Aha to dobrze ze to nic takiego 'strasznego''.Buziaczku, tętniak to taka wypustka, która ma szansę się wchłonąć, trzeba co jakiś czas kontrolować serce (echo, EKG), a struna zostaje na całe życie. Niewskazany jest wysiłek, ale weź to wytłumacz mojej Łucji - wszędzie jej pełno wczoraj nauczyła się sama bić sobie brawo i klepie w dłonie zadowolona nawet na stojaka
Za to jest całkowicie szczerbata Ale od dłuższego czasu już się męczy, tylko nic nie wychodzi (a już w grudniu, gdy się zachłysnęła i trafiliśmy z nią do szpitala, to pani doktor mówiła, że dziąsła rozpulchnione i lada chwila powinny być zęby ).
Najbardziej martwiło mnie to AZS, bo Łu strasznie się drapała, wzięliśmy ją do naszego wyra i trzymałam ją za rękę, żeby nie szorowała pazurami po klatce piersiowej. A z basenu trzeba było zrezygnować.
Niemniej przy tym wszystkim Łucja jest strasznie radosnym dzieciakiem. I gaduła z niej okropna.
A najfajniej to tańczy, jak tylko usłyszy jakąś melodię
Dzięki za buziaki. Wy też się zdrowo trzymajcie
Domyslam sie ze ciezko jest powiedziec Lucji nie wolno bo zdrowko.
Ale wierze pelnym serduszkiem ze Lucja wyzdrowieje i bedzie biegac z silnym serduchemjak dzwon.
Blania tez ladnie bije brawo, pokazuje'' tu tu sroczka kaszke warzyla '', a od 2 dni trzyma sobie sliczne pelna butle mleka do spania i sama zasypia z nia
Pojawia sie zabki napewno podobno im pozniej tym bardziej zmineralizowane wiec zdrowsze i mocniejszeBlania ma dwa i reszta -cisza zero oznakow jakich kolwiek
Superowo ze taka energiczna jest..przebojowo musi to wygladac jak tanczy Blania tez rusza racza i ugina kolanka jak mowie ''tany tany''.
Azs- co to za choroba ?Jakies uczulenie? alergiczne?
Sorry ale Blania nie choruje i nie znam sie na chorobach
Blania na basen wlansie zostala zapisana bo w wannie sie rozbija tak sie zuca na wode a jak na basenie Wam szlo ??? powiedz cos wiecej na ten temat bo ja pojde niedlugo 1 raz i nie wiem co jest wazne...