reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@Peugeotka36 w Polsce krzywa glukozowa jest obowiązkowa na pewnym etapie. W innych krajach aż tak się cukrzycą ciążową nie przejmują.
@kinga30 Mam obciążony wywiad po pierwszej ciąży. Mam taką wredną, bezobjawowo przebiegającą przypadłość dotyczącą tylko ok 1% kobiet ciężarnych w skali roku. Niewydolność cieśniowo-szyjkową.

reklama
Właśnie dziewczyny, jakie badania oprócz morfologii i moczu robicie na początku? Grupa krwi, chyba może zostać ż pierwszej ciąży.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Chciałam się przywitać i trochę tu rozejrzeć :)

Beta w 33 dc wynosiła nieco ponad 460. Także ciąża jest, dodatkowe objawy też nie pomagają tego faktu zignorować. Wizyta dopiero 14.11.2017r. jestem z tych cierpliwych - od razu idziemy oglądać serce, a nie sam pęcherzyk ;)

Ciąże mam od samego testu zagrożoną - zasadę przyjęliśmy taką, że cieszymy się z każdego dnia jej trwania i ufamy lekarzom, którzy dają nam szanse na donoszenie dziecka i urodzenie malucha w terminie, bezpiecznie, aby tym razem mógł z nami zostać.
WitaJa :* gratuluję i trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze nie ma innej opcji musi być :) a u mnie też nie jest za ciekawie bo choruje na trombofilie i musze brać codziennie zastrzyki w brzuch bez nich ciaza by się nie utrzymała. Także myślimy pozytywnie będzie wszystko dobrze :*

@Peugeotka36 w Polsce krzywa glukozowa jest obowiązkowa na pewnym etapie. W innych krajach aż tak się cukrzycą ciążową nie przejmują.
@kinga30 Mam obciążony wywiad po pierwszej ciąży. Mam taką wredną, bezobjawowo przebiegającą przypadłość dotyczącą tylko ok 1% kobiet ciężarnych w skali roku. Niewydolność cieśniowo-szyjkową.

Kuzynka tez nie miala w krakowie[emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze

Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze

reklama
Na początku ciąży jeszcze lekarze zlecają często TSH i toxoplazmoze. Grupa krwi może być z poprzedniej ciąży - byle na druku specjalnym z laboratorium - tylko takie honorują w szpitalach.

Dzięki za kciuki ;) Zrobimy co się da, wiadomo ;)

Do góry