reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Buziaczku, Łu nigdy źle nie reagowała na szczepienia i tym razem też jest ok.
A rower zaklepałam sobie od razu z fotelikiem, chociaż póki co będę jeździć sama, a Łucję zacznę wozić latem, niech jeszcze trochę podrośnie.
No to fajnie ze nie reagowala .:tak:
Blancia jest tylko marudna , i spiaca .
Super sprawa i korzysci same :-):tak:tez myslelismy z Mezem o takim zakupie , ale chyba nie mamy kiedy jezdzic :-(bo On wiecznie pracuje i teraz ta silownia :rofl2:ehhh...

Czy Wasze maluszki sa otwarte na nowe smaczki ? a moze juz maj jakies ulubione jedzonko ?? potraficie zauwazyc juz czy beda miesozerne czy raczej wegetarianizm , bo Moja uwielbia wszystko z miechem :-D:-Dpozadna baba z Niej :-D:-D:-D noi herbatki ziolowe wszystkie , a mietowa to ulubiona... :-D

Dziewczyny z zamknietego , co u EWCI 27 ? i Zeberrki??

reklama
Buziaczku, a weekendy też zajęte? Mój mąż pracuje, na siłownię chodzi rano przed pracą, więc prosto po robocie grzeje do nas, a już sobota i niedziela są obowiązkowo rodzinne :) i właśnie w weekendy (no i podczas urlopów Mariusza) zamierzamy jeździć z Łucją.
A co do Ewy i Zebrry - ogólnie OK, pewnie jak u każdej raz lepiej raz gorzej, ale nie wiem, czy życzyłyby sobie, żebym tu o nich pisała - będą chciały to się same odezwą. A jak jesteś bardzo ciekawa to napisz do nich priva :)

Stawiam się! Czuję się wywołana :)) Buziaczku, dzięki, ze pytasz, rówieśnik Twojej Blani był dzisiaj na ważeniu i mierzeniu :) Waga 10500g i długość 75cm :)
Niedawno przechodził trzydniówkę, a poza tym wszystko u nas w porządku (odpukać :))
Jasiek chodzi przy meblach, biega na czworaka (dosłownie biega :)) i coraz częsciej pokazuje co mu się podoba, a co nie... :) Nie znosi się przewijać i zmiana pieluchy graniczy z cudem... :)

Gryzie mi cycki strasznie, w nocy przez ostatnie parę dni marudzi koszmarnie, ale liczę na to, że to przejściowe :)

Nocnika nie mamy póki co, bo myslę, że na to za wcześnie, ale pewnie koło roczku go posadzę :)

Pozdrawiamy cieplutko!

Buziaczku, a weekendy też zajęte?
Niom zajete , bo w sobote od rana zakupy tygodniowe - spozywka :dry:nie lubie tego :-pi ciagle pada deszcz:wściekła/y:, a to jakies zalatwienia, a to jest zmeczony i z weekendow prawie nie korzystamy :no:mielismy jechac teraz, w sobote jutrzejsza nad morze z Blancia by pooddychala swierzym morksim powietrzem to POGODa jest to kitu :crazy:zawsze musi sie zwalic cos...:-:)-(ostatnio zauwazylam ze wogule to malo czasu spedzamy z soba pracuje codziennie od 13 do samej nocy 1.2 w nocy wogule malo sie widzimy :-:)dry::crazy::wściekła/y: beznadzieja :nerd:ale pomarudzilam hehe sorki fajnie ze Wy razem spedzacie czas :tak:

Stawiam się! Czuję się wywołana :)) Buziaczku, dzięki, ze pytasz, rówieśnik Twojej Blani był dzisiaj na ważeniu i mierzeniu :) Waga 10500g i długość 75cm :)
Niedawno przechodził trzydniówkę, a poza tym wszystko u nas w porządku (odpukać :))
Jasiek chodzi przy meblach, biega na czworaka (dosłownie biega :)) i coraz częsciej pokazuje co mu się podoba, a co nie... :) Nie znosi się przewijać i zmiana pieluchy graniczy z cudem... :)

Gryzie mi cycki strasznie, w nocy przez ostatnie parę dni marudzi koszmarnie, ale liczę na to, że to przejściowe :)

Nocnika nie mamy póki co, bo myslę, że na to za wcześnie, ale pewnie koło roczku go posadzę :)

Pozdrawiamy cieplutko!
Superrrrr Kogo Ja Widze :szok::szok: :tak:Ale sie ciesze ze sie odezwalas.;-):-)
Musisz koniecznie wiecej do Nas zagladac nie tylko:-) an zamknietym siedziec :-p:rofl2:
Super waga i wsokosc :tak:duzy chlopaczek rosnie ;-)a Jak Wikusia? Grzeczna dziewczynka ?
Karmisz dalej piersia ?? ;-) pozdrawiam

