reklama
Patina, może po prostu wszystko Ci się rozciąga i może niebawem poczujesz ruchy, bo pierwsze czuje się właśnie w dole brzucha. Gdzieś o tym czytałam i u mnie faktycznie tak jest. Też nie mogłam się doczekać ruchów. Najbardziej to dzieciak mnie kopie, jak tatusiek zaczyna do niego gadać
Patina26
Fanka BB :)
no wlasnie tez tak pomyslalam ale to moja pierwsza ciaza i wielu rzecy poprostu niewim :-( ale mysle jak by bylo cos nie tak to przeciez bylam dopiero u lekarza w piatek a na usg w sobote maz mnie tak pociesza ze przeciez wszystko bylo ok zobacze jak jutro sie to nie zmienia to pojde do lekarza
W moim przypadku to też pierwsza ciąża, ale nie wystraszyłam się, gdy miałam takie bóle w dole brzucha. Przeczekałam i za kilka dni dziecko zaczęło kopać. A też już byłam bliska zwątpienia.
Więc jeśli nie są to mocne, niepokojące bóle, to myślę, że powinnaś być dobrej myśli i poczekać, co lekarz powie, o ile wcześniej nie dostaniesz kopniaka
Więc jeśli nie są to mocne, niepokojące bóle, to myślę, że powinnaś być dobrej myśli i poczekać, co lekarz powie, o ile wcześniej nie dostaniesz kopniaka
Patina26 - ja często masz przeróżne bóle w okolicach brzucha - raz silniejsze, raz słabsze. Pewnie tam wszystko się rozciąga i dlatego boli. Czasami jest to taki chwilowy, bolesny "skurcz" a czasami boli trochę dłużej.
Co do ruchów - ja nadal czuję takie różne dziwne rzeczy w brzuszku, które rozpoczęły się od 17 tygodnia. Nic nowego. Są to takie łaskotania, jakieś rybki w brzuchu - ale moja lekarka twierdzi, że to nie to. Skoro tak mówi. Tylko najgorsze jest to, że to pierwsze dziecko i naprawdę nie wiem jak to ma wyglądać. Nie wiem kiedy jest ruch dziecka a praca jelit na przykład
Dzisiaj wzięłam pierwszą kąpiel, od czasu kiedy dowiedziałam się o ciąży. Lekarka mi zabroniła leżenia w wannie ale dzisiaj już nie wytrzymałam . Było cudownie!!!
Co do ruchów - ja nadal czuję takie różne dziwne rzeczy w brzuszku, które rozpoczęły się od 17 tygodnia. Nic nowego. Są to takie łaskotania, jakieś rybki w brzuchu - ale moja lekarka twierdzi, że to nie to. Skoro tak mówi. Tylko najgorsze jest to, że to pierwsze dziecko i naprawdę nie wiem jak to ma wyglądać. Nie wiem kiedy jest ruch dziecka a praca jelit na przykład
Dzisiaj wzięłam pierwszą kąpiel, od czasu kiedy dowiedziałam się o ciąży. Lekarka mi zabroniła leżenia w wannie ale dzisiaj już nie wytrzymałam . Było cudownie!!!
O! Właśnie przed chilką coś mnie tak jakby uderzyło od środka, ale to było pojedyńcze uderzenie i takie leciutkie, delikatne. To to czy jeszcze nie??
Zwłaszcza, że po tym "uderzeniu" mam takie dziwne uczucie w brzuszku w tym miejscu...
Zwłaszcza, że po tym "uderzeniu" mam takie dziwne uczucie w brzuszku w tym miejscu...
tego się nie da pomylić z niczym innym Wytrwałości! Ktoś będzie do Ciebie od środka pukał
O! Właśnie przed chilką coś mnie tak jakby uderzyło od środka, ale to było pojedyńcze uderzenie i takie leciutkie, delikatne. To to czy jeszcze nie??
to mogło być to. Ja po pierwszym takim domniemanym puknięciu czekałam prawie tydzień na następne. A teraz to już regularnie koło północy dziecko daje znaki życia i czasem rano żegna tatuśka jak ten do pracy wychodzi
reklama
Zebrra, masz podobne wyniki do moich, a ja własnie mam jakąś infekcję i dostałam urosept. Daj znac jak u lekarza!
Zawsze uwazałam ze rożnica wieku max. 2 lata jest najlepsza, ale teraz myślę, że taka większa różnica wieku miedzy dziecmi też moze byc fajna - starsze zawsze się małym poopiekuje, a poza tym rodzice chyba przeżywają "drugą młodość". Ja to juz nie mam za bardzo czasu, bo stara jestem, mam 29
Zawsze uwazałam ze rożnica wieku max. 2 lata jest najlepsza, ale teraz myślę, że taka większa różnica wieku miedzy dziecmi też moze byc fajna - starsze zawsze się małym poopiekuje, a poza tym rodzice chyba przeżywają "drugą młodość". Ja to juz nie mam za bardzo czasu, bo stara jestem, mam 29