Joaszka
Fanka BB :)
Joaszka- a może orientujesz się na jakich zasadach mogę zarejestrować się w MOPSie ? Czy jeśli w styczniu skończył mi się macierzyński to mogę już do nich uderzyć? Jak są liczone zarobki?
niestety nie wiem...Pewnie będą chcieli jakieś zaświadczenie z Urzędu Skarbowego, za 2009 rok...a wtedy zarabiałaś chyba...No nie wiem..i pewnie jeśli coś, to przyjdą na wywiad środowiskowy ,a to już jak pisałam-jak w domu będzie czysto, itp. to stwierdzą, że nie ma potrzeby pomocy, tak to u nas MOPS działa....
Najlepiej zadzwoń do MOPS właściwego dla Twojego m-ca zamieszkania i zapytaj:-) a w kwestii ubezpieczenia dla dziecka-do NFZ, aby wyjaśnić jak to jest z tą bezpłatną opieką do 18 r.ż.
Bo np. co, jeśli dziecko nie ubezpieczone, a szczepienia są obowiązkowe, to Ci nie zaszczepią?a potem powiedzą, że nie realizujesz obowiązku szczepień?
Posrany ten nasz kraj. I jeszcze jakaś kampania społeczna teraz, w stylu "róbmy dzieci"...Bo na emerytury nie będzie komu robić...
Zabierzcie becikowe, ulgę na dzieci, i wszystko pozabierajcie, a będziemy się rozmnażać jak króliki
Ja, gdybym nie urodziła, wróciłabym normalnie do pracy od września, tz. dostałabym nową umowę, pewnie znów na rok, ale zawsze. A tak teraz 1,5 miesiąca na kuroniu, a potem tylko do czerwca, bo "zachciało mi się dziecka".
A na co ja kurna miałam czekać?30 na karku, umowy na stałe mogę dłuugo jeszcze nie dostać, mieszkanie też za parę ładnych lat może będzie swoje, a potem obudziłabym się z ręką w nocniku-stara i nie zdolna do rodzenia dzieci...
olivierek-garatki ząbka!:-)
sasanka-mi sprzedaż ubranek na allegro nie idzie-same letnie praktycznie, a teraz nie pora, no i nie jakieś firmowe, takie tam Kolorino, czy COOL CLUB, a nie Gap czy inne firmowe na "topie", jak czytam na wątkach:-)
a dziś Zuzia skończyła 6 m-cy!:-)kiedy to zleciało?
Ostatnia edycja: