reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
ziaja-używam toniku ogórkowego-rewelacja i taniutki, jestem ZA!
zebrra-dwa talerze ogórkowej pochłonęłam:):baffled::laugh2::laugh2: co dziś miałaś na obiad?:-D
mila a ja myslałam że ty sama tą pizzę...no wiesz!!!:rolleyes::laugh2:
Alkmena właśnie wątróbka ma dużo żelaza, zielone warzywa....ja biorę nadal żelazo w tabletkach :sick:
witamin jeszcze nie biorę, coś nie mogę dojść do tej apteki, a kwas foliowy ja słyszałam że po 3 mcu ciąży się go nie powinno brać bo może dać efekt odwrotny niż powinien(nawet tu na forum gdzieś tak czytałam) i tak leży w szufladzie u mnie z 15 tabletek jeszcze.....jak to jest?:?:confused:

Marika ja miałam wczorajszą ogórkową (na szczęście już się skończyła) a na drugie kopytka, które dostał mój mąż od sąsiadki za podwiezienie :) więc ja się dzisiaj wykpiłam i właściwie nic nie gotowałam :)
Nie wiem jak jest z kwasem foliowym, ale nie wydaje mi się, żeby szkodził po 3 mcu, zwłaszcza, że w tych witaminach dla kobiet w ciąży jest jednym ze składników, a przecież bierze się je całą ciążę...
ja już dodatkowo nie łykam, ale biorę Prenatal (zawiera 800 ng kwasu foliowego...)

Witam
Ktoś mnie tu jeszcze pamięta??;-)
Ja wogóle niemam czasu na pisanie :-( czyatam Was codziennie ale na pisanie brak czasu :tak: ponieważ mój mały zaraz wyłancza lub resetuje mi kompa.

Powiem Wam że ja mam teraz też coraz brzydszą skórę,na twarzy coraz więcej jakiś wynalazków do tego skóra bardzo sucha :tak: :-)
Może to nawet prawda z tymi przesądami bo przy pierwszej ciąży byłam "ładniejsza" tzn niemiałam problemów ze skórą no i urodził się synek,więc może to córka zabiera mi urodę :-p :tak: :-)

Też czytałam że wątróbki niepowinno się jeść,jednak ja raz zjadłam i mam nadzieję ze mi to nie zaszkodzi.

Z witaminek już od ponad miesiąca stosuję Elevit a kwas foliowy poszedł daleko w odstawkę :-D

Ewa masakra z tym wypadkiem :szok: :-( ja odkąd jezdzimy z synkiem zawsze mam jakieś obawy. Cieszę się ze twój synuś jest już w domku i że wszystko jest dobrze:tak:

W poniedziałek idę na kolejne badania a w piątek (16 tego) na USG i wizytę więc mam nadzieję ze poznam już płeć naszego małego skarbeczka.

No i wkońcu i ja :-) już od jakiegoś tygodnia czuję takie mocniejsze ruchy !!!! nie tylko dotyk motyla :-D Uwielbiam to uczucie!!!!!

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się przywitać :-) i pożegnać ;-) W poniedziałek wyjeżdżam na tydzień :tak: Teraz czeka mnie pracowity weekend i pewnie nie będe miała czasu żeby do Was zajrzeć... :sick: Pa! Trzymajcie się cieplutku i dbajcie o Wasze dzidziusie :tak: :-)

reklama
A ja od 13 tyg. łykam Elevit i dodatkowo kw.foliowy-tak zalecila moja pani doktor i ze mam tak do konca ciazy brac.Mowila ze najnowsze badania udowadniaja ze nalezy przyjmowac go do konca ciazy...no ale widze ze wszedzie inaczej gadaja:rolleyes:
Czytalam tez o watrobce ze mozna jesc w ciazy bo ma duzo zelaza...hymmm no coz pewnie wszystko w rozsadnych ilosciach

A co do twarzy to kupilam sobie krem z avonu po ktorym mialam straszne uczulenie na polikach,skora zrobila mi sie strasznie sucha wiec teraz uzywam nivea soft.

Do góry