Witajcie dziewczyny potrzebuje porady i pomocy. Mój syn 4 ,letni złapał grypę typu a (dziś miał test w przychodni) dostał lek Ebilfumin(objawy ma od piątku gorączką,kaszel,katar i ogólne rozbicie), ja jestem w 27 TC lekarz również wypisał mi lek Ebilfumin "na zaś żebym nie zachorowała" i żeby brać go aż 10 dni.... Trochę się przeraziłam nie znam tego leku i boję się to brać. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?
reklama
magdula36
Fanka BB :)
Nie wiem jaki ma wpływ na ciążę i czy można go w ogóle brać w ciąży, ale Ebilfumin stosuje się też w profilaktyce, po kontakcie z osobą chorą. Stosuje się w takiej samej dawce jak podczas choroby, czyli całe opakowanie (10 tabletek).Ja bym skonsultowala sie z ginekologiem w tej sprawie dla pewnosci. Nie slyszalam, zeby dawac ten lek na zas i to az tyle dni.
Moja córka zachorowała na grypę gdy byłam w ciąży. Ona dostała ten lek, ja nie. Nie zaraziłam się, mimo, że cały czas się nią opiekowałam.Witajcie dziewczyny potrzebuje porady i pomocy. Mój syn 4 ,letni złapał grypę typu a (dziś miał test w przychodni) dostał lek Ebilfumin(objawy ma od piątku gorączką,kaszel,katar i ogólne rozbicie), ja jestem w 27 TC lekarz również wypisał mi lek Ebilfumin "na zaś żebym nie zachorowała" i żeby brać go aż 10 dni.... Trochę się przeraziłam nie znam tego leku i boję się to brać. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?
Córka niestety miała skutki uboczne leku - drżenia. Lek został odstawiony.
Życzę Wam zdrówka!
Nie wiem jaki ma wpływ na ciążę i czy można go w ogóle brać w ciąży, ale Ebilfumin stosuje się też w profilaktyce, po kontakcie z osobą chorą. Stosuje się w takiej samej dawce jak podczas choroby, czyli całe opakowanie (10 tabletek).
Dzieki z wyjasnienie. Dobrze wiedziec na przyszlosc
magdula36
Mieliśmy taką sytuację, że zaraz po wyjściu 1,5 rocznego syna ze szpitala po ciężkim zapaleniu płuc, mąż złapał grypę i wtedy wszyscy braliśmy, by maluch nie złapał. W tym roku zaszczepiłam dzieci i jak ja zachorowałam to im nic nie dawałam i było ok, nie złapały.Dzieki z wyjasnienie. Dobrze wiedziec na przyszlosc
bleucoco
Mój syn teraz brał, ja nie dostałam, nie zachorowałam ani ja ani mąż, a syn chorował prawie 2 tygodnie łącznie. Brał 2x1, czyli przez 5 dni, a nie 10. Porozmawiałabym jeszcze z ginekologiem prowadzącym ciążę w tej sprawie.Witajcie dziewczyny potrzebuje porady i pomocy. Mój syn 4 ,letni złapał grypę typu a (dziś miał test w przychodni) dostał lek Ebilfumin(objawy ma od piątku gorączką,kaszel,katar i ogólne rozbicie), ja jestem w 27 TC lekarz również wypisał mi lek Ebilfumin "na zaś żebym nie zachorowała" i żeby brać go aż 10 dni.... Trochę się przeraziłam nie znam tego leku i boję się to brać. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?
reklama
Czescjaksiemasz
Ebilfumin jest bezpieczny w ciąży. Lepiej wziąć niż złapać, szczególnie, że w ciąży grypa jest niebezpieczna dla dziecka w brzuchu.Witajcie dziewczyny potrzebuje porady i pomocy. Mój syn 4 ,letni złapał grypę typu a (dziś miał test w przychodni) dostał lek Ebilfumin(objawy ma od piątku gorączką,kaszel,katar i ogólne rozbicie), ja jestem w 27 TC lekarz również wypisał mi lek Ebilfumin "na zaś żebym nie zachorowała" i żeby brać go aż 10 dni.... Trochę się przeraziłam nie znam tego leku i boję się to brać. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?
Podziel się: