reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas calkowicie wszystko jedno. Byle zdrowe i w terminie urodzone. Ale przeczucie mowi o dziewczynce, a bratu meza tez sie snilo, ze dziewczynka zaraz po tym, jak dowiedzial sie o ciazy ;) Dowiemy sie 28.12 ;)

reklama
Ja podświadomie stawiam na chłopca bo mamy w rodzinie bardzo blisko (jest u nas codziennie) chłopca :) i od małego go obsługiwałam i po prostu już wiem co z czym się je [emoji14] ale jeśli będzie dziewczynka to również będę przeszczęśliwa :) najważniejsze zdrowie, a płeć już na drugim miejscu :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Boje się mega czwartku zwariuje przez te 4 dni [emoji26] a w środę to będę wam tak truła, że mnie chyba z forum wyrzucicie [emoji14] oby wizyta była od rana a nie wieczorem a raczej stawiam na wieczór bo lista już była pełna :( jeszcze mąż mnie nastraszył i mówi, że tak dziwnie, że nic mnie nie boli nie mam oznak ciąży i już wogole spanikowałam :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

@paulina1994 wiem co czujesz. U mnie też od kilku dni oznak brak. Chodzę po domu i non stop ściskam piersi czy bolą a one nic... :hmm: zaraz zaczną boleć od tego tarmoszenia :D jakoś dasz radę do czwartku, a jeśli się tak bardzo denerwujesz zrób sobie betę jutro i otwórz za 24 lub 48 i zobacz czy rośnie. Może będzie spokojniejsza a to tylko kilka złotych i można zrobić o każdej porze dnia. Ja wizytę mam we wtorek i na szczęście o 9.20. Czyli nie muszę czekać cały dzień... Choć boję się strasznie.

Kobietki. Wróciłam własnie z dyżuru nocnego w luxmedzie. Pojjechalismy tam bo moje cisnienie wynosiło 146/97. Jak powiedziałam Pani w rejestracji że jestem w ciaży to dostałam numerek poza kolejnoscią i 15 min było po wszystkim. Dostalam dopegyt 2x dziennie. Lekarz zalecił pilną wizyte u gin ale powiedział że jesli nie bede sięgorzej czuła to mogę spokojnie poczekac do tych moich prenatalnych 28 :) Na ulotce jest napisane, że w ciaży nie powinno sie go stosować, ale z drugiej strony to jedyny lek na cisnienie któryjest kobietom w ciaży przepisywany :D Lekarz wiedział, że jestem w ciaży więc biorę :)

Kobietki. Wróciłam własnie z dyżuru nocnego w luxmedzie. Pojjechalismy tam bo moje cisnienie wynosiło 146/97. Jak powiedziałam Pani w rejestracji że jestem w ciaży to dostałam numerek poza kolejnoscią i 15 min było po wszystkim. Dostalam dopegyt 2x dziennie. Lekarz zalecił pilną wizyte u gin ale powiedział że jesli nie bede sięgorzej czuła to mogę spokojnie poczekac do tych moich prenatalnych 28 :) Na ulotce jest napisane, że w ciaży nie powinno sie go stosować, ale z drugiej strony to jedyny lek na cisnienie któryjest kobietom w ciaży przepisywany :D Lekarz wiedział, że jestem w ciaży więc biorę :)

Jola, nie bierz tego swinstwa.
Moze niektore z Was juz poznaly mnie lepiej. Jestem przeciwniczka lekow. Staram sie znajdowac wszystkie naturalne odpowiedniki do danego problemu. Nie jem chemii i nie daje jej moim dzieciom ( chyba,ze w ekstramalnych przypadkach)/
Twoje cisnienie wcale nie jest wysokie. Moze troche poza norme.
Moj M. ma najnizej 160 /100 i w gore i tego sie w ogole nie leczy (tzn lekarze chca wcisnac leki na obnizenie,a wystarczy zmiana diety i troche ruchu). Ja w ciazy zawsze mam troszke podwyzszone ok 130-135/90,a jestem z tych niskocisnieniowcow (100/70).
No,ale to twoja sprawa. Ja zastanowilabym sie 10 x zanim cokolwiek bym cos wziela,a juz szczegolnie jesli sa przeciwskazania dla ciezarnych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi się juz iles razy śniło, ze rodzilam syna. I za kazdym razem był podobny do mnie, cudowny szatynek z pieknymi czarnymi rzesami :) może się akurat spełni.. :)
Trochę podświadomie bardziej stawiam, ze będę miała synka, ale staram się nie nastawiac,z coreczki tez się uciesze :)

A to nasza dzisiejsza produkcja pierniczkow. Ciekawe czy wystarczy do Swiat.

Paulina1994 - do czwartku nie jest az tak daleko. Ja nie wiem kiedy bede miala kolejna wizyte ( pewnie kolo 12 tyg w szpitalu,wiec jeszcze 3 tyg!!!!):errr:
Dasz rade...

Mallutka - wszystko na pewno jest dobrze. Glowa do gory.

Załączniki

• IMG_20171217_155027.jpg
    IMG_20171217_155027.jpg
    576,8 KB · Wyświetleń: 70
Niestety moje cisnienie jest już górna granicą. Zbyt duże ryzyko niesie takie ciśnienie, abym czekała aż naturlane sposoby (też je stosuje) zadziałaja. Moja mama w każdej w ciaży miała stan przedrzucawkowy i mi też to grozi. Nie będę podważać decyzji lekarza, gra toczy się o zbyt dużą stawkę...

reklama
O jej, to dobrze, ze pojechalas. Oby juz cisnienie bylo w normie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry