D
Dlaczegotak
Gość
U nas stosuje sie takie rozwiązanie : chodzę do jednego lekarza jednocześnie i prywatnie ( na usg ) i państwowo ( L4 , badania itp ). Mój ginekolog pracuje jednocześnie w szpitalu , przychodni i prowadzi prywatna praktykę , co jest dobrym wyjściem , bo w razie czegoś ( odpukać ) zawsze go gdzieś znajdę . Dotego ma to dodatkowe plusy , chodząc tylko prywatnie wszystkie badnia robisz na własną ręke a nie są one tanie robisz je co miesiąć a komplet kosztuje u nas na Śląsku ( nie wiem jak w innych województwach ) ok 150 zł x 8 miesięcy a u mnie do tego dochodzą badania na konflikt 3 x ok 40 zł dodajesz cene wizyty co najmniej 8 wizyt 8 x 50 zł i L4 prywatnie to już zależy 2 tygodnie od 50 zł do 200 zł x 2 x 7 miesięcy ( lub mniej zależy ile jesteś na L4 ). Suma kosmiczna ! Lepiej te pieniążki zainwestować w dzidziusia ! Stosując oba rozwiązania na raz tracisz tylko za wizyty z usg czyli ok 3 x 50 jeśli masz więcej to suma i tak nie jest kosmiczna , a masz całkowita opiekę. Ja moge dzwonic do mojego gina 24 h na dobe mam go w przychodni , szpitalu myslę że to dobre rozwiązanie !