reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

hej
ewa jamam tak czasami ale mnie to watroba nawala i tak jak ty mam kłucie :tak: moze w twoim przypadku tez wątroba:confused:
marika widze ze juz sie rozejrzałas;-)
zebra marika ma racje chyba przeziębienie nadciąga :wściekła/y:najlepsze domowe sposoby ;-)

reklama
oliwka ale masz fajnie różnica pomiędzy twoimi dzieciaczkami będzie troszkę jak by dwu letnia?:) u mnie 3 lata i 3 miesiące...ciekawe czy będą się bawić ze sobą te moje szkraby, bo u ciebie to fajowo taka wymarzona różnica:laugh2:;-)

witam w ta wietrzna niedziele.. ja wczoraj dziwnie sie czulam, taka jakas "wydeta" i dzisiaj (moj dzien wazenia) okazalo sie, ze w przeciagu tygodnia przybylo mi 900g !!!! a wczesniej nie tylam.. takze male zaczyna sie powoli rozpychac ;-))))

zebrra mnie jak bralo przeziebienie to wypijalam codziennie Actimel przez 2 tyg i ocalalam :) nic sie nie rozwinelo..
do tego ubieralam sie cieplo i pilam herbatki z sokiem malinowym i miodzikiem.
Zycze powodzenia:)

we wtorek ide do gina.. zobaczymy czy zabilam juz ta infekcje.. oby, bo 10 dni antybiotyku w pelni mi wystarczy :dry:

to oliwka z dziećmi będziesz miała luksus:tak:
jutro po południu idę do lekarza-nie mogę się doczekać, co powie i czy wszystko ok po tym szpitalu......

marika no juz sie nie moge doczeka tago lipca:tak:to dopiero luty:szok:
napewno bedzie wszystko wporzadeczku ja tez zawsze ide pozytywnie nastawiona ale mysli rózne sie kłębią ;-)

hej kochane lipcóweczki....
wpadłąm by się rozejrzeć.... poczytać.... Duży mecz przeżywa a ja go zaraz palnę hehehehe... pójdę chyba się zamknąć w pokoju osobnym bo mu krzywdę zrobię - też macie takie dni że nic tylko albo płakać albo rozstawiać wszystkich po kątach?
pozdrówka cieplutkie..... ja też się już nie mogę doczekać, tak bym chciała by już był lipiec....

OK, to najpierw tematy zdrowotne:
Ewa, ja się z taką kolką borykam od początku ciąży (najgorzej było przez dwa pierwsze miesiące). Mój lekarz twierdzi, że dziecko "ciągnie" zrosty powstałe po zabiegu wycięcia wyrostka robaczkowego. No i ja w ogóle mam kłopoty z jelitami - często mnie bolą. Może u Ciebie to taki sam powód?
Zebrra, ładuj się do łóżka! Poleż chociaż ze dwa dni i wygrzewaj się. Może samo się rozejdzie.
Marika, ja też nadal często biegam z siurkami. Jeśli nie masz w ogólnym badaniu moczu za wiele leukocytów, to się tym nie przejmuj.
Teraz tematy kulturalne:
Ewa, "Świadka..." nie oglądałam, ale czytałam jego recenzję. O Małaszyńskim napisano, że jego gra w tym filmie polega tylko na notorycznym robieniu oczu kota ze "Shreka"... :-D Cały film też dość kiepsko oceniono.
Marika, nauczyłam się czytać, mając nieco ponad 3 lata. Od tego czasu połykam wszystkie książki, które wpadną mi w ręce. I, przyznaję się, oceniam je, bo jestem z natury dość krytyczna. Największy minus "Diabła..." wg mnie to fakt, że od pierwszych stron ma przewidywalne zakończenie.
Bazylia, na pewno zobaczę "Marię Antoninę", bo swego czasu zakochałam się w "Między słowami" i jestem ciekawa, co dalej zaproponuje ta reżyserka.
Na koniec wątek sportowo-profetyczny: :-D
Wiecie co, chyba mam w brzuchu jakiegoś sportowca (płci na razie nieznanej), bo od momentu rozpoczęcia się meczu reprezentacji wierci się obywatel(ka) w środku jak nigdy... :-):-):-)

Wyrostek mi wycieli 3 października, a juz w listopadzie byłam w ciąży ....WIĘC zwalam wszystko na wyrostek.Do gina dopiero za 3 tygodnie.
Jutro ide do szpitala z Krzysiem,usuwamy migdałek boje sie jak cholera.:-( ....
BEZSENNA NOC MNIE CZEKA.
POZDRAWIAM:-)

reklama
Mila - "Miedzy Słowami" tez uwielbiam i obecnie poszukuję rozpaczliwie pierwszego filmu S.C., "Przekleństwa niewinności", na razie z miernym skutkiem
Marika - ja widziałam, niestety, film "Diabeł..", byłam na niego skazana w samolocie, największemu wrogowi bym nie poleciła :-)
Zebrra - też jestem przeziębiona, lekarz zapisał: herbatkę lipową, olejek olbas na katar, tantum verde na gardło. Oprócz tego standardowo mleko z miodem i mnóstwo czosnku (współczuję ukochanemu ze musi ze mną spać)

I teraz nawazniejsza i najgorsza wiadomosc, wykryto u mnie gronkowca złocistego! wczoraj odebrałam wyniki posiewu - jestem przerazona! Nie wiem skąd to świństwo się wzieło, jestem maniakiem higieny, nie siadam w publicznych toaletach, nie jem w budach z chińskim żarciem.. a jednak dopadła mnie ta cholerna bakteria :szok: Jutro zadzwonię do lekarza z pytaniem co dalej, dzisiaj bylo mi głupio, niech facet w niedzielę chociaz odpocznie od problemów ginekologicznych obcych bab.. Na razie biorę lactovaginal, piję kefir, nie wiem co jeszcze?? boję się strasznie, zeby nie zaszkodziło to maleństwu, potwornie się boję!!! czy któras z Was albo Waszych znajomych miała cos takiego?? Pocieszcie mnie :-(

Do góry