reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lekarz prywatnie czy państwowo?

Witam serdecznie
jestem tutaj po raz pierwszy. Powiem szczerze ze poszukuje lekarza w warszawie najlepiej panstowego. Moglabys mi pomoc jak ewentulanie moge szukac tego na forum?
Jestem w piatym miesiacu ciazy :)

reklama
Ja chodzilam panstwowo do lekarza. Tak sie stalo ze trafilam do szpitala i jak moj lekarz prowadzacy zobaczyl mnie odrazu mialam lepsza opieke (mimo ze tylko panstwowo wszytko bylo)..Tak wiec wszytkoz alezy od samego lekarza

Witam wszystkich
ja co prawda rodziłam już prawie 2 lata temu, ale doświadczenie to nauczyło mnie jednej rzeczy: następnym razem prowadzić ciąże prywatnie u lekarza pracującego w szpitalu, w którym zamierza się rodzić. Jest to najlepsze rozwiązanie. Oczywiście życzę wszystkim porodów bez żadnych komplikacji, ale w momencie gdy one sie pojawią przyda się ta pomoc lekarska - a pomoc lekarza, który już na nas dobrze zarobił będzie z pewnością o niebo lepsza! Nawet w przypadku gdyby konkretnie tego lekarza nie było przy porodzie to lekarze pracujący w tym samym szpitalu również będą Was traktowali jak swoich prywatnych pacjentów.

A tak przy okazji może ktoś ma namiary na Panią Kowalską-Koprek z Łodzi? Bardzo potrzebuje-z góry dziękuję za odpowiedź

Ja chodzę do lekarza prywatnie, pracuje on w szpitalu w którym chcę rodzić- ale najwarzniejsze że mam do niego zufanie inie zamieniłabym go na żadnego innego:-D

ja chodzę do lekarza, który ma i prywatny gabinet, i gabinet z kontraktem nfz-owskim. o ile ma punkty, i wszystko - państwo płaci za mnie. jak nie ma punktów (koniec kontraktu np. w grudniu) - wizyta jest płatna.
nie przyszło mi do głowy zmieniać gabinet z państwowego na prywatny, zresztą sam lekarz stwierdził, że to głupota jest.
usg mam przy każdej wizycie, za badania płaci państwo, telefon do niego mam (i mogę dzwonić z pytaniami) - czegóż chcieć więcej?? :-)

a. facet nie pracuje w żadnym polecanym przez siebie szpitalu. poleca co dobre, jak sam mówi, niezależnie czy pacjentkom prywatnym czy państwowym :-)

Witam! Ja chodzę do lekarza państwowego. Ja żadnej różnicy nie widzę między państwowym a prywatnym, to zależy od lekarza ja akurat traiłam na dobrego.:-)
85ba654cee.png

Pozdrawiam!

Witam! Ja chodzę do lekarza państwowego. Ja żadnej różnicy nie widzę między państwowym a prywatnym, to zależy od lekarza ja akurat traiłam na dobrego.:-)
85ba654cee.png

Pozdrawiam!

To prawda że zalezy na kogo się trafi mój lekarz niestety nie pracuje w poradni a nie chcę trafić niewiadomo do kogo:tak:

reklama
Witam.

Przed ciążą chodziłam do państwowego, pacjentki go chwaliły, ja też. Przez jakieś pół roku chodziłam do lekarzy z firmy i po tym okresie czasu poszłam do "mojego" z przychodni. Bardzo się rozczarowałam. Inne pacjentki tez stwierdziły, że się zmienił, niestety na gorsze:-(. Na wizycie poczułam się jak panna lekkich obyczajów, która przyszła na skrobanke. Obecnie chodzę do prywatnego [poleciła nam Go znajoma męża]. Na każdej wizycie usg, mogę, a nawet muszę;-) dzwonic gdy mnie cos niepokoi, albo chcę się o coś spytać, a np zapomniałam na wizycie.

Zgadzam się z opinią innych. Nieważne państwowy czy prywatny, zależy od lekarza.

Pozdrawiam:-D

Do góry