reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja zaraz cię dogodnie bo gębą mi się nie zamyka non stop coś jem :)
A ja wlasnie az tak nie jem [emoji53] Tylko sie nie pilnuje tak jak przed ciaza co jem. Ale juz mdlosxi powoli przechodza, wiec mysle, ze zaczne sie juz pilnowac z dieta. Mysle tez, ze u mnie w duzej mierze przyczyna jest tez taka, ze przestalam palic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja niestety nie wiem ile ważyłam przed ciążą, tzn tak mniej więcej wiem ale wolę się trzymać tej wagi z pierwszego ważenia bo wydaje mi się, że na takim wczesnym etapie ciąży (byłam wtedy w 7tc) to raczej waga nie skoczyła w górę :)
No mi juz skoczyla niestety [emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja się dowiedziałam tzn potwierdziłam testem (tzn 3 testami [emoji14] ) bo ciąża była planowana 31 października i to był 29 dc czyli 4+1 tc i tego samego dnia zrobiłam betę :)
Jestem chyba rekordzistką ROTFL
Dowiedziałam się w 6tc :O
A serio - miałam silne plamienie implatacyjne, trwało tydzień, tylko cykl był krótszy bo nie 28-29 a 24 dni, ale to się zdarza, no nie? ;) więc odnotowałam po prostu nowy cykl, i gdyby nie zaczęły mnie męczyć mdłości i nadwrażliwość na zapachy, pewnie nawet nie zrobiła bym testu... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ok.... no właśnie mam problem z tego typu wózkami.... Mimo że bardzo podobają się one mojemu TŻ.
Oprócz tego, że one też kosztują po 3tys ponad bo szukam wózka 3w1, to nie podoba mi się, że jedno z dzieci - to poniżej będzie mieć gondolę drugiego dzidziusia prawie na buzi....
Potem dochodzi kwestia przy spacerówce, że będą się np kopać. Albo jak będą jechały przodem do kierunlu jazdy (badz tyłem) to jedno z dzieci będzie kopało siedzenie przedniego no i też będzie widziało tylko plecy siedziska.....
Właśnie tu mam naprawdę ogoromny zgryz bo mimo, że designersko wyglądają naprawdę ładnie i nowocześnie, to jednak obstawiam na coś takiego:

Link do: Tako Vela Duo 2017 (stelaż + 2 spacerówki+ 2 gondole) KURIER GRATIS*Zyskaj 3% rabatu od cen na stronie [id25458] - 3039 zł : DINO - najlepsze wózki dziecięce, meble, foteliki samochodowe, Dino wózki Sklep

To jedyny wózek który jak dotąd bardzo mnie zauroczył.... jednak z fotelikami do niego, koszt tego wózka mnie powala bo kosztuje ok 3700zł...
Bardzo fajny ten wózek :) Jedynie mnie właśnie martwi w takich wózkach jego szerokość, bo np zajmuje prawie cały chodnik, do windy też raczej ciężko, nie wiem jak z prowadzeniem, bo prowadziłam tylko bliźniaczy o takiej konstrukcji jak Ci wysłałam zdjęcie, a może gdzieś uda się znaleźć używany o ile nie macie problemu z posiadaniem używanego?

Dziewczyny, a czy mogę Was tak ogólnie zapytać (nie chciałabym powtarzać tematu - jeżeli taki już był to bardzo przepraszam)....

W którym tygodniu dowiedziałyście się, że jesteście w ciąży?
I czy od razu pojechałyście gdzieś aby to potwierdzić czy byłyście całkowicie spokojne?

Ogólnie nie jestem wścibska i nie pytałabym o to, gdyby nie to, że ja to ogólnie miałam mieć ciążę pozamaciczną, ogromne poronienie itd..... Taki "kochany" szpital....
Więc u nas jak się dowiedzieliśmy (a to był dopiero początek 3tyg, od razu był ogromny stres i strach) :(
Ja wiedziałam dość szybko, jeszcze przed okresem bo już czułam się inaczej i od razu po powtórzeniu bety dwukrotnie poszłam do lekarza bo miałam włączane leki po pierwszym poronieniu. Więc maleńki pęcherzyk już widziałam w 4-5 tygodniu [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
@MarMum Ja o swojej ciąży dowiedziałam się w 23dc już :) to był 3t2d także bardzo szybko, w 4t poszłam do ginekologa bo potrzebne były mi leki - heparyna itd.. W 4t był już pęcherzyk :)

p19u3e3kq03t9hz3.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry