reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ach Ewa pozdrowienia gorace dla Krzysia!!!!!!!!!!!!
Alkmena raz mnie spotkał taki miły gest, ale generalnie nikt pod plaszczem nie widzi jeszcze mojej ciąży, chyba ze sie zapominam i odruchowo głaszcze po brzuchu, ale sie powstrzymuje zeby nie wyglądało ze chce na ludziach cos wymusic, jak nie bede miała siły to po prostu powiem co i jak i nie bede czekac na zyczliwosc ludzką:-D

reklama
Anna mi od dłuższego czasu sutępują miejsca tam, gdzie tylko jest to możliwe... ale to chyba kwestia tego ogromnego brzucha :)
Marika - Alkmena podobnie jak ja bierze leki na ciśnienie...

Ja Was bardzo przepraszam ze tak myle te imiona ale w ogole w ciązy leko odpusciłam sobie koncentracje, chciałam odpisac Annie a nie Alkmenie o tych przejawach ludzkiej zyczliwosci,
Alkmena a co do pecherza mam podobnie widocznie dzidzia tak się ułozyła nisko,mam wrazenie ze traktuje ten moj pecherz jak parkiet taneczny:laugh2:, mam tak gdzies od m-ca

Hej dziewczynki witam się dzisiaj serdecznie :-)

Co do witaminek to muszę zmienić bo brałam Prevital Forte ale muszę zacząć brać Elevit Pronatal bo Elevit jest bez jodu (a ja mam niedoczynność tarczycy).:-)

A co do maleństwa to rano jak się budzę to z reguły kopie bo mężuś wita maleństwo i głaszcze mnie po brzuszku i wtedy reaguje kopniakami. A tak ogólnie to jak się położę po długim chodzeniu to czuję dzidzię. A wieczorkami to zawsze jak leże na pleckach i mężuś smaruje mi brzuszek specyfikami na rozstępy ;-)

Pastela a ten twardy brzuszek to niekoniecznie główka bo ja też tak ostatnio myslałam a na USG okazalo sie że maleństwo plecki wypychało co jakiś czas i to nie była główka :-)

Ewo ucałuj Krzysia od nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój brzuch też jest ogromny :-D a mimo tego ostatnio w spożywczym, chciałam przejechać do kasy gdzie była mniejsza kolejka spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Widząc to pewna pani, zatarasowała mi sobą drogę, wyprzedzała mnie i stała sobie tak z pełną satysfakcją :wściekła/y:. Niech się w swoje wielkie pupsko ugryzie!

A mój brzuch chyba chce pobić rekord świata :confused: . Zastanawiam się jak ja będę wyglądać w lipcu. Za niedługo nie będę mogła zobaczyć swoich nóg bo mi je przysłoni hehe.

W pęcherz to ja też dostaję. Ostatnio jak mnie dzidzia z nogi pociągła to myślałam, że zakrętu do łazienki nie złapię hihi tak mi się zachciało siku!

Uciekam do rodziców. Życzę Wszystkim miłego dnia i owocnego oglądania dzieciątka na USG!:-)

DZiewczynki biorę się do roboty, trzeba trochę posprzątać zeby rozruszac kości i bolacy krzyż, no i fryzjer za dwie godziny, życze Wam miłego dnia

Anna - mnie jeszcze nic miłego w kolejce nie spotkalo, ale w kurtce to słabo co widać:zawstydzona/y:. A byłoby miło ;-)

negri - plecki mówisz, widzisz o tym to nawet nie pomyślałam :szok: maluch przynajmniej 2 razy dziennie pcha się tak że wypukle na boczku mi wychodzi :baffled:

pozdr dla krzysia :-)

jeszcze 8 godz. i usg :-D ale potem jadę do rodziców, więc będę późno, może odezwę się dopiero jutro
buziaki ;-)

Ewa, buziaki dla Krzysia! pokaż nam jakąś jego fotkę!

Ostatnio pan ustąpił mi miejsca w kolejce, aż mi się jakoś głupio zrobiło i podziękowałam, powiedziałam że mi się nie spieszy. Ale miło :)

Mnie dzidziuś malutko kopie. Czasem w ciągu dnia czuję delikatne tąpnięcia, wieczorem więcej ale zaraz zasypiam więc nie wiem czy długo. Bardziej mam wrażenie, że się przeciąga, czasem też tak naciśnie na pęcherz że szok!

Anka, mam to samo z gotowaniem marchewki i pieczeniem jabłek, widocznie temperatura zabija to paskudztwo. Ja dostałam alergii dopiero kilka lat temu. Całe życie żarłam marchewkę i nic a na starość mnie dopadło..

reklama
witam!
ja juz jako pierwsza dzis po usg z malym wszystko ok. narzady wszystkie na miejscu serce takie jakie powinno byc....czyli:
-serce 4-jamowe. wielkosc w normie ,
-przeplywy prawidlowe
-polozenie zastawek w normie
-luk aorty w normie
-rytm serca miarowy;-)
ale jak zwykle byly problemy z naszym synkiem (potwierszone po raz drugi) poniewaz skakal i nie dal sie zmierzyc a jak juz mu sie znudzilo skakanie to obrocil sie plecami i tyle go widzieli:-)

Do góry