reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Wielkie Gratulacje Dla Wszystkich Mamus i Ich Dzieciatek:-D:tak:
Czekamy na nastepne szybkie i bezbolesne porodziki..oraz na zdjecia Maluszkow.:cool2::laugh2::happy:

Dziekuje Wszystkim Za Gratulacje ...;-):tak:

Opis mojego porodu - napisze jak znajde czas.:-p Smieszny jest ..he he ;-)
A zdjecie Blaneczki wklejam na - Zdjecia Naszych Skarbeczkow :tak::-D
Po za tym czuje sie z dnia na dzien juz coraz lepiej ..Mala cala i zdrowa..prze slodka jest !! Buziaczki Pozdrawiam pa

Witam po wizycie u gina,
dziecko dobrze dotlenione, lozysko nie zestarzalo sie, rozwarcie na 1:-D lepsze to niz nic, jak nie urodze do poniedzialku to mam sie zglosic do poludnia i wtedy ktg i skierowanie do szpitala.
Dzis dopatrzalam sie wagi mojej malej z 38tc 3689g:szok: ciekawe ile w tym prawdy no i termin wg usg na 25 a to bedzie juz lew.mamusia jest lwem i tatus tez wiec moze mala chce rowniez byc lwem.Mam nadzieje ze nie zaczne rodzic 26 w swoje urodzinki:)

Gratulacje dla nowej Mamci

Trochę mnie tu nie było ale musiałam... urodzić dziecko :-D Krzyś przyszedł na świat 13 lipca o godz 3:20 w sławnym Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Przebywałam tam od 8 lipca czyli jak kończył się termin planowany porodu.
Krzysio ważył w dniu porodu 3400, mierzył 54 cm, dostał 10 pkt Apgar.

A wszystko zaczęło się tak, 12-go lipca zadzwoniłam do męża, że musimy dopomóc naturze i przyśpieszyć poród bo dłużej w szpitalu nie wysiedzę a bieganie po schodach na 5 piętro i spowrotem nic nie dawało :-) Miszkamy w tej samej dzielnicy co CZMP więc wymknęłam się tylko na 3 godzinki po wszystkich badaniach. Czułam się jakbym była na wagarach :-):-):-) w domu od razu zaczęłam najpierw zmywać potem zmiatać myć szafki w kuchni i.t.p. Potem zrobiłam sobie bardzo gorącą kąpiel no i na koniec największa przyjemność bo z męzem ale tego już nie będę opisywać, w każdym razie było dosyć ostro :tak:.
Po powrocie do szpitala od razu zaczęłam odczuwać pewne napięcie w podbrzuszu ale ledwie zauważalne. O godz 20 tej coś jakby lekkie bóle miesiączkowe, a o 21:30 poszłam pod szpitalny prysznic sprawdzićczy po nim mi przejdzie i upewnić się, że to nie poród jeszcze tylko przepowiadające. Nie przeszło.
O 22:30 poszłam do położnych bo patrząc na zegarek stwierdziłam, że skurcze mam co 3 minuty :szok: akurat był lekarz więc spokojnie kazał mi na siebie poczekać aż skończy rozmawiać z pielęgniarkami i będzie mógł mnie zbadać. Czekałam tak sobie z 10 minut a bóle coraz większe. Wreszcie wskoczyłam na fotel i ku jego i mojemu zdziwieniu okazało się, że mam już rozwarcie na 6! Hmmm więc połowa porodu za panią powiedział.
Ucieszona zadzwoniłam po męża.
Niestety przy takim rozwarciu było już za późno na podanie ZZO. Na porodówce lewatywka, prysznic i leżenie pod KTG. Przy 8 cm rozwacia zasypiałam między skurczami, a te dawały mi poważnie w kość dochodząc do 124 na KTG. Lekarz przebił mi pęcherz płodowy który sam dotąd nie pękł.
Ani się obejrzałam a zaczęły się parte i tu wszystko się popsuło:-( Po kilku parciach tętno dzidziusia zaczęło spadać do 50 w czasie skurczu. Położna zawołała lekarza. I tu miały miejsce dosyć nieprzyjemne zabiegi mianowicie lekarz włożył mi rękę do ... i wepchnął główkę dziecka do środka poczym próbował ją przekręcić. Mój mąż powiedział potem, że miał ochotę go za to udusić. Przy następnym skurczu tętno znowu spadło więc po 4 godzinach na porodówce zapadła decyzja,że poród nie zakończy się naturalnie i trzeba wykonać cięcie cesarskie.
Wszystko potoczyło się błyskawicznie, zastrzyk w kręgosłup i cięcie tak szybko,że mogłam jeszcze ruszać palcami u nóg. Czułam rozcinanie i wyjmowanie dziecka ale bólu na szczęscie nie.
Krzysio od razu po wyjęciu krzyczał głośno, dostał 10 pkt. Zabrali go pokazać tacie a ja płakałam ze szczęścia,że wszystko dobrze się skończyło.
Okazało się, że mały nie urodziłby się naturalnie bo główka źle wstawiła się do wchodu i nie dało się tego w żaden sposób zmienić.

Ze szpitala wyszłam po 5 dniach, teraz jestesmy w dumu i uczymy się siebie na wzajem. Mały jest śliczny i bardzo podobny do taty. Na pewno umieszczę jego kilka zdjęć w wolnej chwili ;-)

NO Kasiulec,

Dużo przeżyliście i super, że wszystko dobrze się skończyło. Miłego delektowania się towarzystwem synka :) Ja też już chcę :-) Chyba zaraz naleję sobie małą lampkę wina i "porozmawiam" z mężem hihi :cool:

reklama
Do góry