reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Buziaczku, tętniak to taka wypustka, która ma szansę się wchłonąć, trzeba co jakiś czas kontrolować serce (echo, EKG), a struna zostaje na całe życie. Niewskazany jest wysiłek, ale weź to wytłumacz mojej Łucji - wszędzie jej pełno ;) wczoraj nauczyła się sama bić sobie brawo i klepie w dłonie zadowolona nawet na stojaka ;)
Za to jest całkowicie szczerbata :) Ale od dłuższego czasu już się męczy, tylko nic nie wychodzi (a już w grudniu, gdy się zachłysnęła i trafiliśmy z nią do szpitala, to pani doktor mówiła, że dziąsła rozpulchnione i lada chwila powinny być zęby :baffled:).
Najbardziej martwiło mnie to AZS, bo Łu strasznie się drapała, wzięliśmy ją do naszego wyra i trzymałam ją za rękę, żeby nie szorowała pazurami po klatce piersiowej. A z basenu trzeba było zrezygnować.
Niemniej przy tym wszystkim Łucja jest strasznie radosnym dzieciakiem. I gaduła z niej okropna.
A najfajniej to tańczy, jak tylko usłyszy jakąś melodię :)
Dzięki za buziaki. Wy też się zdrowo trzymajcie
Aha to dobrze ze to nic takiego 'strasznego''.
Domyslam sie ze ciezko jest :-Dpowiedziec Lucji nie wolno bo zdrowko.
Ale wierze pelnym serduszkiem ze Lucja wyzdrowieje i bedzie biegac z silnym serduchem:tak::tak:jak dzwon.
Blania tez ladnie bije brawo, pokazuje'' tu tu sroczka kaszke warzyla '', a od 2 dni trzyma sobie sliczne pelna butle mleka do spania i sama zasypia z nia :tak:
Pojawia sie zabki :tak:napewno:tak: podobno im pozniej tym bardziej zmineralizowane :tak:wiec zdrowsze i mocniejsze:tak:Blania ma dwa i reszta -cisza zero oznakow jakich kolwiek:sorry2:
Superowo ze taka energiczna jest..przebojowo musi to wygladac jak tanczy Blania tez rusza racza i ugina kolanka jak mowie ''tany tany''.
Azs- co to za choroba ?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Jakies uczulenie? alergiczne?
Sorry ale Blania nie choruje i nie znam sie na chorobach:no::zawstydzona/y:
Blania na basen wlansie zostala zapisana bo w wannie sie rozbija tak sie zuca na wode:-D:-D a jak na basenie Wam szlo ??? powiedz cos wiecej na ten temat bo ja pojde niedlugo 1 raz i nie wiem co jest wazne...:no:

reklama
Buziaczek, AZS to atopowe zapalenie skóry, ma podłoże alergiczne, u Łu podejrzewali mleko krowie, ale ja się upierałam, że to nie to i chyba wychodzi na moje. Za to na jabłka bardzo źle zareagowała. No i alergię kontaktową najwyraźniej ma. A z basenu musiałam wypisać Łucję tuż przed pierwszymi zajęciami, bo wtedy dostała tej okropnej wysypki i lekarka powiedziała, żeby najpierw wyleczyć skórę. Ale z tego co pamiętam, to Kasiulec chodziła z Krzysiem na basen - może ona Ci podpowie.
I ciesz się, że Ci Blania nie choruje - oby tak dalej! :)

Ankami- zycze duzo zdrowka dla Córci.....moja mala tez jak usłyszy muzyke to dupcia jej sie rusza i kiwa sie w gore i dół:-D Probuje sie podnosic sama i coraz czesciej jej to wychodzi,maszeruje trzymana za raczki,ale niestety nie raczkuje i pewnie juz nie bedzie:sorry2:

Dziewczyny tylko nie trzymajcie dzieci za ręce wyciągnięte do góry przy pierwszych próbach chodzenia - to wymusza nieprawidłowe ułożenie stopy, jakoś ją wykoślawia. Najlepiej gdyby dzieci same przy meblach chodziły najpierw bokiem, a potem żeby pchały coś przed sobą. Jeśli mogę się powymądrzać, skoro już tu zajrzałam ;)

Probuje sie podnosic sama i coraz czesciej jej to wychodzi,maszeruje trzymana za raczki,ale niestety nie raczkuje i pewnie juz nie bedzie:sorry2:
Hehe to pewnie dlatego taka grzeczna byla na sesji zdjeciowej , bo MOja Mala to odrazu by gdzies szla cos broila , nie da rady wysiedziec w miejscu :no::-D

Dziewczyny tylko nie trzymajcie dzieci za ręce wyciągnięte do góry przy pierwszych próbach chodzenia - to wymusza nieprawidłowe ułożenie stopy, jakoś ją wykoślawia. Najlepiej gdyby dzieci same przy meblach chodziły najpierw bokiem, a potem żeby pchały coś przed sobą. Jeśli mogę się powymądrzać, skoro już tu zajrzałam ;)
Ja Blanki nie prowadzam za rece, bo wiem ze to niebezpieczne zreszta Ona ma takie male te kostki i boje sie zeby jej nie wyrwac raczek :-D:rofl2: Blania sama maszeruje przy meblach lozkach szafkach i wszystkim co sie tylko da.
A do pchania to myslalam by jej kupic cos takiego fajnego jak kosiarka :-D czy cos w tym stylu :-);-)

No ładnie a ja tak ciągle robie:dry: hymmmm....nie wiedzialam o tym....dzieki ;-)

Buziaczku- to byla dluga sesja zdjeciowa,Amelka nie mogla wysiedziec w miejscu,pani fotograf robila wszystko zeby tylko na chwilke ja czym zainteresowac :laugh2: Zabula co prawda nie raczkuje ale i tak daje nam popalic:-D

Yhmmm.
Witaj Mariczko , nareszcie sie pojawilas u Nas:szok: jak to milo tylko szkoda ze w takich nie mily sposob o Sobie przypominasz .
Zawsze hucznie wpadacie ''wszystkie (prawie wszystkie)''z zamknietego..:sorry2:
Jezeli Tobie tak bardzo to przeszkadza to popros moderatora o usuniecie, mysle ze dziewczyny nie maja czasu za bardzo sie tym przejmowac. i Tak bardzo malo siedza na bb. I skoro nie zostalo to usuniete to znaczy ze nam nie przeszkadza :-D
Pozdrawiam serdecznie . :-)
PODZIELAM ZDANIE BUZIACZKA
Dziewczyny z zamknietego troszke dziwnie reagujecie pisząc o ty że do forum dołaczają ''ciągle'' nowe mamy (tak jakby nie miały do tego prawa)jeśli bardzo wam to przeszkadza to zostańcie na swoim zamkniętym albo piszcie do siebie na gg bo ja sama nazwa mówi to jest FORUM.
To wy same wycofałyscie sie z forum ogólnego gdybyście pisały tak często jak na zamkniętym to na pewno żadna z nas nie traktowała was tak jak piszecie jak ''powietrze''Musiałam to napisać i wyrzucic z siebie,bo mimo tego że ktoś grzecznie zwraca uwagę to jenak wydaję mi sie że nie jest to na miejscu.

reklama
prosimy zatem zaglądac częściej i dzielić sie z nami radami bo czasem o nie których nie ma sie pojęcia tak jak np o tym co napisałaś.Dobrze jest wiedziec takie rzeczy a nie zawsze lekarz o tym mówi nieraz zdarza sie że mówi jednej z mam i ta dzieli sie ta radą właśnie na forum.W ten oto sposób stajemy sie bardziej doświadczone:tak:

Do góry