Witam wieczorem.
Padam z nóg. Dziś troszkę krócej spacerowaliśmy (ok. 3 godz.), ale za to jak mój m wrócił, poszliśmy na pizzę.:-) Grześ trochę marudził, bo spał tylko 50 min (zwykle sypia ok. 1,5 godz.), bo Maciek go obudził.:wściekła/y: Myślałam, że na spacerze zaśnie, ale nie chiał mały uparciuszek.:dry:
Wczoraj go chwaliłam, że nie ściąga czapki, no to dzisiaj się popisał i ściągał.:-D Przez to chyba zgubiśmy czapeczkę, bo jechał w kapturze i się nią bawił.:sorry2::-( Pewnie wyrzucił, a ja nie zauważyłam.:crazy::-(

Ankami fajny pomysł z tym rowerem.:tak: Pobędziecie na świeżym powietrzy, a przy okazji poćwiczysz.;-):-D
My to na razie przymierzamy się do kupna Maćkowi roweru, bo na razie ma taki trójkołowy.

Buziaczku my też mamy mało rodzinne weekendy, bo w soboty właśnie zwykle zakupy, a w niedziele jeździmy do rodziców -moich, lub m. Czesem tylko się zdarza bardziej rodzinny dzień, ale to rzadko.:-(

Buziaczku, dziekuje za foty, fajnie to wyglada..ale obawiam sie ze ja takiego namiociku Vicowi nie sprawie bo zajmuje duzo miejsca a on ma juz tyle zabawek ze nie dlugo mu pokoju zbraknie:-D chyba ze na lato na dwor.

U nas dzisiaj byla sliczna pogoda, 23stopnie az milo:tak:

Dziewczyny, jutro lece do PL, tak wiec odezwe sie za dwa tyg.

Pozdrawiam wszystie mamuski i dzieciaczki.

papapa

Cześć dziewczynki.:-)
My dziś byliśmy u teściów. W końcu kupiliśmy spacerówkę.:tak: Nie do końca taką jak chciałam, ale ideałów nie ma... albo kosztują fortunę...:dry: Kupilismy też mu nową czapeczkę (z daszkiem). Byliśmy też na spacerku. Ogólnie miły dzień.:-)

Niusia miłego pobytu w PL. Odpocznij, odpręż się i naciesz rodzinką (bo domyślam się, że jedziesz w rodzinne strony).:tak::-)

Witajcie Dziewczyny ja na chwilke bo Maz pojechal po przekladke do samochodu do pradu -do podgrzewacza, bo jutro wyruszamy nad morze do Brighton :tak:na caly dzien wyjezdzamy o 8.30 i do wieczora, wlasnie jestem w trakcie pakowania:tak:.Strasznie sie ciesze, i mam nadzieje ze pogoda nam dopisze tak jak dzis ,
Dzis bylismy na spacerku nad jeziorkiem :tak:Blancia troszke pospala i potem buszowala az do 21 , ale tak marudzila zr zasnela jak wracalismy do domu , bylismy tez u Tesciow na chwilke wiec Mala tam dawala popisy. I musialam ja budzic jak weszlismy do domu musialam ja nakarmic i wykapac , a teraz smacznie chrapie przed jutrzejszym dniem :tak:
Bylismy rownierz dzis na zakupach Blancia dostala od Wujka 1 swoje prawdziwe buciki:tak:z bialej skorki z Clarksa:tak:bardzo fajne:tak:Noi kupilam jej w Next sliczna czapeczke, biala taka z delikatnej ''wloczki ''taka tylko na czubek glowki:tak:pieknie w niej wyglada i spodenki niebiesciutki:tak:z materialku , noi dostala nowego monia z kubuseim puchatkiem , i kubeczek nowy z inna koncowka zobaczymy jak nam z tego pojdzie :tak:picie . Ok spadam bo sie przebudzila :-(papap

reklama
Witam:):-)

Co u nas??

Jaś śmiga i łobuzuje,dużo już je,nawt kanapeczki mu robie.Mamy narazie tylko 2 ząbki.Śpi sam w łóżeczku od nowego roku,w dzień śpi 2 razy,czasem po 30 minut czasem po 2h:rofl2:

Jest "refluksowcem"więc nie cudujemy z pokarmami,powolutku,bez soczków i owoców ale nie papki tylko "poważne" jedzonko:))

Klaszcze,bije brawo,jak mu coś się nie podoba macha główką na nie.Od kilku dni mówi tatata,ale nie świadomie bo i na Krzysia.Dziś weszłam do jego pokoiku i na mój widok powiedział mama:-D:-D:-Dmyślę że to była świadoma wypowiedź:-p.

Nocniczka jeszcze nie wprowadzam.Rączki myjemy bardzo często.

Dziś całą niedzielę spedziliśmy we czwórkę w parku.Było cudownie.Krzyś dostał rower i w 2h nauczył się sam jezdzić.Pozatym wszystko po staremu.
Buziaczku,dziękuję za "wywołanie";-)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i będę pisać częsciej:-)Dzieciaczki są w podpisie:-)
Miłego wieczorku

Do góry