reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiesz ja o pierwsze walczyłam I to ciężko przez 10 lat. Mam na jej punkcie totalnego bzika :) i dlatego chyba takie obawy mnie czasami nadchodzą. Jestem o nią normalnie zazdrosna, wszystko chce przy niej sama robić, wszystko jej poświęcam, to już chyba trzeba leczyć :))) :)
Jest twoim oczkiem w glowie - to normalne :-) nie wybiegaj tak daleko w przyszlosc. Daj sobie czas na oswojenie sie z mysla o drugiej dzidz.
Poczatki beda trudne I dla Ciebie I dla coreczki, ale dacie rade. Ona bedzie musiala nauczyc sie dzielic mama, a mama lepiej gospodarowac czas zeby znalezc chwile dla swojej kochanej dwojeczki.

reklama
Pytanie do tych z Was które mają już drugie dziecko. Czy bałyście się w ciąży z drugim, że tego drugiego dziecka nie pokochacie tak bardzo jak pierwszego? Jak to potem było w rzeczywistości? Bo ja jestem tak zakochana w swojej córce że nie wiem jak to będzie, nawet ta ciążę z nią inaczej przeżywałam. I takie I know nadchodzą czy to drugie nie będzie miało trochę gorzej....

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam, że tylko ja mam takie rozterki. Mój syn ma 7 lat i kocham go tak mocno, że w głowie mi się nie mieści bym mogła kogoś pokochać równie mocno. Byłam z nim w domu aż 3 lata zanim poszłam do pracy, jesteśmy ze sobą bardzo zżyci. Martwię się też, że dzidzia będzie pochlaniać mój czas i nie będę mieć czasu dla niego. Tym bardziej, że wcześniej nie chciałam 2 dziecka. Zdanie zmieniłam niedawno i zaszlam w ciążę za 1 podejściem. Nie zdążyłam się z tą myślą oswoić. Mam nadzieję, że jakoś samo to wszystko przyjdzie :)

To normalne , ze tak sie czujecie I macie takie mysli, ale czlowiek, a szczegolnie matka szybko dostosowywuje sie do zmian. Gwarantuje,ze jak tylko przyloza wam malenstwo do piersi to pokochacie jest rownie mocno jak pierwsze dzieciatka.
A poki co jesli macie sile to utrwalajcie silna wiez ze starszym dzieckiem, ale I powoli oswajajcie je z mysla, ze pod waszym sercem rosnie drugie zycie I, ze zycie bedzie juz troche inne od tego do ktorego przywykliscie, co nie oznacza gorsze tylko po prostu inne (lepsze :-)).

Oj, myślałam, że będzie spokojny weekend i pod wieczór w niedzielę nadrobię dwa dni, a tu taka tragedia :( Elodia, bardzo, bardzo mi przykro... Jesteś niesamowita, że tak otwarcie mówisz o tym, co czujesz. Jeszcze dużo dobrego przed Tobą, ale teraz potrzeba czasu. Dużo spokoju Ci życzę. Trzymaj się mocno!

Pytanie do tych z Was które mają już drugie dziecko. Czy bałyście się w ciąży z drugim, że tego drugiego dziecka nie pokochacie tak bardzo jak pierwszego? Jak to potem było w rzeczywistości? Bo ja jestem tak zakochana w swojej córce że nie wiem jak to będzie, nawet ta ciążę z nią inaczej przeżywałam. I takie I know nadchodzą czy to drugie nie będzie miało trochę gorzej....

Domi, ja Ci powiem tak - u mnie zawsze taka bezgraniczna miłość przychodziła z czasem. Nie miałam książkowych wybuchów miłości na widok dzieci tuż po urodzeniu. Byłam raczej zagubiona. Teraz wiem, że to takie delikatnie objawy depresji poporodowej czy tam baby bluesa, ale szczególnie za pierwszym razem to uczucie było przytłaczające.

Ale potem już wiedziałam, że muszę sobie dać czas. I wszystkie swoje dzieci kocham po równo, ale każde inaczej. Bo każde jest inne, zupełnie inne. Czasem są trudniejsze dni z jednym, kiedy indziej z drugim czy trzecim, ale miłość jest zawsze taka sama.

Nie martw się na zapas, daj sobie czas - wszystko samo przyjdzie :)

Dla mnie po kolejnych porodach zawsze było najważniejsze, żeby wytworzyć więź między dziećmi. Od samego początku. Syn miał 20 mies., kiedy urodziło się nam drugie dziecko. Asystował przy wszystkich czynnościach, mył siostrze brzuszek w kąpieli, podawał pieluchy, jak karmiłam, to czytałam mu książki. Nigdy nie usłyszał: "Idź, bo mama musi się zająć siostrą". Teraz dzieciaki świata za sobą nie widzą. Jak z najstarszym wybieram młodych z przedszkola, to najpierw przytulają się do niego, potem do mnie. Strasznie mnie to cieszy.

Mam nadzieję, że najmłodsze też przyjmą do bandy jak swoje ;)

No i po zabiegu już jestem. Masakra. Czuje totalna pustke.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Przytulam :-/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Każde będziesz kochała tak samo mocno

Ja dostałam krwotoku, skrzepy szły już myślałam, że po wszystkim ale...dzidzia żyje, rośnie, oddzielenie się znowu zwiększyło.

Jako pierwsza piszę sie z lipcówek :)termin na 2.07.2018 .Czekam na kolejne mamuśki:)
ostatnia miesiaczka 22 wrzesien ale cykle strasznie dlugie 31/32 cos mnie tknelo i zrobilam w sumie 4 testy na kazdej jest druga kreseczka:)Jutro zrobie bete
Moje urodzinki 2 lipiec a ja mam termin na 22 lipiec.1 ciaza. Myslalam by zalozyc taki watek rzeczy do zakupu ... w sensie by mamuski ktore juz nie potrzebuna wozka czy czegos tam mogly sprzedawac to albo oddawac nie wiem jak to by tu dzialalo ale ja z mila checka bym odkupila dobry wozek albo jakies
Mega potrzebne dodatki:-)

reklama
Do góry