reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Liczenie tygodni

Ok dziękuję dziewczyny, a tak po za tym tematem żeby nie otwierać nowego wątku jak myślicie - na tym etapie ciąży raczej nie mówi się wszystkim o niej jednak ten tydzień napewno będę jeszcze pracować ( nie wiem czy wezmę zwolnienie, zobaczymy co powie lekarz) jednak czy uważacie za stosowne żeby podejść do ustawiacza który rozdziela pracę i delikatnie powiedzieć mu żeby nie dawał mi ciężkiej roboty tj. Takiej przy której się naszarpie i nadzwigam? Mam ciężka pracę (dźwiganie) jednak jest możliwość wykonywania ciut lżejszej
Jeśli masz ciężka pracę fizyczna pracodawca moim zdaniem powinien byc poinformowany aby znaleźć ci lżejsze stanowisko.. Ja tak zrobiłam już w 4tyg ciąży.

reklama
Jeśli masz ciężka pracę fizyczna pracodawca moim zdaniem powinien byc poinformowany aby znaleźć ci lżejsze stanowisko.. Ja tak zrobiłam już w 4tyg ciąży.
No też tak właśnie myślę, zwłaszcza że ja zawsze dostaje najcięższe zadania a on się nie domyśli. Nie chcę sobie zaszkodzić

Ja poinformowałam w 5 tygodniu i niestety nie byli w stanie mi lżejszego stanowiska zaproponować i jestem na zwolnieniu... dużo dźwigałam a ciąża wystarana i nie wyobrażam sobie 8 godzin dźwigać mając świadomość, ze nie powinnam.

Do góry