reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wlasnie mysle, ze jelita to nie sa, bo jest to zlokalizowane centralnie w miejscu macicy. Pamietam, ze w pierwszej ciazy od pewnego momentu bardzo mi bulgalo w jelitach. Potem sie okaxalo, ze to byly juz bulfotki dzidzi, a ja ciagle myslalam, ze to jakies dziwne ruchy jelit. Ale to bylo w 18tc. Natomiast w 16tc czulam takie uklucia w samym dole i to corcia udezala glowka o szyjke. Tetaz tez takie cos czasem wlasnie poczuje. Ale to chyba nawet na druga ciaze za wczesnie. Dzidzia jest jeszcze za mala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Koleżanka mi mówiła ostatnio że podobno jest jakiś filmik na Internecie na którym jest pokazane jak wszystko się przesuwa i przystosowywuje się do zmian z powodu ciazy) Ale nie wiem nie sprawdzałam bo wypadło mi to z głowy (przy całym dniu lezenia to normalne ,że można zapomnieć co nie [emoji23] [emoji23]) a kto wie moj mały człowieczek taki był ruchliwy na USG że może się tam coś dzieje :D niestety w pierwszej ciąży nie doczekałam ruchów więc nie mam pojęcia nawet jakie to uczucie

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie. Ona pracuje w przedszkolu i już mi dziś pisała, że niechcący wpadł na nią chłopiec i dostała łokciem w brzuch :-( Nie mocno, ale jednak. Poza tym przedszkola są u nas od 1 roku życia i dużo dzieci jest w pieluchach jeszcze (nawet do 3 rż) i takie dziecko trzeba podnieść do przebrania na przewijak czy wsadzić do krzesełka do karmienia i tak kilka razy dziennie kilkoro dzieci :-( Do pracy ma chodzić na 6 godzin dziennie. Nie wyobrażam tego sobie. Dochodzi jeszcze stres (pierwsza ciąża zakończyła się 3,5 miesiąca przed czasem) Moja kuzynka w Polsce, która miała szew nie pracowała. Miała się oszczędzać (nie leżeć) i odpoczywać w ciągu dnia. I przede wszystkim się nie stresować. Jak widać co kraj to obyczaj.
To naprawdę jej współczuję takie dzieci wymagają dużego wysiłku, ja przy swojm prawie trzy latku muszę sporo razy go podnieś staram się jak najmniej, ale to do wanny do fotelika z fotelika no nie wiem jak bym była na jej miejscu to bym się bardzo bala

Dziewczyny mam głupie pytanie ale trochę mnie to nurtuje jak wkładam luteine tak dość głęboko to czuje jak bym tam miala wszystko takie powiększone ? Nie wiem konkretnie jak to nazwać takie zgrubienie w pewnym momencie...jest to normalne ? Pytanie chyba głównie do dziewczyn które mają luteine bo rozumiem, że raczej każdy tam palcy nie wsadza [emoji23] jak pytanie bardzo głupie to proszę uznać za niebyłe [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Zadne pytanie nie jest glupie[emoji5] W ciazy wszystko w srodku jest rozpulchnione, wiec to pewnie to tak czujesz. Ja tez wklafam luteine, ale nigdy nie skupialam sie na tym [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Koleżanka mi mówiła ostatnio że podobno jest jakiś filmik na Internecie na którym jest pokazane jak wszystko się przesuwa i przystosowywuje się do zmian z powodu ciazy) Ale nie wiem nie sprawdzałam bo wypadło mi to z głowy (przy całym dniu lezenia to normalne ,że można zapomnieć co nie [emoji23] [emoji23]) a kto wie moj mały człowieczek taki był ruchliwy na USG że może się tam coś dzieje :D niestety w pierwszej ciąży nie doczekałam ruchów więc nie mam pojęcia nawet jakie to uczucie

Ja czułam ruchy w pierwszej ciąży w 19 tygodniu. To coś niesamowitego :-) Te wcześniejsze bulgotania to nic z prawdziwymi ruchami dziecka, takimi niedającymi się pomylić z niczym innym. Będziesz zachwycona ;-)

Dziewczyny a któreś polecaly tutaj jakieś super leginsy z allegro tylko w tej ilości stron będzie ciężko mi to odszukać, czy mogłaby któras z was podesłać mi link i napisać jak z rozmiarami czy faktycznie wychodzą tak jak podane w tabeli którą z reguły podają sprzedawcy? Mój brat jedzie do Polski na święta więc poprosilabym żeby mi je przywiózł :)

To naprawdę jej współczuję takie dzieci wymagają dużego wysiłku, ja przy swojm prawie trzy latku muszę sporo razy go podnieś staram się jak najmniej, ale to do wanny do fotelika z fotelika no nie wiem jak bym była na jej miejscu to bym się bardzo bala
Dodatkowo duze ryzyko infekcji. Straszne to jest.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zadne pytanie nie jest glupie[emoji5] W ciazy wszystko w srodku jest rozpulchnione, wiec to pewnie to tak czujesz. Ja tez wklafam luteine, ale nigdy nie skupialam sie na tym [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja też się nie skupiam tylko tak wyjątkowo tam coś czuję [emoji23] za tydzień wizyta jak lekarz nie zwróci na to żadnej uwagi to sama z pytaniem się nie wychylę bo powie jakaś nawiedzona czy coś [emoji23] wolę zapytać Was mniej krępujące [emoji23]

Ja czułam ruchy w pierwszej ciąży w 19 tygodniu. To coś niesamowitego :-) Te wcześniejsze bulgotania to nic z prawdziwymi ruchami dziecka, takimi niedającymi się pomylić z niczym innym. Będziesz zachwycona ;-)
No to fakt. Jak dla mnie jedyna przyjembosc w ciazy[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też się nie skupiam tylko tak wyjątkowo tam coś czuję [emoji23] za tydzień wizyta jak lekarz nie zwróci na to żadnej uwagi to sama z pytaniem się nie wychylę bo powie jakaś nawiedzona czy coś [emoji23] wolę zapytać Was mniej krępujące [emoji23]

To tak jak mowie. Wszystko jest rozpulchnione [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ona jest przerażona. Zastanawia się nawet czy nie zrezygnować z pracy na jakiś czas. W poprzedniej ciąży też pracowała. Miała bóle podbrzusza, ale nie dostała zwolnienia. Dzień przed tym jak urodziła była na wizycie u położnej, która jej zaleciła zapisać się na basen. :-| W nocy zaczęł krwawić i pojechała do szpitala. Miała już rozwarcie na 5 cm. Nie udało się zatrzymać porodu.

Do góry