reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Liczenie tygodni

Kittycat02

Zaciekawiona BB
Hejka możecie się ze mnie śmiać ale ja już nie pamiętam jka było w pierwszej ciąży, ale jak się wyznacza tygodnie ciąży? Będąc w 4+5 aplikacja pokazuje 5 tydzień to jestem w 5 czy 4 🤦‍♀️? Ja to kumalam w pierwszej ciąży ale teraz mam jakieś problemy z myśleniem 😂 pozdrawiam cieplutko

reklama
Lekarze do których chodze zawsze mówią w takiej sytuacji ze to 4 tydzień a aplikacje ze 5 :)
W związku z tym ja zawsze tez mówię ta niższa wartość np. 30t5d to 30 tydzień.

Mi dziś zaczął się 8 tydzień bo aplikacja pokazuje 7+1 a ja liczę ze jestem w 7 SKOŃCZONYM ☺️

Ok dziękuję dziewczyny, a tak po za tym tematem żeby nie otwierać nowego wątku jak myślicie - na tym etapie ciąży raczej nie mówi się wszystkim o niej jednak ten tydzień napewno będę jeszcze pracować ( nie wiem czy wezmę zwolnienie, zobaczymy co powie lekarz) jednak czy uważacie za stosowne żeby podejść do ustawiacza który rozdziela pracę i delikatnie powiedzieć mu żeby nie dawał mi ciężkiej roboty tj. Takiej przy której się naszarpie i nadzwigam? Mam ciężka pracę (dźwiganie) jednak jest możliwość wykonywania ciut lżejszej

Zawsze możesz powiedzieć ze po prostu masz trochę zdrowotnych problemów czy mógłby Cię teraz oszczędzać przez najbliższy czas.

reklama
Do góry