reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do porodu to tez chcialam naturalnie ale zycie zdecydowalo i mialam cc na cito. Druga tez cc bo 11 mc od 1 porodu. A 3 wiadomo stan blizny . teraz tez cc. Powiem was ze troche zaluje ze nie bede miec sn. Ale trudno najwazniejsze zeby dziecko zdrowe bylo ,i nie wazne w jaki sposob przyjdzie na swiat. Moim zdaniem jezeli kobieta chce cc na zyczenie to jej indywidualna sprawa. Ale szczerze powiedziawszy nie wie co traci nawet nie probujac urodzic naturalnie. Mi chcieli wywolac porod...
Przyspieszyc i niestety tetno spadlo do 40 i biegiem na stol.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ile lat ma synek? Mój niedługo będzie miał 3 i od niedawna zaczol nawet coś mówić da się już z nim dogadać ale jest jeszcze niezrozumiałe dla niektorych
We wrzesniu skonczyl 7 lat. Jezeli masz jakies watpliwosci to polecam juz teraz udac sie na diagnoze do logopedy. Ja zaluje ze poszlam w wieku 4 lat a nie wczesniej.

No u mnie właśnie od 14 tc sie skracala, ale mam nadzieję, że teraz będzie dobrze. Musi być, bo czasu na szpitale i leżenia nie mam :) Dzieciami by się nie miał kto zająć, niestety nie ma mi kto pomóc. Chyba ze mąż by wziął urlop bezpłatny, ale ktoś zarabiac musi, tak to jest z nami tylko w weekendy.
U mnie sytuacja podobna pomóż też nie ma kto, moja mam już starsza a teściowa wiecznie zajęta, mąż pracuje od 7 do 17 id pn do soboty i tak szczerze to synek taki mamusi a on malutki trzeba coś ugotować, podgarnac dom, pranie, prasowanie,zakupy i tak w kolko

We wrzesniu skonczyl 7 lat. Jezeli masz jakies watpliwosci to polecam juz teraz udac sie na diagnoze do logopedy. Ja zaluje ze poszlam w wieku 4 lat a nie wczesniej.

Będę musiała poczytać jakieś opinie o logopedzie i się faktycznie umowie nic mi nie zaszkodzi

Moja córka zaczęła dopiero mówić jak skończyła 3 lata i 2 MSC. Wszyscy mówili mi że idź do logopedy że inne dzieci już mówią i wg. Ale ja czekałam cierpliwie. I w końcu rozglądała się w ciągu miesiąca jak katarynka. Przyszedł jej czas i zaczęła mówić. Syn przy córce już dużo szybciej zaczal bo pełnymi zdaniami mówił już przed swoimi 2 urodzinami.

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png

Mam pytanie czy Twój jak pisze też mu się zdarza ominąć literę y. Bo u nas się zdarza chociaż nie w każdym wyrazie ale np pisze Sylwester ze słuchu i muszą ją cofnąć żeby przeliterowala

Ojej no to zdrówka dla małego, niech się szybko zagoi i już żeby było dobrze, ka mam znowu problem u synka z przyklejonym napletkiem już mu schodzi do połowy ale ciężko to idzie a zabiegu chciałabym uniknac

Moj Starszak mial problem. Napletek byl sklejony , leciutko cos tam schodzilo. Na szczescie nikt nam nigdy nie sugerowal operacji ,a lekarka sama powiedziala,ze odklei sie predzej czy pozniej. Miala racje. Teraz pieknie caly schodzi.

Moja córka zaczęła dopiero mówić jak skończyła 3 lata i 2 MSC. Wszyscy mówili mi że idź do logopedy że inne dzieci już mówią i wg. Ale ja czekałam cierpliwie. I w końcu rozglądała się w ciągu miesiąca jak katarynka. Przyszedł jej czas i zaczęła mówić. Syn przy córce już dużo szybciej zaczal bo pełnymi zdaniami mówił już przed swoimi 2 urodzinami.

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Ale w ogóle nic nie mówiła np mama, tata bo u mnie jest taki problem z chrześniakiem ma 2 latka

reklama
Będę musiała poczytać jakieś opinie o logopedzie i się faktycznie umowie nic mi nie zaszkodzi
Pewnie ze nie zaszkodzi. Moze mlody nie potrzebuje pomocy ,ale dla swietego spokoju mozna to skontrolowac,jestem tego zdania ze lepiej sprawdzic 100 razy niz pozniej pluc sobie w brode

Do góry