reklama
mila333
Kornelka - lipiec 2007
Ja też zmykam - wkrótce przyjeżdżają do mnie rodzice, żebyśmy z Nelą nie były same (mąż jedzie do Frankfurtu). Uśmiechniętego dnia! :-)
zebrra - GRATULUJĘ SYNECZKA!!!!!!!!
ZAWIOZŁAM PAIPIERY DO GINEKOLOGA, PRZY WIZYCIE 30 IV ODBIORĘ........I ZAWIOZĘ DO KADR A POTEM DO ZUSU.....
byłam wsciekła, ale co poradziusz i tak zrobisz to co zechca....
JEŚLI chodzi o imnionka to ja mam ciągle problem ,wszystkom nie dogodzisz( SZYMON?MATEUSZ? KACPER?) I tak wkółko, mysle ze ostatecznie wybiorę jak zobaczę maleństwo
Marika.......NIE WOLNO STOSOWAĆ KROPLI PO KIMŚ I PO 6 TYGODNIACH OD OTWARCIA!!!!!!(NU NU)
ZAWIOZŁAM PAIPIERY DO GINEKOLOGA, PRZY WIZYCIE 30 IV ODBIORĘ........I ZAWIOZĘ DO KADR A POTEM DO ZUSU.....
byłam wsciekła, ale co poradziusz i tak zrobisz to co zechca....
JEŚLI chodzi o imnionka to ja mam ciągle problem ,wszystkom nie dogodzisz( SZYMON?MATEUSZ? KACPER?) I tak wkółko, mysle ze ostatecznie wybiorę jak zobaczę maleństwo
Marika.......NIE WOLNO STOSOWAĆ KROPLI PO KIMŚ I PO 6 TYGODNIACH OD OTWARCIA!!!!!!(NU NU)
ewa - ja też jeszcze nie złożyłam a powinnam 2 tyg. temu Poszłam na zwolnienie 13 listopada, dopiero dziś moja mama odebrała wypisane zaśw, od mojej ginki /tydzień temu nie wypisała mi na miejscu/ w pracy wcześniej wypisali, teraz trzeba to wysłać można pocztą? Będę musiała potem się do nich osobiście fatygować
JEŚLI chodzi o imionka to z wymienionych podoba mi się KACPER, no i MATEUSZ też.
wiecie co całą noc zarzekałam się, że nie tknę Pepsi, której sie wczoraj opiłam jak głupia /2l/ serducho mi waliło, spać nie mogłam , brzuch bolał... wstałam i co? Napiłam się i znowu mnie męczy. Głupia baba ze mnie może się uda. Ogłaszam wszem i wobec że postaram się nie wypić tego co zostało /tzn. 1/3 z 2l, 1/4 z 2.5l i mam jeszcze duże całe/ schowałam wszystko głęboko
JEŚLI chodzi o imionka to z wymienionych podoba mi się KACPER, no i MATEUSZ też.
wiecie co całą noc zarzekałam się, że nie tknę Pepsi, której sie wczoraj opiłam jak głupia /2l/ serducho mi waliło, spać nie mogłam , brzuch bolał... wstałam i co? Napiłam się i znowu mnie męczy. Głupia baba ze mnie może się uda. Ogłaszam wszem i wobec że postaram się nie wypić tego co zostało /tzn. 1/3 z 2l, 1/4 z 2.5l i mam jeszcze duże całe/ schowałam wszystko głęboko
capri
po prostu ja ;)
Zebrra, gratuluje synka!!! :-)
Grubelku, tak tylko pytałam. Ja miałam miec wizytę za 3 tyg, ale wypada weekend majowy, więc będzie za 4 tyg od ostatniej. Trochę się martwię czy to nie za duża przerwa
Mi lekarz zawsze mierzy szyjkę, żeby miec porównanie. Najpierw mnie bada na fotelu i patrzy jak szyjka na palec (ale mówi, ze to mało dokładne), sprawdza ph i takie tam. Potem mam usg przezpochwowe i wtedy mierzy mi szyjke dokładnie co do 1 mm, więc wiem co się dzieje; wtedy widać też nawet najmniejsze rozwarcie (na razie szyjka zamknięta). A na końcu usg przez powłoki brzuszne, zeby obejrzeć wielorybka :-) To najfajniejszy moment:-)
Natila, Zuzia to śliczne imię :-) Bardzo mi się podoba! Z moim M ciągle debatujemy czy my będziemy mieli Zuzię czy Antosię i jakoś do porozumienia dojść nie możemy:-)
Wczoraj wieczorem mój M głaskał mnie po brzuszku, a potem powiedział, że musi iść z piesem na spacer i chyba naszej małej nie spodobało się, że tata sobie idzie, bo jak na dowidzenia całował mnie w brzucho to... kopnęła go w nos!!!
A tak w ogóle, to wyjaśniłam mężowi, ze dzidzia juz wszystko słyszy i jak będzie z nią "rozmawiał", to po porodzie będzie potrafiła rozróżnić jego głos. I wiecie co stwierdził? Że koniecznie musi więcej do niej mówić, bo on jak wraca z pracy, to pierwsze co robi to włącza tvn24 i jeszcze dziecko sobie pomyśli, ze jago tata to Morozowski ;-)
Grubelku, tak tylko pytałam. Ja miałam miec wizytę za 3 tyg, ale wypada weekend majowy, więc będzie za 4 tyg od ostatniej. Trochę się martwię czy to nie za duża przerwa
Mi lekarz zawsze mierzy szyjkę, żeby miec porównanie. Najpierw mnie bada na fotelu i patrzy jak szyjka na palec (ale mówi, ze to mało dokładne), sprawdza ph i takie tam. Potem mam usg przezpochwowe i wtedy mierzy mi szyjke dokładnie co do 1 mm, więc wiem co się dzieje; wtedy widać też nawet najmniejsze rozwarcie (na razie szyjka zamknięta). A na końcu usg przez powłoki brzuszne, zeby obejrzeć wielorybka :-) To najfajniejszy moment:-)
Natila, Zuzia to śliczne imię :-) Bardzo mi się podoba! Z moim M ciągle debatujemy czy my będziemy mieli Zuzię czy Antosię i jakoś do porozumienia dojść nie możemy:-)
Wczoraj wieczorem mój M głaskał mnie po brzuszku, a potem powiedział, że musi iść z piesem na spacer i chyba naszej małej nie spodobało się, że tata sobie idzie, bo jak na dowidzenia całował mnie w brzucho to... kopnęła go w nos!!!
