reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Leki niedozwolone w ciąży itp strach:(

Synda24

Zaciekawiona BB
Hej potrzebuje porady.Jestem teraz w 10 tygodniu, 16 września dowiedziałam się o ciąży.Bylsm całkowicie zaskoczona ciążą.Zanim się dowiedziałam cały czas paliłam i
bralam ibuprom sprint , validol i lek na sen na receptę.Bo źle się czułam a okazało się że to od ciąży a testy wyszły negatywne.Dopiero.usg potwierdziło. Niestety po dowiedzeniu się brałam też raz Ibuprom i trochę nadal paliłam ponieważ było mi wszystko obojętne...Teraz wszystko się zmieniło, zależy mi na ciąży i boję się że coś mu się stanie od leków które brałam itp 😢😢 Tym bardziej że partner coś chyba źle wyczytał że mogę brać pyralginę w 1 trymestrze i też kilka razy brałam.W dodatku mam anemię, ale to już od dawien dawna, jestem bardzo drobną z natury i ważę 43 kg.

Ostatnia edycja:
reklama
To nie tobie się coś stanie, tylko kwestia, czy leki nie wpłyną na malucha.

Kiedy robiłaś testy, a kiedy było USG ? Bo to niemożliwe, aby testy nic nie wykazały, a zaraz potem na USG był pęcherzyk.

To nie tobie się coś stanie, tylko kwestia, czy leki nie wpłyną na malucha.

Kiedy robiłaś testy, a kiedy było USG ? Bo to niemożliwe, aby testy nic nie wykazały, a zaraz potem na USG był pęcherzyk.
USG 16 września bo poszłam do ginekologa ,a test robiłam 27 sierpnia ale wyszedł negatywny.Tak chodzi mi o niego że coś się stanie.

Ogólnie to ostatni okres miałam 26 czerwca ale ginekolog stwierdził że w ciążę zaszlam dopiero w sierpniu.I okres nieregularny.No i do ginekologa się wybrałam dopiero 16 września i wtedy USG pokazało ciążę.

Teraz to już nic nie zmienisz, po prostu nie bierz już nic, albo zapytaj lekarza co możesz brać, mi zabronił nawet na zgage brać reni. Na najbliższe wizycie zapytaj lekarza co możesz brać. Bierzesz jakieś witaminy dla ciężarnych?

Teraz to już nic nie zmienisz, po prostu nie bierz już nic, albo zapytaj lekarza co możesz brać, mi zabronił nawet na zgage brać reni. Na najbliższe wizycie zapytaj lekarza co możesz brać. Bierzesz jakieś witaminy dla ciężarnych?
Biorę pregna plus. Ogólnie ferratyne mam tylko 4..

reklama
Jeszcze nie, to była pierwsza wizyta i nic nie powiedziałam bo mi była obojętna wiadomość o ciąży i byłam w szoku..
Skoro jestes w 10 tygodniu to masz umówione badania prenatalne? Jesli nie to szoruj po skierowanie do ginekolog, bo masz czas do 12+6.
Z anemia mozesz isc nawet do rodzinnego i przepisze Ci zelazo na recepte, ja bralam po porodzie.
Koniecznie wspomnij na kolejnej wizycie.
Co do lekow - ja mialam dosc ostrozna ginekolog, z lekow bralam tylko paracetamol przy bolach glowy i nic wiecej.
Zadreczanie sie tym, co juz zrobilas teraz nie ma sensu, dbaj o siebie i malucha.

Do góry