przychodzimy z dworu pierwsze co robimy to myjemy rece i juz nie mowie o malym, ale ja i moj M mamy taki nawyk
Zawsze jak wracam do domu z dworu to takze myje rece sobie i Blance, bo mam dziwne schizy
na tym punkcie
Blania szoruje nimi po placu zabaw a tu w Uk sa rozne choroby i dzieci...i nie chce by miala na buzi jakiegos liszaja .
a tak jak szoruje po domu to wiem ze sowje bakterie i moze nimi szorowac
bo i tak codziennie detolem myje podolge bo Ona na niej jje bawi sie i wyciapie zawsze
Wszystkiego najlepszego dla Oleńki. Dużo zdrówka, szczęscia, mnóstwo miłości i słoneczka na codzień.
Dolaczam sie do Zyczen :-):-)
Wiecie co Igorek wczoraj wieczorem tak plakal ze zwymiotowal mi całą kolację. Był bardzo spiący i zmęczony i raptownie po kąpaniu zaczął plakac no i kaszel i poszlo wszystko. Wogole ma jakos taki odruch ze jak jest zly i placze to potrafi zmuszac się do wymiotów. Czy któras z was tez ma podobnie?
No i oczywiscie palce w buzi które tez potrafią wywolac wymioty, nie wim czy isc z tym do lekarza czy to poprostu tak dzieciaki potrafią miec? Nie zdarza się to często ale...
Moja Blanka miala tak kilka razy jak byla malutka 2-3miesiace, a teraz juz tak nie ma
ale to bardzo mozliwe ze ma wrazliwy zoladeczek i jak sie denerwuje zaciska sie i wymiotuje :-(biedactwo, moze ma delikatnme i wrazliwe gardelko
i stad ten odruch wymiotny ? chyba tak ....ale jak cos Cie barzo niepokoi to pojdz do lekarza na wszelki wypadek
A co do mycia rąk... no to ja znowu troszkę będę odstawała. Staram się myć często łapeczki Dawidka w szczególności teraz jak wychodzą mu ząbki i ciągle wkłada rączki do buźki. Natomiast Jaśmince już troszkę odpuszczam, jest już duża i jak zje trochę bakterii to nic jej się nie stanie.
Buziaczku - Dawidek pije to samo mleczko co Blaneczka. Powiedz mi czy podajesz już Małej "3" czy jeszcze jesteście na "2"?
Mały w końcu zasnął, czas zająć się troszkę Jaśminką. A kto za mnie obiad zrobi?:-):-):-):-)
Mysle ze i Malemu sie nic nie stanie jak dasz mu zjesc troszke bakterii
moze nie w trakcie zabkownaia ale ....po czemu nie
smaczne mowila Blanka
Blania pije juz od jakiegos 8 miesiaca mleko 3 , bo tamtym sie nie najadala, i zmienilam jej , jest bardziej syte
polecam
i troszke lepsze niz tamto , chyba bardziej tluste
Buziaczku masz rację moje dzieci też co chwilę po odzierane,dundel do pasa...zdrowo wychowywane, dla mnie przesadą jest myć co chwilę rączki..dziecko musi mieć styczność z piachem, kurzem...z naturą...przynajmniej po ten nie choruje co 5 minut...i niczego się nie boi...
Uciekam ogarnąć chałupę młoda dziś ma 4 urodzinki i będziemy mieć gości
a dla WAs Torcik
Piekny torcik Mariczko ! napisz jak tam impreza sie udala ? co mala dostala na 4 urodzinki ?? wklej jakas foteczke
chyba ze nie mozesz
szczesliwa byla? a jak maly sie patrzyl na impreze?;-)
Zgadzam sie z Toba jak najbardziej jezeli chodzi o sterylnosc ...zyczymy smacznego swoim maluskzo co nie ?
ha ha ha
W weekend lece do pl. i zamierzam wziasc zimowa kurteczke bo z ta pogoda to roznie
mam nadzieje ze bedzie cieplo...ale...
Zyczymy udanego pobytu w Polsce :-) Zazdroszcze Ci bardzo , ale ja dopiero jade wczerwcu na weselisko , a potem na holidaya w lipcu 4 bede juz w pl
:-):-)Jupi
Wiem, to ja powiedziałam.
Jak tam po spacerku Asiulinka ??
U Nas dobrze bylysmy na spacerku troszke deszczyk pokropil ale Blania pospala Mi z 30min,jak codzien duzo pojadla dzis i zasnela ladnie u Siebie , wsciekala sie dzis jak nie wiem
ah to mala wariatka , a jutro jedziemy kupic jej nowa miseczke z lyzeczka, buciki Clarksa
, noi chcialam bezrekawnik wiecie taki z kapturkiem zeby na bluze zalozyc bo mam kurtke ale nie wygodnie jest jej w niej
.
Ja ogladam na polsacie eska music awards, a potem zmykam sie kapac i chyba do wyrka
;-):-)a Wy ??? jeszcze tu wpadne pozniej ....................aaaaaaaa zmora