reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To super, że tak dobrze się skończyło. :-)
Ja bardzo trzymam kciuki za tą koleżankę, bo widzę jak strasznie się męczy psychicznie. Karmić niestety nie mogła, bo u niej przez to, że to był taki duży wcześniak laktacja wcale nie ruszyła. A teraz też będziesz miała krążek?
Pewnie tera też będę miała bo szyjka już krotka

reklama
Dokładnie. Poza tym bardzo ciężko się żyje z taką osobą, bo jak dzwonisz nawet z dobrą wiadomością czy tak zwyczajnie pogadać to temat i tak schodzi na tragedie tego świata. :-|
Moja mama to znowu kocha plotki co u kogo, kto się rozwodzi, a kto się pokłócił :/ a dlaczego mój mąż wziął samochód i ty pojechałaś autobusem do pracy, a po co on tam pojechał, a to nie mógł cię tam zawieźć i tak wiecznie :/ a jak mnie raz spotkała pod przychodnia pech chciał że tam gdzie chodzę do ginekologa to kilkaset metrów dalej jest mój dom rodzinny i normalnie to wjeżdżam na parking idę i czekam, ale akurat traf chciał, że byłam sporo wcześniej i mówię pójdę do sklepu pochodzę sobie przed przychodnia bo fajnie ciepło patrzę idzie mama, a po co tu przyszłaś, w ciąży jesteś mówię nie (wtedy akurat byłam skonsultować moja wysoka prolaktynę), a co chora na coś jesteś bo wiesz mi możesz wszystko powiedzieć (śmie w to wątpić, będzie wiedziała cała rodzina jak powiem mamie) później słyszę i jak te wyniki mówię dobrze no napewno mnie kłamiesz i ręce wtedy człowiekowi opadają :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

O Matko biedna , ale przeżyła horror :((
Miała ciężkie życie, ale urodziła też dwa razy zdrowe i donoszone bliźniaki (w sumie cztery dziewczynki.) Wszystkie dzieci w tej chwili ma zdrowe i wnuki także. Jednak jak dzwonię to zawsze się znajdzie „jakiś kuzyn kuzynki ze strony ciotki, wujka pani Edzi, który miał zawał a miał dopiero 50 lat” Teraz jak poinformujemy mamę o ciąży (zamierzam gdzieś koniec stycznia, początek lutego) to zaczną się telefony, że ja już jestem tyle po 30, że pewnie coś cię stanie... Ja jej tłumaczę za każdym razem, mamo tyle już przeszłaś to teraz zostało już dla Ciebie samo dobro. Ale jest ciężko. Moje siostry są podobne do mamy. I tak siedzą razem i się zamartwiają :-(

Moja mama to znowu kocha plotki co u kogo, kto się rozwodzi, a kto się pokłócił :/ a dlaczego mój mąż wziął samochód i ty pojechałaś autobusem do pracy, a po co on tam pojechał, a to nie mógł cię tam zawieźć i tak wiecznie :/ a jak mnie raz spotkała pod przychodnia pech chciał że tam gdzie chodzę do ginekologa to kilkaset metrów dalej jest mój dom rodzinny i normalnie to wjeżdżam na parking idę i czekam, ale akurat traf chciał, że byłam sporo wcześniej i mówię pójdę do sklepu pochodzę sobie przed przychodnia bo fajnie ciepło patrzę idzie mama, a po co tu przyszłaś, w ciąży jesteś mówię nie (wtedy akurat byłam skonsultować moja wysoka prolaktynę), a co chora na coś jesteś bo wiesz mi możesz wszystko powiedzieć (śmie w to wątpić, będzie wiedziała cała rodzina jak powiem mamie) później słyszę i jak te wyniki mówię dobrze no napewno mnie kłamiesz i ręce wtedy człowiekowi opadają :/

Jakbym o mojej mamie czytała ;-) Plotki to druga rzecz, którą uwielbia. U mnie jeśli chcesz aby rodzina szybko o wszystkim wiedziała a nie masz czasu dzwonić do każdego z osobna, to zadwoń do mamy i powiedz, że to tajemnica. ;-) Wiele razy zwracałam jej na to uwagę, ale mama mówiła „ale ja powiedziałam tylko temu, temu i temu i ZAZNACZAŁAM, że to tajemnica i ma nic nie mówić!” ;,-)

Jakbym o mojej mamie czytała ;-) Plotki to druga rzecz, którą uwielbia. U mnie jeśli chcesz aby rodzina szybko o wszystkim wiedziała a nie masz czasu dzwonić do każdego z osobna, to zadwoń do mamy i powiedz, że to tajemnica. ;-) Wiele razy zwracałam jej na to uwagę, ale mama mówiła „ale ja powiedziałam tylko temu, temu i temu i ZAZNACZAŁAM, że to tajemnica i ma nic nie mówić!” ;,-)
Skąd ja to znam ;)

Właśnie wróciła mi ochota na czekoladę i wcinam [emoji23]

Smacznego [emoji5]
Ja wlasnie robie rybke z ziemniakami.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry