reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowa galeria

reklama
Hej!
A tu dwa zdjęcia ze Szkoły Rodzenia, wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia. Na pierwszym mój mężulek myjący lalkę ( dzidzi noga wylatywała :-D ) a na drugim cała grupa. Stadko wielorybów ;-)

Ankami, ja też mam net przez Erę (Blueconnect) i to raczej nie powinno być u Bazylki źródłem problemów (no chyba że ma w chacie kiepski zasięg). Już się nie mogę doczekać tego jej zwolnienia! :-)
Takiej orientacji w terenie wszystkim zazdroszczę - moi znajomi do dziś, rechocząc, opowiadają zainteresowanym i niezainteresowanym historyjkę o tym, jak to na pierwszym roku studiów Mila zgubiła się na Św. Marcinie (głównej ulicy Poznania, na której po prostu nie można się zgubić). :-D:-D
Anna, jak my mieliśmy zajęcia z kąpania lalek, to po raz pierwszy w życiu widziałam lalkę - stuprocentowego chłopca, ze wszystkimi atrybutami tej chłopięcości. Wyłam ze śmiechu. :-D:-D:-D

Dziś po kolejnym USG mam nowe foty Buły - muszę stwierdzić, że przytyło się jej nieco, wygląda jak Jedzosław (kto czytał Tytusa Romka i A'Tomka, to wie kogo mam na myśli ;-)). Na dwóch zdjęciach czymś sobie zadarła nosa do góry i na jednym dodatkowo próbowała się uśmiechnąć :) No i najważniejsze: nadal Buła jest Bułą :-);-):tak:

Ankami - rewelacyjne te fotki Buły!
Jak ja dostaję zdjęcia z USG to muszę je podpisywać bo w ogóle nic na nich nie widać! Trudno powiedzieć czy to zarys buzi czy na przykład pupy!

reklama
Ewa, koniecznie pochwal się swoimi jak wrócisz.

Mila, Buła już od samego początku ma imię (nawet miała je gdy jeszcze jej nie było ;-)) i pisałam o tym na głównym wątku - Łucja.

Anna, jeszcze ani razu nie wykupiłam USG 3/4D - to też było 2D, za które płacę 150 zł (w tym film na płycie i zdjęcia).

Dziewczyny, wydaje mi się, że każdy operator tego sprzętu do USG może zrobić w miarę wyraźne zdjęcie - ten mój doktorek zawsze wybiera dogodną pozycję dziecka, zatrzymuje kadr i potem go poprawia: ustawia pod odpowiednim kątem i dopracowuje ostrość tyle ile może. Tu akurat Buła już miała nisko głowę, więc nie było ją tak łatwo złapać jak poprzednim razem.

Do góry