A tak w ogóle, to wyjaśniłam mężowi, ze dzidzia juz wszystko słyszy i jak będzie z nią "rozmawiał", to po porodzie będzie potrafiła rozróżnić jego głos. I wiecie co stwierdził? Że koniecznie musi więcej do niej mówić, bo on jak wraca z pracy, to pierwsze co robi to włącza tvn24 i jeszcze dziecko sobie pomyśli, ze jago tata to Morozowski ;-)
marika
Fanka BB :)
a mówiłam!!! miałam to samo serce to mi nie wyskoczyło-jak będziesz ją piła to pomyśl że maleństwu zabierasz potas itp-troszkę wyobraźni i będzxiesz pepsi omijać z daleka mimo tego że korci...
Zebrko ja mówiłam że jednak synek;-) Gratuluję(no powiedz że się strasznie cieszycie mimo że byliście nastawieni na córcię.;-))I mam pytanko podaj swój np obiad? co jesz przy tej cukrzycy? jestem ciekawa jak to wygląda-jak masz ochotę to napisz..zobaczymy czy masz aż tak źle...
Mila do Bazylii mnie nauczył jarek-ale mam na myśli to zielsko też używamy w mega ilościach do wszystkiego do sosu czosnkowego, do mięs-a nawet na pomidora..staramy się kupować świeże w doniczce ale jednak bardziej dostępna jest u nas suszona
Co do kropel "po kimś" to przecież ona tego nie wkłada i nie jeździ po oczach dzieciom-ja przynajmniej kładę Olę i z pewnej odległości wkrapiam w wew róg oka.....no ale tak pisałyście że te krople wypierdzieliłam.. do śmietnika.było tam tego troszkę, lepiej nie ryzykować..teraz myje rumiankiem.A moja lekarka jak na złość nie odbiera tel
Zebrra, no to jednak moja Buła będzie musiała zdecydować się na poliandrię: weźmie sobie Twojego Jasia i Bazylowego Marcela ;-)
Ewa, z imion, które chodzą Ci po głowie najbardziej podoba mi się Szymon.
Natila, Małgosia było ślicznie...
Capri, Tośka to fajne imię Aha, ja mam wizyty co 4 tygodnie. Ale u mnie nic się nie skraca i nie rozwiera. Pewnie mogłabym nawet rzadziej chodzić na kontrole
Właśnie wróciłam z zakupów (spodnie na lato sobie kupiłam, bo w moje zeszłoroczne już nie wejdę) i w drzwiach przywitał mnie listonosz z paczką od thea222
Ewa, z imion, które chodzą Ci po głowie najbardziej podoba mi się Szymon.
Natila, Małgosia było ślicznie...
Capri, Tośka to fajne imię Aha, ja mam wizyty co 4 tygodnie. Ale u mnie nic się nie skraca i nie rozwiera. Pewnie mogłabym nawet rzadziej chodzić na kontrole
Właśnie wróciłam z zakupów (spodnie na lato sobie kupiłam, bo w moje zeszłoroczne już nie wejdę) i w drzwiach przywitał mnie listonosz z paczką od thea222
marika
A tak w ogóle, to wyjaśniłam mężowi, ze dzidzia już wszystko słyszy i jak będzie z nią "rozmawiał", to po porodzie będzie potrafiła rozróżnić jego głos. I wiecie co stwierdził? Że koniecznie musi więcej do niej mówić, bo on jak wraca z pracy, to pierwsze co robi to włącza tvn24 i jeszcze dziecko sobie pomyśli, ze jago tata to Morozowski ;-)
Gratuluję męża jak mojemu mówię że ma głaskać brzuch to patrzy na mnie jak na...ufo-dziwoląga a o gadaniu do brzucha to... buhahahahahahaha powiedział że chyba nie ma takich facetów..i że nie jest jakiś nawiedzony poczeka i pogada z juniorem w cztery oczy....
To jest jego reakcja i zdanie ja to szanuje mimo że wiem że właśnie są faceci którzy "opiekują się" maleństwem jeszcze w brzuszku..eeee tam taki mam "model" faceta co zrobić;-).
reklama
marika
właśnie co do imion to my Huberta wrzuciliśmy w zapomnienie-przegrałam wszyscy twierdzą że to paskudne imię teraz problem niech Jarek sam wymyśla...
A co do imienia Zuzia..juz kiedyś pisałam co sądzę o Zuziach i filipach...
Ewo Szymon, Mateusz..hm...czy ja wiem dla mnie mogą być -nie są złe...
Ja rozmyślam nad Wojtkiem?(paskudne chyba) albo Sławkiem...Arturem..ech nie mam pojęcia
A co do imienia Zuzia..juz kiedyś pisałam co sądzę o Zuziach i filipach...
Ewo Szymon, Mateusz..hm...czy ja wiem dla mnie mogą być -nie są złe...
Ja rozmyślam nad Wojtkiem?(paskudne chyba) albo Sławkiem...Arturem..ech nie mam pojęcia