzice dla nich nie istnieją:)

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A moja lekarka wczoraj powiedziała mi że po skończonym 14 tygodniu już nie trzeba brac bo między 13 a 14 dochodzi do przejęcia funkcji przez łożysko i mimo że jestem w 15 tygodniu zostały mi 3 tabletki powiedziała że jak chce to mam je wziąść do końca j potem już nie muszę kurde mam nadzieję , że wie co mówi
Co lekarz to inne zdanie. Ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze biorę. Mam tylko zmniejszona dawkę z 200 na 150.

Do góry