reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dzien dobry.
My dzis spalismy w 4.:tak: O 3 przyszedl do nas Maciek, a o 4 obudzil sie Grzes, wzielam go do karmienia i tak juz zostalo. Bylo ciasno, ale przytulnie.:tak::-)
Ankami gratulacje dla osiagniec Lucji. Moj Grzesio sie jeszcze nie przewraca, ale miedzy nimi roznica 20 dni, a to bardzo duzo u takich maluszkow. Grzes tez chodzi na rehabilitacje, bo odgina glowke do tylu, a poza tym ma silniejsza lewa strone -do zabawki siega zawsze lewa reka, nawet jesli jest z prawej strony.:baffled: Ja bron Boze nie zabraniam Grzeskowi wkladac raczek do buzi, ja tylko sie boje, zeby mu sie nie spodobalo ssanie kciuka (zdazylo mu sie pare razy, a smoczka nie lubi). Zauwazylam, ze ma juz odruch poznawania nowych rzeczy smakiem. Kazda zabawka, ktora uda mu sie wziac do raczki, laduje za chwilke w buzi. Jestem z niego dumna -umie skoordynuowac ruchy by trafic do celu.
Mam prosbe -moglabys ujawinic na jakim watku widzialas ten schemat, ewentualnie wklej. Jestem ciekawwa.:tak: Bede bardzo wdzieczna.:tak::-)
Kasiulec dzieciaczki tez miewaja zle dni.:tak: Oby ich mialy jak najmniej i jak najrzadziej!:-)
Kamilasz nie czytalam tej ksiazki.:eek:

reklama
Kasiulec81 no moja mala tez ziewa po przebudzeniu, ale oczywiscie wtedy jej znowu nie klade, bo bym biedna chyba zmuszala do spania caly dzien:-)
A z tym zrozumieniem ze krzywda jej sie nie dzieje w lozeczku to chyba mamie bylo trudniej:tak: Ale ksiazke polecam. Ta sama kobieta napisala tez "Jezyk dwulatka", wiec w odpowiednim czasie na pewno nabede.

ja czytam wszytsko nt. dzieci,co mi wpadnie wręce. Później robię z tego misz-masz i coś ciekawgo zawsze wychodzi..;-)
Moja Lilu chyba średnio by zasnęła po odłożeniu to łóżeczka, bo jak czasem na wpół śpiącą ja odkładam do mruczy marudząć i wierci się. Czasem przez to oczy jej się otwierają i tak bez końca. Dla tego, niestety, muszą ją nadal usypiać na rękach..:-(Częściej zdarza jej się zasnąć samej w wóziku czy foteliku w samochodzie niż w łóżku.. I co tu z taka maludą zrobić..?!

Moja slodkosc zasypia roznie, przewaznie na poduszce podczas karmienia wieczornego, a jak czasem sie przebudzi to juz w lozeczku i tam jej daje druga butle is pozniej spi. zadko zdarza mi sie ja lulac-bardziej ja rozbudzam telepiac nia:sorry:, predzej zasnie jak jej zarzuce pieluszke , dam monia, i przycisne do siebie ''ala w klebek sie uloze a ona w srodeczku'' tak uspia podczas dnia.

:-D:tak:

tez uwielboiam czytac wszystko na temat dzieci i ogladac tv.
wlasnie czekam na swierze z polski gazetki , Tata moj jutro wyjezdza juz do Nas do Anglii, wiec lada moment i beda...:-)

Dziewczyny jestem wlasnie na topie poszukiwania dla Blanki kolysanek i roznych pioseneczek, przy ktorych mozna sie bawic, tanczyc w rytm nozkami i raczkami,zasypiac itp .itp:happy:. Rozgladam sie i jak narazie nic takiego super nie spotkalam:crazy::baffled:, a Wy macie juz jakies kolysaneczki??
Jakich autorow??
pozdrawiam , zycze udanego weekendu

Dziewuszki dzieki za odpowiedzi w sprawie gondoli,widze ze nie tylko moja Mala wyrasta z niej,chociaz jak patrze na inne wozki ta moja gondola jest wyjatkowo wąska.W takim razie kupujemy spacerówke tylko to nie taka łatwa sprawa,bo im wiecej ich ogladam tym bardziej nie moge sie zdecydowac.​

Amelka przekeca sie juz z pleckow na boczki od jakiegos czasu,a teraz widze ze prbuje na brzuszek ale wychodzi jej tylko od lewej strony...ale na wszystko przyjdzie czas...​

W piatek nastepna szczepionka....brrrrryy...az mi strach pomyslec

ps.nie wiem dlaczego ale moj awatar nie dziala od jakiegos czasu,a do tego nie moge wstawic załaczników.Czy Wy tez tak macie?​

ps.nie wiem dlaczego ale moj awatar nie dziala od jakiegos czasu,a do tego nie moge wstawic załaczników.Czy Wy tez tak macie?​

Mój też zniknął jakiś czas temu. Administrator forum BB wyjaśnia to zmianami na forum (dostałam maila w tej sprawie) i przeprasza za to,że skasowali część avatarów i zdjęć z forum. Wprawadzili po prostu jakieś nowości typu możliwość pisania blogów i.t.p. ale coś poknocili z avatarami i dlatego m.in. Twój zniknął. Musisz jeszcze raz wstawić zdjęcie. Pozdrawiam.

Kasiulec- no rzeczywiscie...dopiero teraz doczytałam do konca ta wiadomosc od BB:zawstydzona/y: Dzieki:-)

Kurcze ale dalej nie moge załaczników wklejac:-( a chcialam Wam Amelke na brzuszku pokazac

reklama
Buziaczku! Moja Lu ma pioseneczki do słuchania w ciągu dnia Michała Bajora(są to bajki Brzechwy w wersji śpiewanej,ale takie,że i mnie sie one podobają i mogę spokojnie ich słuchać). W kwestii kołysanek to mamy BABY CLASSIC czy jakoś tak.Tam są takie melodyjki do słuchania w których można usłyszeć min. sonatę księżycową,ale w takiej trochę zmienionej wersji(POLECAM płytkę) A także LOVELY BABY i USYPIANKI BABY. Chyba tak się one wszystkie nazywają.Ale jeśli nie możesz takich dostać( w Polsce w Empikach jest najprościej- są działy dziecięce i można płytki przesłuchać) to proponuję jakąś płytkę z dźwiękami natury czy do medytacji. A na codzień to poprostu wybierz jakies utworki z Twojej muzyki i zgraj je żeby jednym ciągiem leciały i tez będzie fajnie!Najważniejsze żeby dziecko zachęcic do słuchania wszystkiego a ono jak sama wiesz naśladuje..Więc..jak sie Ty będziesz dobrze czuła i bawiła to Blaneczka też:-)
Wiem, bo ja wyczyniam różne szaleństwa z Lu słuchając muzy do aerobiku i wymyślając różne układy.Mała jest w niebowzięta jak widzi mamę potrząsającą czupryną i kręcącą się i w ogóle rozbawioną:tak:
Także do dzieła!;-)

Do góry