reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jestem w czarnej dupie w kuchni ... narazie mam sałatkę sledziowa przekładana i zalewę octowa gotowa musze jeszcze filety upiec rybę po grecku zrobić i ciasto a już mi się nie chce jestem wykończona najlepiej moj mąż zjadł obiad który tez zrobiłam i poszedł się położyć bo jest zmęczony wtf?!?!) ciekawe ku...wa po czym także marika faceci to pajace kompletnie nie myślą o innych .. mam taki nerw dziś ze dzik

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Nie mozna być antytalentem do biegania ;)
A bardziej serio - kiedy zaczynałam biegać miałam ponad 20kg nadwagi (nie wiem dokładnie ile, nie wchodziłam na wagę...), zero kondycji, ubrania rozmiar 44/46.. Teraz spodnie 36 z powodu brzuszka, przed ciążą 34 :)
Jak się zaczyna, to najlepiej spokojnie truchtać minutę, a potem 5 minut marszu, i tak np 6x (żeby było pół godziny) - 3-4 razy w tygodniu. Potem stopniowo wydłużamy czas truchtu skracając marsz, na zasadzie 2 minuty truchtu 4 marszu, itd.. Potem np 10minut truchtu 1 marszu i tak dalej ;)
Ważne, żeby nie zaczynać za szybko, bo zadyszki dostaniesz po 50m - tempo ma być takie, żeby móc oddychać, nawet jeśli będzie Ci się wydawało że utykajacy emeryt by Cię przegonił - to kwestia kilku tygodni, organizm potrzebuje czasu na przywyknięcie do wysiłku ;)
Ja zaczynałam od 30s truchtu (kondycji nie miałam w ogóle, ale za to astmę wysiłkową), po paru miesiącach mogłam (choć powoli) biec godzinę.... A kwestia wagi... jak chcesz, mogę wrzucić zdjęcia porównawcze.....

Ważne, żeby mieć jakiś stanik sportowy, bo piersi potrafią boleć. Buty to kwestia drugorzedna, choć dużo się o tym mówi, ja biegalam i boso, ale na początek jakbyś chciała inwestować, to najlepsze na początek sa kalenji w decathlonie (kosztują 50 zł, trochę amortyzują, ale są bardzo uniwersalne, nie narzucają jakiegoś stylu biegania itd) i spokojnie wystarczą na pierwsze pół roku-rok, aż będziesz wiedziała, czy złapałaś bakcyla, jakie lubisz itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jeszcze 25 min i się dopadne do sałatki juz mnie mordka swieżbi hihi mąż musi kłódkę na lodowke założyć bo masakra aż się trzęse

w4sqgzu395zb6ngs.png
Ja tez jem jak porąbana. Ale do czasu staran musze 10 kilo zgubic.waze obecnie 75 a tona moj rozum za duzo. Fakt cuce mam ladne ale oponka na brzuchu mi sie zrobila. Bogu dzieki jestwm dosc wysoka wiec az tak zle nie wygladam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

No to będzie udany sylwester :D

My poscimy odkąd plamię, i jeszcze trochę to potrwa, ale.. Maluszek najważniejszy, a i myślę, że po kilkunastu latach razem mimo wszystko trochę łatwiej nam wytrzymać... Choć co innego brak seksu bo się pada po pracy itd, a co innego leżeć cały dzień w domu..

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry