reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Takie dzieciaki to się ogólnie tak fajnie uczą w tym czasie. Kacper u mnie np lubi sobie nastawić piosenki na YouTube. Szczególnie z kolorami po angielsku. I kiedyś przynosi mi klocka i mówię a jaki kolor ma klocek a on do mnie blue:)

reklama
Mam pytanie czy Twój jak pisze też mu się zdarza ominąć literę y. Bo u nas się zdarza chociaż nie w każdym wyrazie ale np pisze Sylwester ze słuchu i muszą ją cofnąć żeby przeliterowala
Moja corka dlugo gubila literke "y". Na jej rozum "ale po co jeszcze mam to pisac, jak w literce B (byyy), C (cyyyy) jest juz ta literka "y". Teraz ma prawie 10 lat i jest ok, ale poczatki w szkole byly trudne pod tym wzgledem.

xrotgov3q3o4y33i.png

Dziewczyny moja córeczka ma 4latka zaczynamy uczyć się literek ale jest ciężko bo mała ciężko lapie nie wiem czy też tak mialam ale mówię a jak arbuz i pytam ja a jaka literę zaczyna się arbuz a ona zgaduje b,c u was też tak ciężko było? Ciężkie te nauki mam nadzieje ze podolamy zadaniu [emoji4]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Ja myślę, że jak jej w wielku 4-lat jeszcze to nie wchodzi to powinnaś poczekać. Mój syn miał jakoś 5 lat jak się sam nauczył czytać, też nawet nie wiem jak i kiedy. Teraz ma 7 lat i czyta sobie sam książki, czasem czyta je 4-letniej kuzynce. Mówi, że będzie czytał też dzidzi [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Moja corka dlugo gubila literke "y". Na jej rozum "ale po co jeszcze mam to pisac, jak w literce B (byyy), C (cyyyy) jest juz ta literka "y". Teraz ma prawie 10 lat i jest ok, ale poczatki w szkole byly trudne pod tym wzgledem.

xrotgov3q3o4y33i.png
No właśnie:) u nas też tak jest. A mówię przeloteruj Sylwester tam jest y ale jak napisać to już y nie trzeba:)

Trzy polozne walczyly z moimi niewidocznymi zylami. Mam poklute obydwie rece, ale 5 niezbednych fiolek krwi do nifty pobrane. Teraz czekac na wyniki.
Moj Teos ma niecale trzy lata i jeszcze miesiac temu doslownie nic nie chcial mowic. Ja nie czulam i nie czuje presji w tym temacie, bo Filip tez sie nie spieszyl. Dzis jako 9-latek mowi, pisze i czyta a dwoch jezykach. W obydwu ma swietny akcent i stosowne do wieku slownictwo. Kazde dziecko ma swoj czas. A Teos teraz pobyl troche w domu bo najpierw chory, potem dluga przerwa swiateczna, ktira nadal trwa. W tym czasie cos sie ruszylo. Ciagle chodzi i pyta: "co jest?", "gdzie jest tata?", "Filip gdzie jestes?" I inne,ale juz jednorazowe odzywki. Czekam dalej na reszte. Ale odwiedzimy tez logopede, bo nigdy nie zaszkodzi sprawdzic co i jak. Choc logopeda bedzie sprawdzal po szwedzku a Teos te kilka zdan po polsku mowi.

Widziałam że powstało już forum wrześniówki 2018 :) jak ten czas leci :)

A ja właśnie wypiłam wodę po ogórkach kiszonych mmmm jaka smaczna :D

p19u3e3k98cid2mw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dziewczyny ja juz po prenetalnych usg bardzo dobrze dzieciątko rośnie wszystko prawidłowe teraz czakam na wynik pappa ale wierzę że będzie wszystko dobrze :) lekarz powiedział ze najprawdopodobniej DZIEWCZYNKA także przeczucia się sprawdziły ruszyła się jak szalona jestem taka szczęśliwa :) zdjęcie później wstawie jak będę w domu

reklama
Ile lat ma twoje synek? I kiedy ktoś się odklejil bo ja już troszkę się martwię, stosowałaś jakieś maści sterydów?

Teraz ponad 6,ale odkleil mu sie jak mial 4,5 roku.
Nie stresuj sie.
Zacznie sie bawic pitolkiem i wszystko sie ladnie odklei.
Nie stosowalam niczego.

Nowaja16- super,ze wizyta sie udala. Gratuluje malutkiej.

A mi cos znowu serce kolacze. Zdarzalo mi sie raz na jakis czas przed ciaza,ale ostatnio codziennie :confused: ktoras z Was tez moze tak ma?

Do góry