reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas calkowicie wszystko jedno. Byle zdrowe i w terminie urodzone. Ale przeczucie mowi o dziewczynce, a bratu meza tez sie snilo, ze dziewczynka zaraz po tym, jak dowiedzial sie o ciazy ;) Dowiemy sie 28.12 ;)

reklama
Ja podświadomie stawiam na chłopca bo mamy w rodzinie bardzo blisko (jest u nas codziennie) chłopca :) i od małego go obsługiwałam i po prostu już wiem co z czym się je [emoji14] ale jeśli będzie dziewczynka to również będę przeszczęśliwa :) najważniejsze zdrowie, a płeć już na drugim miejscu :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Boje się mega czwartku zwariuje przez te 4 dni [emoji26] a w środę to będę wam tak truła, że mnie chyba z forum wyrzucicie [emoji14] oby wizyta była od rana a nie wieczorem a raczej stawiam na wieczór bo lista już była pełna :( jeszcze mąż mnie nastraszył i mówi, że tak dziwnie, że nic mnie nie boli nie mam oznak ciąży i już wogole spanikowałam :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

@paulina1994 wiem co czujesz. U mnie też od kilku dni oznak brak. Chodzę po domu i non stop ściskam piersi czy bolą a one nic... :hmm: zaraz zaczną boleć od tego tarmoszenia :D jakoś dasz radę do czwartku, a jeśli się tak bardzo denerwujesz zrób sobie betę jutro i otwórz za 24 lub 48 i zobacz czy rośnie. Może będzie spokojniejsza a to tylko kilka złotych i można zrobić o każdej porze dnia. Ja wizytę mam we wtorek i na szczęście o 9.20. Czyli nie muszę czekać cały dzień... Choć boję się strasznie.

Kobietki. Wróciłam własnie z dyżuru nocnego w luxmedzie. Pojjechalismy tam bo moje cisnienie wynosiło 146/97. Jak powiedziałam Pani w rejestracji że jestem w ciaży to dostałam numerek poza kolejnoscią i 15 min było po wszystkim. Dostalam dopegyt 2x dziennie. Lekarz zalecił pilną wizyte u gin ale powiedział że jesli nie bede sięgorzej czuła to mogę spokojnie poczekac do tych moich prenatalnych 28 :) Na ulotce jest napisane, że w ciaży nie powinno sie go stosować, ale z drugiej strony to jedyny lek na cisnienie któryjest kobietom w ciaży przepisywany :D Lekarz wiedział, że jestem w ciaży więc biorę :)

Kobietki. Wróciłam własnie z dyżuru nocnego w luxmedzie. Pojjechalismy tam bo moje cisnienie wynosiło 146/97. Jak powiedziałam Pani w rejestracji że jestem w ciaży to dostałam numerek poza kolejnoscią i 15 min było po wszystkim. Dostalam dopegyt 2x dziennie. Lekarz zalecił pilną wizyte u gin ale powiedział że jesli nie bede sięgorzej czuła to mogę spokojnie poczekac do tych moich prenatalnych 28 :) Na ulotce jest napisane, że w ciaży nie powinno sie go stosować, ale z drugiej strony to jedyny lek na cisnienie któryjest kobietom w ciaży przepisywany :D Lekarz wiedział, że jestem w ciaży więc biorę :)

Jola, nie bierz tego swinstwa.
Moze niektore z Was juz poznaly mnie lepiej. Jestem przeciwniczka lekow. Staram sie znajdowac wszystkie naturalne odpowiedniki do danego problemu. Nie jem chemii i nie daje jej moim dzieciom ( chyba,ze w ekstramalnych przypadkach)/
Twoje cisnienie wcale nie jest wysokie. Moze troche poza norme.
Moj M. ma najnizej 160 /100 i w gore i tego sie w ogole nie leczy (tzn lekarze chca wcisnac leki na obnizenie,a wystarczy zmiana diety i troche ruchu). Ja w ciazy zawsze mam troszke podwyzszone ok 130-135/90,a jestem z tych niskocisnieniowcow (100/70).
No,ale to twoja sprawa. Ja zastanowilabym sie 10 x zanim cokolwiek bym cos wziela,a juz szczegolnie jesli sa przeciwskazania dla ciezarnych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi się juz iles razy śniło, ze rodzilam syna. I za kazdym razem był podobny do mnie, cudowny szatynek z pieknymi czarnymi rzesami :) może się akurat spełni.. :)
Trochę podświadomie bardziej stawiam, ze będę miała synka, ale staram się nie nastawiac,z coreczki tez się uciesze :)

A to nasza dzisiejsza produkcja pierniczkow. Ciekawe czy wystarczy do Swiat.

Paulina1994 - do czwartku nie jest az tak daleko. Ja nie wiem kiedy bede miala kolejna wizyte ( pewnie kolo 12 tyg w szpitalu,wiec jeszcze 3 tyg!!!!):errr:
Dasz rade...

Mallutka - wszystko na pewno jest dobrze. Glowa do gory.

Załączniki

• IMG_20171217_155027.jpg
    IMG_20171217_155027.jpg
    576,8 KB · Wyświetleń: 67
Niestety moje cisnienie jest już górna granicą. Zbyt duże ryzyko niesie takie ciśnienie, abym czekała aż naturlane sposoby (też je stosuje) zadziałaja. Moja mama w każdej w ciaży miała stan przedrzucawkowy i mi też to grozi. Nie będę podważać decyzji lekarza, gra toczy się o zbyt dużą stawkę...

reklama
O jej, to dobrze, ze pojechalas. Oby juz cisnienie bylo w normie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry